Puheenaihe

Itsemurhien määrä kasvoi Suomessa – itsemurhia ehkäisevä keskus suunnitteilla

Kuvituskuva.

Arkisto

Suomen Mielenterveysseura aikoo perustaa ensi vuonna itsemurhien ehkäisykeskuksen, mikäli sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyy avustusehdotuksen vuodelle 2018. Asiasta kertoo Mielenterveysseura tiedotteessaan.

Keskuksen tavoitteena on tarjota apua itsetuhoisuudesta kärsineille, itsemurhaa yrittäneille sekä myös heidän läheisilleen tai omaisilleen.

– Tavoitteena on lisätä ihmisten tietoa siitä, miten toimia jos on huolissaan läheisestään ja rohkaista itsetuhoisista ajatuksista kärsiviä hakemaan apua, sanoo seuran kriisikeskustoimintojen johtaja Outi Ruishalme tiedotteessa.

Perjantaina julkaistun Tilastokeskuksen kuolemansyytilaston mukaan itsemurhien määrä kasvoi Suomessa edellisvuodesta yli viidelläkymmenellä. Vuonna 2016 itsemurhia tehtiin yhteensä 787. Yhteensä 104 itsemurhan tehneistä oli alle 25-vuotiaita.

Suomen itsemurhaluvut ovat jo pitkään olleet EU:n keskitason yläpuolella ja korkeammat kuin muissa pohjoismaissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Suomi on synkkä ja raskas

Suomi on synkkä ja raskas soutuinen maa ymmärrän hyvin että moni haluaa lähteä pois täältä mutta toivoisin että ei tällä tavalla.

Sipilän hallituksen toimet

Sipilän hallituksen toimet siis purevat. Aktiivimalli takuulla vielä lisää yrittäjiä, enkä puhu nyt duunista.

Jokainen itsemurhan tehnyt

Jokainen itsemurhan tehnyt työtön on plus merkki nykyhallitukselle.

Kikyn vaikutukset siis

Kikyn vaikutukset siis alkavat purra!

Tosin,kun menee ITIKSEEN,niin

Tosin,kun menee ITIKSEEN,niin siellä ne juhlat on jokapäivä,hymyssäsuin meidän uudet veronmaksajat elelevät mukavaa elämään,jos sitä suuta nyt kaavunalta näkyy. 2km länteen,niin sitten asiat ovatkin toisin. Siellä leipäjonossa ei paljoa hymyillyttänyt suomalaisia,kun ohi kävelin.muitahan siellä ei ollutkaan.

Tämän uutisen johdosta

Tämän uutisen johdosta taannoinen Rautatientorin performanssi vaikuttaa julmalta pilalta jolla naurettiin niille joilla ei ole auttavia käsiä kilpailemassa siitä millaisen avun veronmaksajat saisivat tällä kertaa kustantaa.

Itsekin toivon joka ilta,

Itsekin toivon joka ilta, etten heräisi enää seuraavana aamuna. Jos tietäisin helpon ja varman konstin itsemurhan tekemiseksi, en epäröisi hetkeäkään.

Kohen henkilökohtanen valinta

Kohen henkilökohtanen valinta ja yleinen. Koskaan en ole arvellu tuttavien tai ystävien lähtöä, että vähästä annoit periks. Nyt kun rupee funtsaamaan on lähtiöitä vuosien varrella paljon.Erikoista, että lähtiät ei ollu lähtölistoilla kenenkään mielestä.Tilanne kun on tiltissä ei siinä ymmärrykset ja selitykset auta. Sp. näitä "auttajiakin on niin monenlaisia. Jos et jaksa ei ole mitään väärää nostaa kättä pystyyn, rajansa on kaikille kaikella. Åbu, älä ota junaa.

Kiky tarkoittaa suuret voitot

Kiky tarkoittaa suuret voitot yritykselle ja pientä ostovoimaa kansalle mutta sen takia ei kannatta hirttää itsensä se on vaan rahaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu