Poliisi varoittaa: Siististi pukeutuneet nuoret miehet huijaavat rahaa keskustassa

Poliisi kertoo, että on onnistunut keskeyttämään joitakin tilanteita keskustassa, joissa myös rahat on saatu takaisin.

Arkistokuva

Helsingin poliisi on havainnut viimeisen parin viikon aikana, että Helsingin keskustan ja Kampin alueella liikkuu useita nuoria miehiä, jotka pyytävät ohikulkijoilta rahaa erilaisilla verukkeilla. Ilmiöstä on tullut poliisille palautetta myös useilta alueen toimijoilta.

Rahaa pyydetään muun muassa matkalippuja varten. Poliisi on kuitenkin huomannut, että miehet ovat poistuneet aivan eri suuntaan kuin ovat väittäneet tai käyttäneet saamansa rahat pelikoneisiin.

Poliisi on onnistunut pysäyttämään muutaman huijaustilanteen. Silloin rahaa on saatu ohikulkijoilta 5–40 euroa. Tapaukset voisivat täyttää lievän petoksen tunnusmerkit, mutta asianomistajat eivät ole halunneet tehdä rikosilmoitusta saatuaan rahansa takaisin.

Siististi pukeutuneet nuoret miehet ovat yleensä puhuneet huonoa englantia. He ovat lähestyneet ohikulkijoita erittäin aktiivisesti, mutta eivät ole käyttäytyneet aggressiivisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä

Kommentit (4)

Kommentit

Heh heh... " Siististi pukeutuneet nuoret miehet ovat yleensä puhuneet huonoa englantia "
Oliko tuo nyt jo vihapuhetta ja kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Rikkautta se vain on tiettyjen mielestä.

Verojenmaksaja

Kannattaa reagoida tähän ryhtymällä pummaamaan röökiä. Esittele vapisevia käsiä, vedä sormet huulille ja sönkötä cigarette Sitten sano perse auki, arse open, no money ja levittele käsiä. Nauraa hörötä idioottimaisesti tai mielipuolisesti. Siihen vaikka perkele, mamma mia ja caramba kaupan päälle. Och fan också, jotta ollaan tasapuolisia toisellakin kotimaisella.

Saatat saadakin röökin. Sitten näytät kohti taivasta ja sanot gestapo. He ymmärtävät, ettei kannata jatkaa. Vinetto propellino sandro munari. Caligula franco mussolini. Vähän irrottelua remun tyyliin.

Saatat jopa saada röökin.

Skylla