Puheenaihe

Virkamiesten mielestä miljoona olisi ollut leipäjonoille "ekstrabonusta" – IL: Rahaa erittäin paljon käytössä

Leipäjonot saavat onneksi rahoitusta myös valtion perusbudjetista.

Juha Perämäki

Eduskunnan leipäjonoilta leikkaamalla miljoonan euron "joululahjarahalla" on valtion kirstunvartijoiden mielestä vähäinen vaikutus kokonaisuuteen.

– Vuonna 2018 on erittäin paljon rahaa käytössä, toteaa sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Matti Pulkkinen Iltalehdelle, joka on selvitellyt tukirahoja.

Miljoona euroa olisi ollut niin sanottuja joululahjarahoja, joita kansanedustajat pyrkivät jakamaan talousarvioaloitteilla. Ruoka-apu saa varsinaista tukirahaa perusbudjetista.

Suurin osa ruoka-apuun menevästä budjettirahasta tulee muista ministeriöistä kuin sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM), joka on kanavoinut joulumiljoonan.

Suurin potti ruoka-avun tuesta tulee vähävaraisten avun toimenpideohjelmasta, jonka kokonaisrahoitus on 26,5 miljoonaa euroa vuosina 2014–2020. Vuotta kohden tuki on 4,42 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

Niijoo,extrabonus todellakin

Niijoo,extrabonus todellakin juu. Näillä varmaan on kaapit viimevuonna pursunutkin ruokaa,ku niin paljon jaettu.

kyllä nyt meno on jo niin

kyllä nyt meno on jo niin kovaa että suomenhallitus pitää tuomita kenttäoikeudessa suomenkansa itkee verta ei hallitusta kiinnosta eläkeläiset lapsiperheet pienipalkkaset duunarit ja työttömät eli keppiä suomenkansalle onnea suomi100vuotta

"Vuonna 2018 on erittäin

"Vuonna 2018 on erittäin paljon rahaa käytössä, toteaa sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Matti Pulkkinen..." Siinäs kuulitte. Eihän sillä ole väliä, mihin niitä rahoja lapioidaan. Hallintoalamaiset pitää vain turpansa kiinni ja huolehtii siitä, että rahaa on erittäin paljon käytettävissä myös jatkossa. Jossain päin maailmaa poliitikkojen tärkeä tehtävä on valvoa virkamiesten toimintaa (Suomessa sellainen on rasismia tai vihapuhetta).

Rahat kuule menee, matujen

Rahat kuule menee, matujen elätykseen, monikulttuurisuus hankkeisiin ja Suomalaisten harjoittaman nettivihapuheen vahdintaan. Siinä paljon köyhien Suomalaisten itkuvirret paina.

Juuri 100miljoonaa VR tilitti

Juuri 100miljoonaa VR tilitti valtiolle osinkoja, eikö olisi miljoona tuosta liiennyt?

Eiköhän sekin ole jo

Eiköhän sekin ole jo budjetoitu tänään otettavaksi ilmoitetulle 750 kiintiöpakolaiselle ja loput paperittomien hyväksi.

Näin on näreet.Sipilän

Näin on näreet.Sipilän kärkihanke.Pakolaiset ensin.

Todellakin ekstrabonus.

Todellakin ekstrabonus. Viime vuonna STM:ltä "luiskahti" Hesarin tietojen mukaan rahaa Mika Niikon/pers. lähipiirille ohi THL:n laatiman laatuarvioinnin. Ostivat niillä rahoilla m.m. uusia kylmäkuljetusautoja kun rahoista kilpailevilla oli kalusto jo valmiina ja rahoja olisi mennyt ihan oikeaan ruokaakin. Tänä vuonna joululahjarahat menivät sitten korjausliikkeellä toisaalle.

Niillä rahoilla ostetiin

Niillä rahoilla ostetiin käytetty kylmäkuljetusauto, se on viranomaisten vaatimus nykyään ettei kylmäketju katkea. Ylijäämä kylmässä säilytettävää ei voi muuten kuljettas ruokajonojen tarpeisiin.

Joidenkin laskelmien mukaan

Joidenkin laskelmien mukaan hallitsematon maahanmuutto vie vuositasolla 3 mrd euroa. Sosiaali- ja terveyministerö ei osannut tai halunnut lukua laskea.

Suoraan kelalle nämäkin rahat

Suoraan kelalle nämäkin rahat ja leipäjonot kiellettävä häpeätahra koko Suomelle.

Virkamies on aina mies

Virkamies on aina mies paikallaan ja tietää virkansa puolesta keventää kertomalla ensivuonna olevan paljon rahaa jolloin kyseistä rahaa ei vielä Valtion budjetissa ole. Tämä kumminkin tälle vuodelle oli, eikä todellakaan minään extrabonuksena... :-)

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu