Puheenaihe

Laura Huhtasaari ylivoimainen suosikki Uutissuomalaisen vaalikoneessa

Laura Huhtasaari (ps.) on saanut eniten suosituksia Uutissuomalaisen vaalikoneessa.

Marianna Simo

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari on saanut presidenttiehdokkaista selvästi eniten suosituksia Uutissuomalaisen vaalikoneessa.

Huhtasaaren osuus vaalikoneen antamista ykkössuosituksista on noin 43 prosenttia.

Kansanliikkeen ehdokkaan Sauli Niinistön osuus ykkössuosituksista on noin 16 prosenttia, ja SDP:n ehdokkaan Tuula Haataisen noin 12 prosenttia.

Vaalikone antaa käyttäjille suosituksia niistä ehdokkaista, joiden vaalikonevastaukset ovat lähimpänä käyttäjän omia vastauksia.

Vaalikoneeseen oli tiistai-iltapäivään mennessä kertynyt vajaan 26 000 käyttäjän tiedot. Tässä luvussa ovat mukana vain ne vastaajat, jotka ovat tehneet koneen loppuun asti.

Kärkikolmikon takana suosituksia on kertynyt eniten keskustan ehdokkaalle Matti Vanhaselle (noin 9 prosenttia), valitsijayhdistyksen ehdokkaalle Paavo Väyryselle (8 prosenttia) ja vihreiden Pekka Haavistolle (7 prosenttia).

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen on saanut ykkössuosituksista noin 5 prosenttia ja RKP:n Nils Torvalds 1 prosentin.

Uutissuomalaisen vaalikone on käytössä useissa maakunta- ja kaupunkilehdissä. Käyttäjiä tulee muun muassa Keskisuomalaisen, Etelä-Suomen Sanomien, Savon Sanomien sekä Etelä-Suomen Median sanoma- ja kaupunkilehtien verkkosivujen kautta.

Vaalien gallup-kyselyissä Sauli Niinistö on ollut ylivoimaisessa johdossa. Viime viikolla julkaistu Ylen mittaus antoi hänelle 72 prosentin kannatuksen.

Vaalikoneissa Niinistön jättisuosio ei ole näkynyt. Sen sijaan Huhtasaari ja Haatainen ovat menestyneet myös MTV:n vaalikoneessa.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikolla. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta.

Uutissuomalaisen vaalikoneeseen pääset tästä.

Vaalikoneen suosituimmat ehdokkaat

Laura Huhtasaari perussuomalaiset, 11154 suositusta.

Sauli Niinistö, Sauli Niinistön valitsijayhdistys, 4059.

Tuula Haatainen, SDP, 3009.

Matti Vanhanen, keskusta, 2222.

Paavo Väyrynen, Paavo Väyrysen valitsijayhdistys, 2023.

Pekka Haavisto, vihreät, 1721.

Merja Kyllönen, vasemmistoliitto, 1423.

Nils Torvalds, RKP, 324.

Lähde: Uutissuomalaisen vaalikone.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (45)

Kommentit

Olen tehnyt 6 eri

Olen tehnyt 6 eri vaalikonetta, kaikki nämä yleisimmät. Jokaisessa on Huhtasaari 1 ja Väykky 2. Äänestän Huhtasaarta. Moni tuntemani ihminen on saanut Huhtasaaren ja ajattelee politiikasta samoin kuin Huhtasaari, mutta he sanovat ettei voi äänestää persua koska se ois noloa tms. Eli hyvin on median mielipidevaikutus tehonnut, vaalikarja menee massan mukana, eivät uskalla äänestää kuten ajattelevat. Ei siellä kopissa kukaan katso ketä äänestät ja ei sitä tarvitse kellekään sanoa ketä äänesti tai valehtelee vaikka niinistöä äänestäneen niin ei joudu huonoon valoo, tärkeintä olisi kuitenkin äänestää kuten ajattelee, eikä siten kuka on ns. muodissa ja median luoma suosikki.

Mutku matkinu suomi100,sitte

Mutku matkinu suomi100,sitte puhuu ilkeesti,ite hajotti ikkunat,keksii päästään nämä mamu jutut,venäjä rahoittaa hänen vaalityötä... Mitähän media seuraavaksi keksii,ettei ihmiset äänestäisi sitä?

Toisaalta median

Toisaalta median kakanjauhanta on sen verran härskiä, että osa saattaa ihan jo sympatiasta äänestää, mikä on myös hyvä, koska ääni on aina ääni.

TV1:sen vaalitentti kertoi,

TV1:sen vaalitentti kertoi, että eipä tarvitse vaalikonetta Lauran kohdalta miettiä. Ulkopolitiikan ja siihen liittyvän tietämyksen tulos oli täysi nolla. Ny on "Loora" väärä laji kohdaltasi menossa. Kysymysten ymmärtäminen oli ylivoimaista, niin mitä siihen voi vastata - pää puhui kuitenkin!

Mitäpä,jos oitaisiin kysytty

Mitäpä,jos oitaisiin kysytty maahamuutosta ja muun rahanjaosta ulkomaille? Siinä olisi myös poikennut vastaus muista ehdokkaista.

Vastaus todella poikkesi

Vastaus todella poikkesi muista, koska neito ei ymmärtänyt kysymystä; olisi luultavasti tolkuttanut maanjaosta ja rahan muutosta. Kälkätti mitä sylki suuhun toi, mutta ei sitä mitä kysyttiin. Pihalla oli mimmi kuin talitintti - titi tyyy.

Mitäpä jos

Mitäpä jos presidentinvaaleissa keskityttäisiin presidentin toimivallan piiriin kuuluviin asioihin ja uusiin asioihin eikä vain toisteltaisi samaa mantraa mamuista. Presidentti ei osallistu maahanmuuttopolitiikkaan, joten olisi kansalaisen kuluttajansuojan kannalta tärkeää saada vastaus presidentin virkaan liittyviin asioihin!

Ainoa ehdokas jolla on munaa

Ainoa ehdokas jolla on munaa sanoa asiat niin kuin ne on.

Niin, siis miten ne on?

Niin, siis miten ne on? Kaikki pannan maahanmuuton, EU:n ja uskonnottomuuden piikkiin. Mistään ei tarvitse kantaa vastuuta itse. Nuo asiat kun muutetaan, on kaikki automaattisesti hyvin. Aika heikot on eväät muijalla.

" Ainoa ehdokas jolla on

" Ainoa ehdokas jolla on munaa sanoa asiat niin kuin ne on" Ja vielä maassa , jossa totuuden kertominen käytännössä tarkoittaa poliittista vastarintaa joka taholta. Lauran rohkeudella tehdään se "klommo universumiin". "ettei voi äänestää persua koska se ois noloa tms." Kyseinen äänestäjätyyppi ei taasen kykene elämässään muuhun kuin tekmään klommon poliisimaijan pelteihin, joten aivottomana lampaana määkii itselleen entistä karmeammat teuraspilttuut. Mutta Suomi muuttuu kyllä paremmaksi. Pakosta. Mitään ei mahda. Ensin vain täytyy käydä niin pohjalla että Siperia opettaa...

"Kyseinen äänestäjätyyppi ei

"Kyseinen äänestäjätyyppi ei taasen kykene elämässään muuhun kuin tekmään klommon poliisimaijan pelteihin, joten aivottomana lampaana määkii itselleen entistä karmeammat teuraspilttuut." Kykeneehän tuollainen lamma jonottamaan muoviämpäriä :) Täältäkin ääni Lauralle! Paavo kakkosena...

Mulla tulee joka koneessa

Mulla tulee joka koneessa Huhtasaari tai Väyrynen viimeiseksi.

aattelitko lähteä katuja

aattelitko lähteä katuja valtaamaan taas? Vai itkemään,kun liian pienet asumistuet,kun suomessa ei ole pakko tehdä töitä?

Huhtasaaren kannattajat ovat

Huhtasaaren kannattajat ovat kovaäänisiä, mutta siihen se jää. Suomen Tasavallan presidentiksi Laura Huhtasaari ei koskaan ole pätevä.

Vihervassarit paniikissa, kun

Vihervassarit paniikissa, kun ei ole oma ehdokas ottanut äänestäjiin kipinää. Huhtasaari pyyhkii vihervasureilla lattian näissä vaaleissa.

Ekalla kierroksella

Ekalla kierroksella Huhtasaari, lähettääkseni omat terveiseni terveen nationalismin puolesta. Tokalla kierroksella Niinistö, sillä konservatiivinen jatkuvuus ja vaikkei Niinistö olekaan Natoa suoraan liputtanut, uskon, että hän on enemmän Naton kannalla kuin Huhtasaari. Ja mikäli Venäjä-paska iskee tuulettimeen, niin Niinistössä reservin upseerina on enemmän johtajuutta, uskottavuutta ja kokemusta sota- tai kriisitilanteen johtamiseksi.

Sehän onkin hienoa jos

Sehän onkin hienoa jos Huhtasaari menee toiselle kierrokselle ja saa vähemmän ääniä kuin ensimmäisellä. Se kertoisi päättäjille, että Huhtasaaren arvot on tärkeitä, vaikkei naisesta olekaan pressaksi.

Niitä on paljon ketkä

Niitä on paljon ketkä vaalikone on yllättäin antanut Lauran ja Paavon kärkikaksikoksi, mutta sen julkisesti tunnustaminen on toinen asia. Onneksi maksetut gallupit eivät näytä totuutta ja äänestys koppiin ei kukaan näe, joten uskon Lauran ja Paavon olevan paljon isommalla prosentilla myös lopputuloksissa. Presidentin tehtävään ei ole pätevyys vaatimuksia ja yksi mikä on tullut kirkkaasti esiin, niin Laura on nopea oppimaan ja jos hänellä on viisi avustajaa kuten Niinistölläkin, niin pärjäämisestä ei varmasti tarvitse huolehtia. Nro 5

Joo Laura on tosi nopea

Joo Laura on tosi nopea oppimaan. Ei ole oppinut evoluutioteoriaa reilussa sadassa vuodessa. Uskoo johonkin joka on todistettu vääräksi. Tunnustan julkisesti, että minulle tuli kyseisessä vaalikoneessa ykköseksi Nils. Enkä todellakaan aio häntä äänestää. Vaalikoneet mittaavat ihan eri asioita kuin sopivinta presidenttiehdokasta. Minun ehdokkaan ei tarvitse ajatella asioista samoin kuin minun, vaan oltava riittävän fiksu päättämään asioista, kun tietoa on olemassa tietty määrä. (Tämä määrä on lähes poikkeuksetta enemmän kuin minulla, mutta todennäköisesti vähemmän kuin kaikki tarpeellinen tieto.) Sellaista vaalikonetta joka mittaisi tätä ei ole vielä tehtykään. Nykyiset vaalikoneet osittain mittaavat onko ehdokas yhtä tyhmä kuin kansa. Enkä nyt halua haukkua kansaa tyhmäksi vaan sanon ainoastaan, ettei keskivertokansalaisen kyvykkyys riitä presidentin virkaan. Onneksi vaalit voittaa kuitenkin henkilö joka on jo todistanut olevansa kyvykäs virkaan, ainoa kysymys on meneekö yhdellä kierroksella vai haaskataanko aikaa ja rahaa toiseenkin kierrokseen?

Hesarin teettämät gallupit

Hesarin teettämät gallupit ovat humpuukia, tehty miten tilaaja haluaa... Huhtasaarelle tulee kunnon äänisaalis, kansa on kyllästynyt noihin samoihin hurskastelijoihin...!

Laurasta tulee hyvä

Laurasta tulee hyvä ensimmäinen naispresidentti.

Joo. Jossakin

Joo. Jossakin rinnakkaistodellisuudessa, jossa mikään totuttu ei päde.

ai. itse luulin että tämä

ai. itse luulin että tämä juuri on rinnakkaistodellisuus missä nyt ollaan. pari perustelua: -kovimmalla äänellä määkivä saa eniten rehua -sopivaa on määkiä vain vasemmalle -populistista määkimistä sallitaan vain vasemmalla -presidentiksi tarjotaan henkilöitä jotka uskovat lain rikkomisen olevan tärkeää ja hyväksi meille -kansan moraalia rappeutetaan seksillä (mies voi olla nainen ja päinv. , homoilu hyvää ihmisyyttä ja paria tulee vaihtaa kun kyllästyttää) ja se menee kritiikittömästi läpi :) miten pääsee pois tästä hullujen utopiasta?

Laura Huhtasaaresta ei ehkä

Laura Huhtasaaresta ei ehkä tule vielä presidenttiä mutta toivon , että kaikki päättäjät, hallitus ja kansanedustajat tajuavat ne syyt miksi kansa näinkin suurella innolla kannattaa Huhtasaarta ja kuuntelevat todella tarkalla korvalla sitä puhetta jota hän puhuu . Kyse on hänen esiin nostamistaan asioista suomalaisen ihmisen puolesta ja Suomen puolesta . Kun hän asettaa kummankin noista etusijalle ja tärkeimmäksi huomionsa kohteeksi, kun hän puhuu Suomen ja suomalaisen tulevaisuuden parantamisen puolesta on 100 varma että kansalaiset seisoo yhdessä rintamassa hänen kanssaan . Hän sanoo maahanmuutosta ja turvapaikan hakijoista sen mitä muut eivät halua paljastaa eivätkä uskalla sanoa . Huhtasaaren suulla puhuu mielestäni myös se hänen takanaan seisovien tuhansien joukko jota tähän saakka ei ole noteerattu ja joka edelleen yritetään vaientaa ja siksi he kaikki kannattava Laura Huhtasaarta . Vaaleja ei ole pidetty , kuka tietää mitä tapahtuu ?

Soili Nurminen

Huuhaasaaren esitys tänään

Huuhaasaaren esitys tänään ylellä oli niin surkea ja pihalla ihan kaikesta, että meillä ulvottiin naurusta koko shown ajan. Rukousaamiaiset ovat näköjään hihhulin ainoa ulkopoliittinen meriitti. Salli mun nauraa. Hän on ehdolla väärissä vaaleissa. Helluntaiseurakunnan paikallisvaali olisi oikea, jos sellainen järjestettäisiin. 4% on minun veikkaukseni hänen äänisaalikseen.

Huh huh, teillä sitä

Huh huh, teillä sitä ollaankin keskimääräistä tyhmempiä, kun ette ymmärtäneet, että katsoitte kyllösen iltalypsyä.

Niinistön linja on euro joka

Niinistön linja on euro joka on näivettänyt Suomen täysin ja eriarvostanut suomalaisia kovastikin koska kokoomus suosii vaan suurpääomaa eikä pientä ihmistä muisteta ollenkaan.

Myötähäpeää.

Myötähäpeää. Eilisessä YLEn vaalitentissä Huhtasaari ei ymmärtänyt valtaosaa toimittajan kysymyksistä. Kuvaavaa on, että toimittaja joutui kerran sanomaan hänelle kuin lapselle "minä autan vähän" tarjoten mahdollisia vastauksia. Huhtasaaren ulkopoliittinen kokemus: Kaksi rukousaamiaista, toinen Israelissa ja toinen Trumpin vieraana. Siinä meille presidentti...

Heh! Vastaaja onkin kuitenkin

Heh! Vastaaja onkin kuitenkin vain 39 vee. Aika nuorekasta verta. Poliittinen kokemattomuus näkyy. Mutta Suomi oikeasti muutetaan vain uusilla ja tuoreilla ihmisillä, ajatuksilla sekä toimintamalleilla. Se että on iät ajat pidättäydytty iäkkäämmän puoleisissa valtaa pitävissä ihmisissä alkaa olla jo rasite Suomelle. Eläkeläisiä kiinnostaa eläkeläisten asiat. Vanha koira ei opi uusia temppuja. Toistaa kyllä vanhat hyvin. Suomi ei voi kestävästi olla poliitttisesti käytännössä 1970-luvulla kalenterin käydessä vuotta 2018.

On kaksi eri asiaa olla

On kaksi eri asiaa olla tietämättä oikeaa vastausta ja olla ymmärtämättä kysymystä. Huhtasaari ei ymmärtänyt edes mitä kysytään...

Ymmärsi, mutta noudatti

Ymmärsi, mutta noudatti vanhaa hyvää ohjetta: "Älä antaudu toimittajien vietäväksi. Älä vastaa siihen mitä toimittaja kysyy, vaan vie asia tarvittaessa sivuraiteelle". Toimittaja ei ymmärtänyt ettei haastateltava halunnut vastata kysymykseen. Toimittajan olisi pitänyt siirtyä seuraavaan kysymykseen.

Huhtasaari pärjäsi

Huhtasaari pärjäsi loistavasti ja toimittaja Heikel oli välillä hätää kärsimässä. Huhtasaaren kokemattomuus toki näkyy vaan eihän yksikään presidentti ole pärjännyt ilman hyviä avustajia kuten kaikki tiedämme . Samaan aikaa näkyy myös hänen älykkyytensä ja kykynsä pystyä vastaamaan kiperissäkin paikoissa haastaviin kysymyksiin . Huhtasaaren kannatus tulee nousemaan se on varmaa koska hänen puheensa , asiat joita hän edustaa ovat samoja enemmistölle suomalaisia . Huhtasaari ei mollannut muita ehdokkaita , käyttäytyi sivistyneesti ja oli hyväntuulinen ja kuten aina loistava puhuja . Toimittaja yritti kyllä kaikkensa saadakseen Huhtasaaren hermostumaan vaan taisi itse aika ajoin pudota kaivamaansa kuoppaan. ' Jatkossa kun kaikki ehdokkaat on kyseisessä ohjelmassa tentattu ja haastateltu voimme todella verrata miten lempeästi ja vähemmän ärhäkkäästi kenenkin kimppuun käydään . Nauhoitustekniikka takaa , että totuus tulee tässäkin esiin , ei vain muistikuvat tai mielikuvat . Mikäli epäreilua kohtelua ilmenee siitä täytyy esittää kysymykset Ylelle ja kyseisille toimittajille . Näin olemme päättäneet .

Soili Nurminen

Katsohan haastattelu

Katsohan haastattelu uudelleen YLE areenasta. Jos käsityksesi Huhtasaaren pärjäämisestä on edelleen tuo, jossakin on ongelmia.

Kyllä Laura Huhtassaari oli

Kyllä Laura Huhtassaari oli eilisessä YLE:n vaalitentissä ajoittaa ulkona kun kuuluisa lumiukko. Ulkopolitiikasta ja turvallisuudesta jotka ovat presidentin tärkeimmät tehtävät niin Huhtasaari ei tiennyt niistä juurikaan mitään. Jos hänen ulkopoliittiset osallistumiset ovat rukousillalliset ja pääsy ylioppilaaksi USA:ssa sekä keskustelut Ruotsissa heidän Ruotsindemokraattien kanssa. Eli näillä tiedoilla voi toimia presidenttinä. Lähetyksen loppu oli oiken sopiva tietämys Huhtasaaren tiedoista kun toimittaja kysyi Huhtasaaelta kumpi päättäisi hän vai hallitus ulkopolitiikasta. Huhtasaaren vastaus että hän. Toimittaja tarkensi että Huhtasaari päättäisi ja hallitus vikisisi. Voi luoja pitäisi ensin käydä läpi perustuslaki jossa on maininta tästäkin asiasta. Ei presidenttiainesta!

Onneksi kukaan ei näe ketä

Onneksi kukaan ei näe ketä äänestän, siispä raaputan Huhtasaaren äänestyslippuuni. Kjeh kjeh!

Voi herran jestas sentään

Voi herran jestas sentään tätä Huhtasaaren trolli armeijjaa! Mammahan on ihan tietämätön ja kokematon ulkopoliittisesti! Rukous aamiaisella käynyt! Voi yhden kerran! Kerran menin äänestämään Soinin jengiä. Takki kääntyi. Toista kertaa en halpaan mene.

Soinin jengi ei ole sama,

Soinin jengi ei ole sama, kuin nykyiset perussuomalaiset. Soinin jengi petti äänestäjät ja puolueen ja lähti sinisiksi. Ne on selkärangattomia.

Nimenomaan kenellekään ei

Nimenomaan kenellekään ei tarvitse kertoa valintaansa ja siitä saa myös vapaasti valehdella ilman seurauksia :D. Alle 40-v. akateeminen perheenäiti on ihan piristävä lisä siellä pappaköörin keskellä. Aikamoista kanttia myös vaatii asettua sinne "älyköiden" kivitettäväksi. Martti Ahtisaari oli myös ammatiltaan opettaja btw. Presidentillähän ei ole juuri valtaa nykyään, joten miksi tätä Lauraakaan nyt sitten pitäisi pelätä ;).

Niin, Ahtisaari oli pari

Niin, Ahtisaari oli pari viikkoa Kauppiksessa sitten lähti opettjaaksi opiskelemaan kun siellä pärjännyt, muutaman viuoden diplomaattina ja sitten syrjäytti politiikot kisassa .Uuden uran j sai tunnusta teki eläkeläisenä rauhan välittäjänä.kyllä Laura samaan pystyy jos valitaan?

Katsotaanhan tentit loppuun

Katsotaanhan tentit loppuun ja kun Andersson haastattelee Niinistöä ystävälliseen sävyyn ja seuraavana päivänä kolme asiantunijaa toteaa kuinka mahtavan hyvin Niinistö pärjäsi ja saa jokaiselta arvosanan 10+ ? Niin eikö sittenkin äänestetä Niinistöä? Koska hänellä on todellista asiantutemusta ja arvovaltainen rahoittaja joukkio tukemassa hänen vaalityötään?

Tuskin Laurasta tulee

Tuskin Laurasta tulee seuraavaa presidenttiä, mutta kun rehellisesti täytin Helsingin Sanomien vaalikoneen kysymyksiin vastaukseni, kyllä Laura selvä ykkönen oli, Sauli vasta sijalla 4. Yllätyin, koska en ole maahanmuuttovastainen, en ole oikeistolainen, maaseudulla olen kasvanut ja pääkaupunkiseudulla työuran tehnyt, nyt eläkkeellä jo vuosia ollut.

Kysymys: Kuka aikaisemmista

Kysymys: Kuka aikaisemmista Suomen presidenteistä on ollut valmis tehtävään valittaessa? Juuri niin, ei kukaan.

Kekkonen oli aikoinaan viisi

Kekkonen oli aikoinaan viisi kertaa ollut mm. pääministeri , että näin?

Joo, kuuden vuoden aikana.

Joo, kuuden vuoden aikana. Pientä hässäkkää koko ajan...

eli mkä on vale media,katsot

eli mkä on vale media,katsot esim. ylen kanavaa ja kaikki on sauli sauli ja sama porukka voi ns. vaalikoneessa päätyä aivan eri tulokseen,voi että tätä kaksinaamaisuutta

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu