Puheenaihe

Suomalaisautoilijat saavat nyt tällaisia sakkolappuja ulkomailta – suomalaispoliisi: ”Tällaisesta minä pidän”

Peltipoliisilla riittää töitä Latviassakin. Kuvituskuva.

Arkisto

Baltian maita ajoneuvonsa kanssa kierteleviä suomalaisia saattaa odottaa kotiinpalattuaan ikävä yllätys. Etenkin jos kaasujalka on vähänkään liian painava.

Poliisin Liikenneturvallisuuskeskuksen johtava ylikomisario Dennis Pasterstein twiittasi kuvan liikennevirhemaksusta, joita Latvian poliisi on  viime aikoina lähettänyt suomalaisautoilijoille.

Pastersteinin mukaan maksu saattaa napsahtaa jo 3 km/h:n ylinopeudesta.

– Näyttävät ottavan tosissaan ylinopeudet. Tästä minä pidän, Pasterstein twiittaa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

3 km/tunnissa ylinopeusko?

3 km/tunnissa ylinopeusko? Onpa natsi-meininkiä Latviassakin.

Se on vain Pasterseinin

Se on vain Pasterseinin mädätysyritys.. poliisit ja toimittajat eivät osaa lukea sakkoa 19km/h ylinopeudesta tuo 40e tuli. Suomeen hän on hinkuamassa tuota 3km/h käytäntöä ja siksi antaa virheellistä tietoa kaikenaikaa. Valepoliisi ja VALEMEDIA!

Näyttää tuo Pastersein olevan

Näyttää tuo Pastersein olevan poliiseista se kirjoitustaitoinen. Sakossa lukee selvästi, että rajoitus 50 km/h mitattu nopeus 72 km/h ja mittauslaitteen mittavirhe huomioiden todellinen nopeus 69 km/h. Ja neljä kymppiä. Suomessa saisi vissiin 200 €. Olen Pasterseinin kanssa samoilla linjoilla, tällaisista sakoista pidän.

Eikö tuota paikkaa aikanaan

Eikö tuota paikkaa aikanaan hakenut kukaan täysipäinen, kun sinne on tuollainen ylinopeususkovainen laitettu? Ovat ilmeisesti tiukalla linjalla silloin, kun näkyvissä on helppoa rahaa ulkomaisilta. Katsoo noiden tovereiden menoa täällä, niin on vaikea uskoa, että siellä muuten valvottaisiin.

Samaa ihmettelee moni muukin,

Samaa ihmettelee moni muukin, mutta tuolla palkalla mitä maksetaan vittuillaan suoraan päin naamaa muille. Mihin lie jäi se 70e sakotusraja ulkomaalaisten lähettämille sakoille jonka allejääviä ei peritä..

Nyt avautuu mies joka on

Nyt avautuu mies joka on raivanut tehovalvonnalla maanne pääkaupungissa kaksosten rattaiden mentävää tilaa jakelu autojen purku ja lastaus tilanteissa viimeksi julkisuudessa esiintyessään... :-) - on se varmasti hienoa herätä aamusta toiseen ollen pyyteettömästi isänmaansa asialla.

Kytät pitää kaikesta

Kytät pitää kaikesta rahastuksesta ja mallia otetaan Suomesta. Minä tykkäisin joku pieksäisi poliisin.

Palsternakka on jo pitkään

Palsternakka on jo pitkään ajanut suomeen kameroita joka nurkkaan ja sakottaa pitäisi 3km/h ylinopeuksista. Tällä poliisilla ei taida olla mitään annettavaa oikealle liikenneturvalle. Pelkkä sakotusautomaatti.

Taas yksi ajotaidoton avautuu

Taas yksi ajotaidoton avautuu, kun ei osaa pitää mittarin neulaa kyltin osoittaman numeron kohdalla!

Herra Pastersteinille

Herra Pastersteinille tiedoksi, että tuo 3 km/h on nopeutta mittaavan mittalaitteen virhe. Todellinen ylinopeus on ollut 19 km/h mittalaitteen virhe huomioiden. Kannattasi varmaan harjoittaa sisälukutaitoa, ennen kuin julkaisee tällaisia twiittejä.

Tarkennetaan nyt vielä että

Tarkennetaan nyt vielä että mitattu nopeus oli 72 jolloin mittavirhe lienee +-3km/h(sakkolappu ei sitä kerro mutta oletettavaa on että virhe voi vaihdella satunnaisesti molempiin suuntiin), joten todellinen nopeus on 69-75 km/h eli sakotusperuste on tuo 19 km/h ylitys. Voitaisiinko Pastersteinille palkata lukutaitoinen työpari? Toimittaja voisi kirjoittaa juttuunsa myös asian todellisen tilan eikä Pastersteinin arvauksia!

Noitahan ei tartte maksaa

Noitahan ei tartte maksaa.Siitä minä tykkään.Toi kyttä voi nyt ajatella mitä lystää,ei paljon puserra.

On puhuttu uutisissa Trumpin

On puhuttu uutisissa Trumpin psykologisesta testaamisesta, soveltuuko virkaan vai ei. Nyt olisi kuitenkin Suomen kansalle paljon tärkeämpää testata kylläkin esim. nuo "Liikenneturvakeskuksen"( ja muidenkin) johto henkilöt. Monella kun tuntuu olevan jonkinlaisia pakkomielteitä, jolla ei todellisuuden kanssa ole mitään tekemistä. Lukemisen ymmärtäminenkin olisi heille suotavaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu