Yrittäjäpomo: Tehostaminen on työntekijän etu – "Tulevaisuus on silloin turvallisempi"

Laatua ei saada, jos työntekijät eivät ole motivoituneita. Sen tulisi olla selvää jokaiselle yrittäjälle. Sitä mieltä on monessa yrittäjäjärjestössä toimiva Carita Orlando.

Vesa Muhonen

Pääkaupunkiseudun yrittäjien puheenjohtaja Carita Orlando on kyllästynyt vanhaan vastakkainasetteluun. Hän kysyy:  Miksi yhä edelleen ajatellaan, että julkisen sektorin työnantajat kohtelevat työntekijöitä paremmin kuin yksityiset yritykset?

– Moni palkituista työnantajista on tänä päivänä hyvin iso yksityinen yritys. Ja palkinto on tullut nimenomaan henkilöstön hyvinvoinnista, toteaa Orlando.

Pitkän yrittäjäuran kokenut Orlando sanoo, että yksityisen yrityksen on pärjätäkseen pakko olla tehokas. Tehokkuus ja työn tehostaminen herättävät hänen mielestään turhaan pelkoa.

– Tehokas toiminta tarkoittaa sitä, että yrityksessä ovat oikeat ihmiset oikeassa paikassa. Tehokkuus edellyttää, että jokainen tietää oman roolinsa ja työnkuvansa. Perehdyttämisen on oltava hyvää.

Pelko yksityisiin leipiin joutumisesta nousee usein esille silloin, kun pohditaan toimintojen yksityistämistä. Orlando ottaa esimerkiksi Vantaan kaupungin omistaman Vantin. Vantin palkkalistoilla on muun muassa siivoojia, kiinteistönhoitajia ja ravintola-alan työntekijöitä.

– Puheet Vantin myymisestä saavat aikaan paniikkia. Osa päättäjistä haluaa estää Vantin toiminnan tehostamisen vedoten siihen, ettei se ole työntekijöiden etu. Eihän se niin ole.

Vantin työntekijät ovat tuoneet useasti esiin johtamiseen liittyviä epäkohtia, muistuttaa Orlando.

– Yrityksen toiminnan tehostaminen tarkoittaa myös sitä, että johtaminen on hyvää.

– Vantti tuottaa ravintola-alan palveluja. Yksityisellä sektorilla yksi ravintola-alan palveluja tuottavista konserneista on Antell. Se on pärjännyt hyvin Suomen parhaat työpaikat kisoissa. Yrityksen edustajat ovat todenneet, että työhyvinvoinnilla on suora vaikutus yrityksen tehokkuuteen.

Orlandon mielestä tehokkuus on sidoksissa myös laatuun.

– Laatua ei saada, jos työntekijät eivät ole motivoituneita. Sen tulisi olla selvää jokaiselle yrittäjälle.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna Vantaalla vaikuttava Orlando näkee punaista joka kerta kuullessaan, että taas tehostetaan ja revitään työntekijöiden selkänahasta.

– Yhtiön kuntoon laittaminen tarkoittaa, että myös työntekijöiden tulevaisuus on turvallisempi. Kaupunginyhtiön myyminen voi olla myös työntekijän etu.

Orlando harmittelee sitä, että julkisten yhtiöiden hallituksiin valitaan henkilöt poliittisin perustein.

– Myös kaupungin yhtiöissä pitäisi olla hallitus, jossa on liike-elämässä tarvittavaa osaamista ja kokemusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Carita Orlando

Pääkaupunkiseudun Yrittäjien ja Vantaan Yrittäjien puheenjohtaja sekä Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja.

Vantaalainen kokoomuksen kaupunginvaltuutettu.

Omisti yli kymmenen vuotta tilitoimistoyrityksen.

Tällä hetkellä toimii yrittäjänä tarjoten taloushallinnon koulutusta ja konsultointia.

Written by:

Tiina Örn

Ota yhteyttä

Kommentit (6)

Kommentit

Orlando aivan vanhanaikainen ensinnäksi firmassa saa olla ainoastaan alihankkioita ja firman pitää olla ehdottomasti vähintään Virossa tai mieluimmin veroparatiisisaarilla muuten ei rikastu tai menesty pienyrittäjä.Suomessa on helppo perustaa yritys mutta lähes mahdotonta saada kannattamaan syynä korkea verotus ja älyttömät työvoimakustannukset ja velvoitteet hoitaa työntekijää kuin holhoijaa.

Tatu

Ei ole varmaankaan ajattelussa kyse siitä, että julkiset muka pitäisivät paremmin huolta työntekijöistään, vaan siitä, että Suomessa on tapana myydä lypsävät lehmät lihoiksi. Syödä kakku ja unohtaa, että seuraavalle päivälle ei ole mitään ruokaa. Yllättäen ulkopuolelta tilatun työntekijän tuntihinta onkin 32,50, kun oma työmies maksaa oheiskuluineen sen 30 euroa, jos tuntipalkka on hiukan TESin minimin päällä. Ihan sairasta! Mutta kai se jotain säästöä on, että joku muu tilittää ne tasan samat tyelit ja maksaa minimityöterveyden. Toiminnan "tehostaminen" taas yleensä tarkoittaa nimenomaan sitä, että ne kolme edellisistä YT-"neuvotteluista" selvinnyttä tyyppiä tekevät myös niiden kahden irtisanotun työt. Ovat jaksamisensa äärirajoilla ja ainoa motivaattori on se, että jos ei paiski töitä itseään henkihieveriin, tulee monoa seuraavissa YT-"neuvotteluissa", kun taas vähän tehostetaan. Pahinta ovat nämä ulkoistamiset. Ensin ulkoistetaan ja sitten "tehostetaan", eli monoa tulee.

Eli höpö höpö. Yksityistäminen ja "tehostaminen" eivät tee mitään muuta kuin entistä väsyneempiä veronmaksajia ja enemmän kulunkeja palveluista.

"Tehostaminen" on yhtä typerä termi kuin "paperittomat", eli suomeksi kyseessä on ensin mainitun kohdalla "tämänkertainen potkujenjako" ja jälkimmäisen kohdalla: "laittomasti maassa oleskelevat". Pitänyt vaan keksiä korvaavat termit, joiden oletetaan höynäyttävän tyhmimpiä. Ja onnistuttukin näköjään aika tehokkaasti.

minake

Orlando on valittavan yksisilmäinen. Tehostamisen todellisuus työntekijöille on, että väkeä vähennetään ja jäljelle jäävillä teetetään enemmän töitä, ja mieluusti pienemmällä palkalla ja pitemmin työajoin. Hyödyn korjaavat työnantajat.

Aiemmin todellakin oli, että julkisen sektorin työpaikat olivat paremmin turvattuja ja siihen vedoten palkat pidettiin pienempinä. Sittemmin työsuhdeturva on kadonnut myös julkiselta puoleta nimen omaan ulkoistusten ja yhtiöittämisten kautta mutta muutenkin. Palkkakehitys taas on ollut sitä "solidaarista" samassa veneessä soutamista kun orlandot pitää perää.

Oma kokemukseni työmarkkinoilta on nimen omaan ollut, että työnantajajärjestöt ovat viime vuosina testanneet härskeimpiä ajatuksiaan ensin julkisella puolella ja saatuaan ne läpi, ovat soveltaneet niitä myös yksityiselle puolelle. Laskut kokeiluista eivät siten ole näkyneet omistajahyödyssä vaan vasta hyödyt.

Myyryläinen

Herää jo Myyryläinen ääriliberalismi ja kapitalismi vallannut 100% Suomesta, ei täällä ole mistään muusta kysymys kuin isot voitot ja maahanmuuttajien halpatyövoimasta .Fiksut suomalaiset jättää maan oman onnensa nojaan ja ne jotka ei pärjää jäävät tänne surkeisiin olosuhteisiin .

Tatu