Puheenaihe

Uusnatsit hakkasivat miehen suorassa lähetyksessä – juontaja pilkkasi uhria

Kuvituskuva.

Paivi Tuovinen

Videonjakopalvelu Vimeossa on nähtävillä video, jossa itsenäisyyspäivänä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen uusnatsit pahoinpitelevät nuorehkon miehen.

Uusnatsit olivat siirtymässä omasta marssistaan Töölöntorille 612 -soihtukulkueeseen ja pahoinpitelyn uhriksi joutunut mies tuli heitä vastaan.

– Uhri on tehnyt rikosilmoituksen. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä, kertoo Helsingin poliisin rikoskomisario Hannu Kortelainen.

Pahoinpitely näkyy videolla, jota uusnatsit kuvasivat itsenäisyyspäivän iltana Pohjoismaisen vastarintaliikkeen tiedotuskanavalleen.

Kortelainen katsoi videon Vimeossa.

– En nähnyt siinä sitä alkutilannetta, eli kuka käy kenen kimppuun, kun kamera kääntyy tapahtumaan vasta siinä vaiheessa, kun hässäkkä on jo päällä, hän sanoo.

Uusnatsit julkaisivat videon Pohjoismaisen vastarintaliikkeen omalla tiedotuskanavalla.

Videolla näkyy, että mies kävelee kulkuetta vastaan kädessään valkoinen levitetty paita, jossa lukee "Good night white pride".

Sen jälkeen kuuluu huutoa ja näkyy miten maahan kaadetun miehen kimpussa on useita henkilöitä. Valkoinen paita päätyy uhrilta jonkun marssijan käsiin.

Paikalle saapuvat järjestyksenvalvojat ja joukkojenhallintavarusteiset poliisit erottavat osapuolet toisistaan.

Uusnatsien joukossa kulkeva mies, jolla on lehdistöliivi, selostaa mylläkkää videolle ja kysyy pahoinpitelyn uhrilta, onko hän vasemmistolainen.

Selostaja myös nimittelee uhria ja naureskelee pahoinpitelylle, kuvaten sitä hauskaksi.

Poliisilla ei ole ainakaan vielä tietoa, ketkä osallistuivat videolla nähtävään pahoinpitelyyn, toteaa rikoskomisario Kortelainen.

Pahoinpidellyksi joutuneelta nuorelta mieheltä poliisi otti henkilötiedot ja hän on käynyt sairaalassa välikohtauksen jälkeen.

Miehen kimppuun käyneitä henkilöitä poliisi ei kuullut eikä ottanut heidän tietojaan.

– Vaikea sanoa, miltä tilanne on siinä vaiheessa näyttänyt. Poliisi on toiminut harkintansa mukaan, Kortelainen sanoo.

Hän huomauttaa, että pahoinpitelyä edelsi nuoren miehen provokaatio uusnatseja vastaan.

– Provokaatio ei oikeuta pahoinpitelyyn. Mutta ilman provokaatiota ei olisi ollut pahoinpitelyäkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Poliisi tutkii uusnatsien tekemää pahoinpitelyä Helsingissä – nyt puhuu uhri11.12.2017 16.02

Kommentit (20)

Kommentit

"Mies haastoi riitaa, sai

"Mies haastoi riitaa, sai neniinsä" Ennekuulumatonta. Pöyristyttävää, olen shokissa.

Ja mikähän hakkaus

Ja mikähän hakkaus loppujenlopuksi oli?jätkä vetästiin maahan ja vähän tönittiin?

Natseille ja

Natseille ja natsimielisillehän "tönimistä" voi olla myös hyppypotku rintaan kuten asema-aukiolla.

Hittooko menee kaivaa verta

Hittooko menee kaivaa verta nenästä. Tyypillistä "mä voin tehdä mitä vaan, mutta muhun ei kosketa" toimintaa. Jos itse aiheutat osumia niin ole hiljaa !

Ihmisiä saa siis mielestäsi

Ihmisiä saa siis mielestäsi pahoinpidellä, kunhan he esittävät väärän mielipiteen esimerkiksi t-paidassa? Aika sairas näkemys.

Tuskin on jäänyt asian

Tuskin on jäänyt asian esittäminen pelkkään t-paitaan, vassarianarkistit tietäen on todennäköisesti myös asia ilmaistu heille tyypilliseen tapaan "rakentavasti" myös suullisesti. Riskinsä on jos menee soittamaan suuta väärille tyypeille tai räkimään päälle vaikka tolki väkivalta onkin väärin.

Eli suun soittaminen

Eli suun soittaminen oikeuttaa turpaanvetoon? Aika ohutnahkaista porukkaa :)

Hermanni voi mennä katsomaan

Hermanni voi mennä katsomaan omiensa toimia. Poltellaan busseja,lippuja,autoja,taloja...toisten omaisuutta tärvellään,kun itse olette niin saamattomia paskoja,ettette omista mitään. Rahaa pitäisi jotenkin rikkaampien teille,jotka ette tee sen eteen ikinä mitään,muutakun soitatte suutanne. Ja sitten kun sattuu,niin sitte itketään ryhmässä,että toi löi tota,eikä alpakatkaan saanu mennä tonne.

Järkyttävää tässä on, miten

Järkyttävää tässä on, miten suomalainen poliisi tässä tapauksessa toimii. Hannu Kortelainen ON VIELÄ ESIMIESASEMASSA. Vaikka hän väittää muuta, hän suoraan puolustaa VÄKIVALLAN TEKIJÖITÄ. Miten voi olla tällainen mies ESIMIESASEMASSA. Ei MINKÄÄN NÄKÖISTÄ O B J E K T I I V I S U U T T A. Objektiivisuus pitäisi olla varsinkin esimiesasemassa olevalle TÄYSIN SELVÄ. Ja edes pahoinpitelijöiden henkilötietoja ei oteta ylös. SE SIITÄ SUOMEN POLIISIN/POLIISIN ESIMIESTEN AMMATTITAIDOSTA.

Mitä väkivaltaa on tehty ??

Mitä väkivaltaa on tehty ?? Jamppa itse menee kerää vertä nenästä. Kertokoon asiansa laillisessa ilmoitetussa mielenosoituksessa. En muuten kannata kumpaakaan osapuolta. Kaikki "ääri" jutut on huonoja. On sitten vasemmalta tai oikeelta tai uskonnollisia.

Timppa64 vaatii "jamppaa"

Timppa64 vaatii "jamppaa" kertomaan mielipiteensä laillisessa ilmoiteussa mielenosoituksessa. Tiedoksi hänelle, että yksittäisten ihmisten mielenilmaukset ja -osoitukset eivät edellytä ilmoittamista poliisille. Se vaaditaan vain n.s. yleisille kokouksille jollaisia mielenosoitusmarssitkin järjestäytymisineen ovat.

Hyyryläinen varmaan

Hyyryläinen varmaan tarkoittaa, että jampan olisi ollut parempi pysyä kotona tuona iltana, niin ei olisi tullut nenu pipiksi. Olisi sitten voinut osallistua porukalla mielenosoitukseen toisten hyyryläisten kanssa, niin säilyisi ehkä paremmin tuo nenu kunnossa.

Uhrin syyllistäminen poliisin

Uhrin syyllistäminen poliisin taholta on aina yhtä tyylikästä. Tästä voisi syntyä keskustelua miehiin kohdistuvasta väkivallasta.

Natsit kiellettävä, loppuu

Natsit kiellettävä, loppuu tällainen väkivalta.

Alpakatkin nauraa.

Alpakatkin nauraa.

Varsinkin ne joita ei ollut

Varsinkin ne joita ei ollut edes olemasskaan.

Eikös viime vuonna anarkisti

Eikös viime vuonna anarkisti piessyt poliisiauton takapaksissa uusnatsin, joka oli raudoissa...potut pottuina?

Suomen kaksin jako on

Suomen kaksin jako on viemässä pikkuhiljaa sisällis sotaan.

Poliisipomo Kortelainen sanoi

Poliisipomo Kortelainen sanoi " Mutta ilman provokaatiota ei olisi ollut pahoinpitelyäkään." Mahtoiko hän tarkoittaa sitä kuinka natsit provosoivat tavallisia ihmisiä vastarintaan? Kuten tämänkin uhrin.

Taas alpakka-provon kaltainen

Taas alpakka-provon kaltainen uutinen. Tekstissäkin sanotaan että ei tiedä kuka kävi kenen kiomppuun. Otsikko ei siis vastaa tekstiä. Onko länsiväyläkin valemedian?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu