Päivi Nerg: Paperittomista voi tulla turvallisuusuhka – LM: Oikeusministeriössä valmisteilla lakiesitys, joka passittaa paperittomia vankilaan

Päivi Nerg oli paljon julkisuudessa vuoden 2015 pakolaistilanteen vuoksi.

Toni Forssell/Arkistokuva

Vastaanottokeskuksissa asuu vajaat 10 000 kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittanutta, kirjoittaa Lännen Media. Vuodenvaihteeseen asti sisäministeriön kansliapäällikkönä toimineen Päivi Nergin mukaan heistä noin puolet tulee saamaan kielteisen päätöksen. Lopulliset päätökset saadaan lokakuuhun mennessä.

Lännen Median mukaan Suomi on korostanut vapaaehtoisen paluun avustusta.

– Jos ihmistä ei löydetä, paperittomasta voi tulla turvallisuusuhka, Nerg kommentoi Lännen Medialle.

Nergin mukaan hätämajoitus ja lääkkeet tulee antaa paperittomille. Häntä kuitenkin huolestuttaa mahdollinen "välimaastoporukan" muodostuminen.

Oikeusministeriössä on valmisteilla lakiesitys, jonka mukaan maahan laittomasti jääneet voidaan viedä vankilaan.

Lue koko juttu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä

Kommentit (43)

Kommentit

Kustannukset näiden päätösten tekijöille. Ja pakkohoitoon kaikki jotka ovat tehneet valtiosta voimattoman hoitaa omaa talouttaan ja turvallisuuttaan. Ensimmäinen maa jossa maahantunkeutujat tulevat vaatimaan oikeuttaan saada ilmainen eläminen kansalaisten verovaroista. Vaikka heillä ei ole edesoikeutta olla maassa? Tähänkin on median syypäitä työttömät ja persut? Näin ymmärtämätöntä kansaa joka hyväksyy orjuuttamisensa ei ole ainakaan yhdessäkään demokratiassa. Eivät tiedä/ymmärrä etteivät ole itsenäisiä. Tai eivät halua sitä ymmärtää. Eihän sellainen maa ole itsenäinen jolle muualta tulee käskyt mitä saavat tehdä ja mitä eivät. Vaaleilla valitut luottamushenkilötkään eivät ymmärrä, että hekin ovat vain valtionhoitajia niin kauan kuin se todellisille johtajille sopii. Suomi on ollut vuosikymmeniä koekenttänä kuinka paljon voi kansaa kurittaa ilman kansannousua. Nyt se näyttää olevan lähellä. Ja kaikki luottamushenkilöt ovat kääntäneet puheensa, kun ovat peloissaan omasta paikastaan hillokammarissa. Kun työttömille ja köyhille tarjotaan syntipukin osaa se on jo niin pöyristyttävää, että oikeat syylliset on pantava vastuuseen teoistaan. Mitään päätöstä ei voida tehdä ohi eduskunnan enemmistön. Sieltä löytyy syyllinen valtion vaikeuksiin.

A. Hankala

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maissa köyhyys ja työttömyys ovat valtaisia ongelmia. Väestönkasvu suurta. Yhä useammalle tulee houkutus lähteä etsimään "onnea" Euroopasta. Suomi tulee saamaan tästä osansa. Jos Venäjä suivaantuu lopullisesti EU:n pakotepolitiikkaan voi se alkaa antamaan vapaan läpikulun kyseisistä alueilta pois pyrkiville. EU.n Turkin kanssa tekemä sopimus on myös hauraalla pohjalla.

Vuoden 2015 tulleiden turvapaikan hakijoiden määrä ylitti jo Suomen kantokyvyn. Ruotsi ja Saksa ovat viime aikoina alkaneet tiukentamaan linjaansa. Ei pidetä hyvänä jos yhteiskuntaan muodostuu erillisiä eristäytyneitä ryhmiä, työttömiä tai matalapalkkaryhmiä joita myös voidaan käyttää hyväksi. Ei ole hyvä tulijoille eikä tulomaille. Tulijoiden integroiminen ei ole sujunut odotetuilla tavoilla.

Maailman köyhyysongelmia ja konfliktimaiden asioita ei pystytä ratkaisemaan niin, että Euroopan maihin muuttaa suuria määriä ihmisjoukkoja.

 

 

Jyri Puhtinen

Ihmiskunnan historiassa ei ole yhtään tapausta jossa toiseen maahan pyytämättä tullut vieras kansa olisi saanut mitään hyvää aikaan alkuperäisväestölle.
Ei ensimmäistäkään.

Kansalainen Kaapo

Onkohan Nergillä jo valmiiksi mietittynä, että mihin vankilaan ne laitettais? Vankilathan on jo nykysin niin täynnä että edes suomalaisille rikollisille ei riitä siellä tilaa. Hyvin on huomannu että poliisin määrämiä sakkoja ei enää tarvitse istua. Narkit repii sakkolaput ja heittää ne poliisin jalkojen juureen ja nauraa paskasesti päälle.
Taitaa olla ensimmäinen "suomi ensin" kommentti multa koskaan, mutta hoidetaan ne vankilat siihen kuntoon, että saadaan suomalaiset rikolliset sinne ensin. Ja vasta sitte ulkomaalaistaustaiset jotka eivät ole edes mitään varsinaista rikosta tehneet.

Teme

Nytkö tuo muija sen vasta huomasi. Vantaa kuhisee näitä ja moni muuttaa pois kun ei jaksa katella sitä touhua.Tikkurilan kävelykatu täynnä näitä Suomen pelastajia ja siellä seassa soltut kerää rahaa meidän veteraaneille.Kukahan näistä on Suomelle tärkeämpi??Raivostuttaa löperöt päättäjät jotka tuhoaa meidän maan ja hirveä velka jää tuleville polville.Suomi takaisin kaikki keinot käyttöön

ankimummo

Kaksi vuotta sitten tuo sama eukko kertoi, ettei ongelmaa ole, koska tiedetään, mitä sieltä tulee. Eikö sittenkään tiedetty? Poliittisista virkanimityksistä pitäisi päästä nopeasti eroon. Nergin kovin meriitti noihin virkoihin on olla Päivin kaveri.

Iloton veronmaksaja

Tässä ilmenee jälleen suomalaisen yhteiskunnan yksi pahimmista valuvioista: virallisen totuuden ja todellisuuden välinen ristiriita.

Viranomaiset pitävät ongelmatonta kulissia yllä viimeiseen asti vaikka kansalaiset ovat jo kaulaansa myöten suossa ja silti suurin osa kansasta haluaa upota ja hukkua suohon mielummin kuin nousta omille jaloilleen.

Tämän ongelman seuraukset heijastuvat läpi koko yhteiskunnan, yksittäisen kansalaisen päivittäisestä elämästä aina koko Suomen valtion toimintaan, niin taloudellisesti kuin poliittisestikin.

CMDR_Jameson

RANE, idea hyvä, tosin mainitut valtiot voisivat suhtautua liian suopeasti vankeihin jotka ovat heidän maanmiehiään? Filippiinit olisi kenties parempi vaihtoehto ja kuljetus vankiselleiksi sisustettuilla merikontella ja rahtilaivoilla voisi olla edullisempaa kuin lennot? Mutta eiköhän Nerg ratkaise ongelman myöntämällä näille erikois kansalaisuuden paremmilla ehdoilla kuin "kantasuomalaisilla" on?

Perniön Erkki

Vastaan edelliselle. Saa valehdella ikänsä ilman sanktioita! Saa ilmaisen terveydenhuollon? Saa. ruokaa ilman leipäjonoja , mikäli huijaa Kelaa voidaan jättää ilman sanktioita, voi käyttää useita identiteettiä?

Perniön Erkki

Korjaan itseäni. Ikäähän ei saa valehdella viranomaisille, mutta jos viranomainen epäilee iän valehdelluksi, on viranomaisella todistustaakka. Sama sääntö koskee myös suomalaisia. Kelaa ei myöskään saa huijata, se sama koskee myös suomalaisia.

Kukaan ei saa tehdä mitään laitonta. Mutta nyt olikin kyse etuuksista. Mitä sellaisia etuuksia maahanmuuttaja tai turvapaikanhakija saa, mitä kantasuomalainen ei saa? Tämän kun joku minulle kertoisi, niin olisin tyytyväinen.

Teme

Silmälääkäri Tikkurilassa. Minulle käynti silmälääkärillä maksoi 149€, maahantulijanainen saman aikaan maksusitoumuksella 159€.
Eli mitä he saavat mitä kantasuomalainen ei saa.Tämä vain yksi esimerkki.

Lufsen

oho, paperittomista lainsujoattomista voi tulla uhka?,miten niin voi?,mikä näitä päättäjiä vaivaa jos vähänkään on aivoja niin se ei ole että voi tulla se on jo

rane

Uhkiakin on niin monenlaisia. Otsikko ei tarkoita sitä, että jokainen maahanmuuttajataustainen olisi esimerkiksi potentiaalinen rikollinen. Uhka voi liittyä vaikkapa terveydellisiin syihin. Esimerkiksi paperiton käy lääkärin vastaanotolla valittamassa päänsärkyä. Lääkäri määrää särkylääkket. Vasta myöhemmin selviää, että kyseessä onkin huomattavasti vakavampi sairaus, vaikka tarttuva aivokalvontulehdus. Mitenkäs paperiton saadaan hoitoon eikä tauti pääse leviämään?

Teme

Työskentelen ammatissa jossa päivittäin kohtaan tuhansia erilaisia ihmisiä. Vähiten ongelmia on maahanmuuttajataustaisten keskuudessa. En kiellä etteikö ongelmia olisi myös maahanmuuttajataustaisten kanssa, mutta tämä väestöryhmä on ylivoimaisessa vähemmistössä.

Teme

Et tainnut muistaa, että maahanmuuttajia on vain murto-osa verrattuna meihin kantasuomalaisiin. Jos verrataan kummankin väestöryhmän tekemiä rikoksia suhteutettuna nuppilukuun, niin eivät kaikki maahanmuuttajatkaan mitään pyhimyksiä ole. Voisit tarkastella asiaa hieman laajemmalta kannalta.

Tride

Koska Suomen on noudatettava kaikenlaisia asetuksia ja säädöksiä ja kunnioitettava ihmisarvoa ja ylläpidettävä länsimaista moraalikäsitystä. Kukaan muu ei tunnu niin tekevän. Paitsi Ruotsi.

Käet taskussa

Näin sitä leikitään kansalaisten turvallisuudella. Virkamies sanoo asian oikean laidan vasta jätettyään tehtävänsä. Lehdistö on pääosin vihervasureita ja virkamiehet nimitetään ilmeisesti kaverin suosituksesta, niin mikä muukaan tilanne Suomessa voisi nyt olla? Ruotsin tiellä ollaan.

Michele

v2014.Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok.) pitää erittäin tärkeänä sitä, että Helsingin eri osa-alueiden gettoutuminen estetään. Hänen mukaansa pubien tuomat häiriöt ostoskeskuksissa ovat osa tilanteen ratkaisua. .voi kiasus sentään kun ei uskalleta puuttua varsinaiseen ongelmaa.mitens on käynny?https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/241539-pajunen-ita-helsingin-get...

rane

Suuret joukot työttömiä ja toimettomia nuoria ja energisiä miehiä (enimmäkseen) ei tiedä pidemmän päälle mitään hyvää. Suomellahan (valitettavasti) on niitä jo omastakin takaa turhan paljon. Ruotsissa on valtavasti lisääntynyt "jengiytyminen" ja näiden keskinäineiset välien selvittelyt. Aiheuttanut eräänlaista organisoitua rikollisuutta sekin ilmiö. Näissä on siellä mukana sekä kantaruotsalaisia että maahanmuuttotaustaisia. Viimeksi mainittuja kuitenkin huomattavan paljon. Jengi muodostuu usein samalla asuinalueella asuvista nuorista. Nämä tietysti ovat harvemmin suoranainen uhka tavallisille "tallaajille" paitsi omaisuusrikosten mahdollisten menetysten kautta. Hankkivat "fyrkkaa" pääasiassa erilaisten rikosten kautta.

 

 

Jyri Puhtinen

Ja vankila se ei sitten maksa veronmaksajille mitään ? Kauanko noita vankilassa pidettäisiin ? Odotetaan nyt vaan että alkaa käsikranaatit pyörimään suomalaisellakin kadulla ja jengi ampuu toisiaan ihan mafian malliin meilläkin . Teeveestä tulee Frii-kanavalta (muistaakseni) dokumentti ohjelma Tunnelbana ja siitä näkee ketkä aiheuttaa jatkuvasti ongelmia Ruotsissa . Nerg varmaan ei ole uskaltanut tehdä tai saanut tehdä mitään todellista paperittomien poistamiseksi Suomesta .
Kuitenkin äskettäin sovittiin että paperittomat, kerjäläiset ja karkotettavat saa jotakuinkin saman sos.turvan kuin Suomen kansalainen niin kummastuttaa mistä nyt tuulee kun heitä vankilaa aiotaan laittaa ? Mitähän tämän takana on ?

CALWX9