Puheenaihe

Kirjoittaja väittää anarkistisivustolla gorilla-palon olleen isku – poliisi: " kuka tahansa voinut kirjoittaa tekstin"

Viisimetrisestä patsaasta oli keskiviikkona jäljellä vain runko. 

Lukijan kuva

Helsingin anarkistinen iskuryhmä väittää vastanneensa autonrenkaista rakennetun Kaikki on mahdollista -taideteoksen sytyttämisestä.
Virolaistaiteilija Villu Jaanisonin gorillaa esittävä teos roihusi varhain keskiviikkoaamuna Viikin kampuksella.

Anarkististien suosimalla takku.net-sivustolla julkaistussa viestissä väitetään, että gorilla sytytettiin kannanottona H&M:n ja monien muiden suuryritysten rasistisia toimintatapoja sekä yksityisautoilua vastaan.

– Toivomme että rodullistettuihin kohdistuva sorto sekä aitojen gorillojen olemassaoloa uhkaava tieliikenne katoavat maailmasta yhtä nopeasti ja komeasti kuin tämä bensiinillä valeltu rengaskasa, foorumilla julistetaan.

Helsingin poliisin tutkinnanjohtaja Anne Hietala sanoi Ylelle, ettei viestin kirjoittajasta voida sanoa mitään.

– Kuka tahansa on voinut kirjoittaa tekstin.

Muokattu 10.1.2018 klo 19.30: Takku.net-sivustolla väitetään anarkistiryhmän ottaneen vastuun tapahtumista. Lisätty Anne Hietalan kommentti. Otsikkoa muokattu.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (16)

Kommentit

Hieno ja merkittävä

Hieno ja merkittävä kannanotto hyvän asian puolesta ja vankka todistus ja sille, että kyllä me suomalaisetkin saamme terroristijärjestöjä ja -verkostoja rakennettua, jos niin vain haluamme. Osa kunniasta on tietenkin annettava poliisille, joka omalta osaltaan nykyään vähäisten resurssiensa puitteissa edesauttaa kotimaisen vihervasemmisto-osaamisen nousua maailmanmaineeseen.

Vihapuhe,se se on kaiken alku

Vihapuhe,se se on kaiken alku ja juuri...

Taideteoksen tuhoamisesta ei

Taideteoksen tuhoamisesta ei enää ole iso askel pommiattentaatteihin ja ihmisten surmaamisiin. Varmaan läheisellä Nesteen kylmäasemalla tai lähiympäristön muilla polttoaineen jakeluasemilla on tallella valvontakameroiden nauhoituksia tihutyön ajankohdalta. Bensaa irtokanistereihin ostavat jäävät varmaan tankkaajia helpommin asemien henkilökunnan mieleen. Toivottavasti asia selviää.

Ennaltaehkäisevästi kaikki

Ennaltaehkäisevästi kaikki takkulaiset kiinni ja pakkotöyhön pariksi vuodeksi. Oppisivat ehkä ymmärtämään miten yhteiskunta pyörii ja mistä raha tulee. Todellakin saavat vain harmia aikaiseksi, on tässä viime vuosina poltettu ja hajoitettu yhteistä ja yksityistä omaisuutta sen verran, että joko pitäisi puhaltaa peli poikki noilta.

Ja lopuksi hakattava hengiltä

Ja lopuksi hakattava hengiltä! Eikö näitä idioottteja saada kuriin? Tuo tempaushan saastutuksella tappoi viisi gorillaa.

Säälittävää toimintaa, joka

Säälittävää toimintaa, joka kuvastaa hyvin äärivasemmiston älyllistä köyhyyttä. Teon mielipuolisuutta kuvastavat hyvin väkisin toisiinsa kytketyt ilmaisut "suuryritysten rasistiset toimintatavat" ja "gorillojen olemassaoloa uhkaava tieliikenne", josta anarkistit ovat tulleet siihen neronleimaukseen, että noita pahuuden ilmentymiä torjutaan taideteoksia ja autonrenkaita polttamalla. Onneksi anarkisteja on niin vähän, että heidän tihutöistään syntyy vain vähän hengitykselle vaarallisia kaasuja. Poliisin pitäisi tutkia tämä tihutyö huolellisesti, ehkä tästä saadaan johtolanka autovarikkojen polttajien kiinni saamiseksi.

Kuka toimittaja uskaltaa ja

Kuka toimittaja uskaltaa ja ennättää ensin kysyä Liiltä kommenttia vihervasemmistonuorien tekemästä mielenosoituksesta/tihutyöstä? Vai eikö Liitä saa kiusata kiusallisella kysymyksellä? No voisiko Merjalta kysäistä sitten aatetovereiden "keppostelusta"?

Tuomitsen anarkistien

Tuomitsen anarkistien renkaiden polton, suuryritysten toiminnan sekä yksityisautoilun aiheuttamat liikennesaasteet, kuten kaiken muunkin idiotismin.

Sanomalehti Karjalaisen

Sanomalehti Karjalaisen mukaan "Myös teoksen takana olevan kirjaston ikkunat kärsivät palon kuumuudesta vahinkoja." Noiden ikkunoiden uusiminen ei ole mitenkään halpaa, ja autonrenkaiden polton lisäksi ikkunaremonttikin kuluttaa suuresti luonnonvaroja, joista nuo anarkisti-surkimukset ovat niin "huolissaan". Ei muuta kuin ikkunoiden korjauslasku takku-nettiin. Jos tuo kolhoosi ei saa kerättyä riittävästi rahaa laskun maksamiseksi, Viestintävirasto tms. kyllä löytää keinot takku,net-agitaatiosivuston sulkemiseksi.

Kyllä nuo ikkunat ovat pientä

Kyllä nuo ikkunat ovat pientä verrattuna vaikka: Tuhopoltto Turun bussivarikolla- poltettu 20 bussia https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/turun-bussivarikon-omistaja-valtavasta-palosta-tulee-maksamaan-miljoonia/6087938 Raju tuhopoltto Vantaalla paljastui luultua vaarallisemmaksi: viisi bussinkuljettajaa pelastui täpärästi https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002921741.html Valion rekkojen tuhopoltto: neljä kuorma-autoa paloi: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711152200535649_u0.shtml Jne… On se jännää, että kun ISIS julkaisee netissä, että teki iskun sinne ja tänne, niin sivut ja tunnukset heti suljetaan. Mutta takku.net saa jatkaa vuodesta toiseen, eikä poliisia kiinnosta. Samoin ketään ei ole saatu koskaan kiinni, poliisia enemmän kiinnosta vihapuhe netissä, kuin se joka poltti 20 bussia ja melkein tappoi 5 henkilöä

Se on sitä parempaa

Se on sitä parempaa vasemmistolaista väkivaltaa ja tuhotöitä. Sitten, jos joku yksittäinen henkilö sattuu potkaisemaan, niin ollaan koko järjestöä kieltämässä, kun on toisesta päästä kyse.

On se vaan melkoisen

On se vaan melkoisen surullista, minkälaista ääliötä sitä on liikkeekllä muka "ottamalla kantaa". Ensinnäkin taideteos oli hieno gorillojen puolesta puhuva kannanotto sellaisenaan. Sitten tämä idioottilauma ilmaisee vastuunsa siitä, minkälainen määrä saastetta tulee tuollaisen kumimäärän polttamisesta. Heikkolahjaisuus on kiellettävä.

poliisi: " kuka tahansa

poliisi: " kuka tahansa voinut kirjoittaa tekstin" Kenellä tahansa on tunnukset ja salasana takku.net sivustolle vai? Suomen poliisi kuulostaa jo venäjän viranomaisilta. Kun ukrainassa ammuttiin Malaysia lentokone, niin venäläisten kapinallisten johtaja kehuskeli facebookissa, että he ampuivat ukrainalaisen sotilaskoneen. Mutta kun paljastui, että se oli todellisuudessa Malaysian siviilikone, niin viesti katosi ja venäläisten mielestä viestin on voinut myös kirjoittaa kuka vaan eikä venäläisillä ole mitään tekemistä asian kanssa ja se ukrainalaiset ovat ampuneet sen alas.

Ei takku.netin foorumille

Ei takku.netin foorumille tarvitse tunnusta ja salasanaa rekisteröidä, sen kun täyttää nimimerkin ja kirjottaa viestinsä ja painaa submit.

Poliisilla on kyllä keinonsa

Poliisilla on kyllä keinonsa tuon "kenen tahansa kirjoittajan" jäljittämiseksi. Ovathan he saaneet hyvää harjoitusta "vihapuheiden" jäljittämisessä mm nettipalvelimien lokitiedostoja tutkimalla. Kirjoittajaa jäljittämällä ei välttämättä selvitetä tämän tihutyön eikä Vantaan yms varikoilla tehtyjen murhapolttojen tekijää, mutta poliisin tiukoilla tutkimuksilla päästäisiin noita rikollisia tukevien anarkistien ja ekoterroristien jäljille. Mutta kyse ei liene niinkään keinojen tai osaamisen puutteesta vaan siitä, että poliisilta puuttuu tahto saada kiinni ne yhteiskunnalle vaarallisimmat rikolliset.

Kyllä siellä kuka hyvänsä voi

Kyllä siellä kuka hyvänsä voi kirjoittaa mitä hyvänsä. Vastuullisiksi ovat ilmoittautuneet niin tasavallan presidenttii, joka komensi kadettiryhmän polttamaan gorillan, kuin Juha Sipiläkin. Ja lähes kaikki eduskuntapuolueet. Se sivusto on niin täynnä roskaa, että sitä ei lue muut kuin aineissa olevat sekopäät. Aivan turha kuvitella, että teon takana olisi kukaan muu kuin joku tällainen ääliö.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu