Puheenaihe

Tässä ne nyt ovat: Pyry ja Lumi, Suomen ensimmäiset pandat – katso video

Jättiläispandat Lumi ja Pyry siirrettiin kuljetuskopeissaan lentokoneesta kuorma-auton kyytiin. Matka kohti Ähtärin eläinpuistoa jatkuu.

Päivi Tuovinen

VANTAA | Suomen ensimmäiset jättiläispandat Pyry ja Lumi ovat saapuneet Suomeen.

Pandoja kuljettava suora lento Chengdusta laskeutui talvisen lumipyryn läpi Helsinki-Vantaan lentokentälle hieman kello 10 jälkeen.

Pandapariskunta tuotiin omissa kuljetuskopeissaan lentokentän Vip President -terminaalin edustalle median kuvattavaksi.

Pandat näyttivät ottavan suuren media huomion tyynesti ja keskittyivät bambuversojen jäystämiseen.

Pandojen saapuminen Suomen maaperälle oli ilon hetki lukuisille viranomaistahoille niin Suomessa kuin Kiinassa. Pandojen tuloa on valmisteltu kolmen ja puolen vuoden ajan.

Suomen ja Kiinan presidentit allekirjoittivat lopullisen sopimuksen jättiläispandapariskunnan vuokraamisesta Suomeen viime vuoden huhtikuussa.

Valtiovallan edustajana paikalla ollut maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä totesi pandojen olleen paras mahdollinen lahja, jonka Kiina saattoi antaa 100-vuotiaalle Suomelle.

– Uskon, että maidemme väliset erittäin lämpimät ja luotettavat suhteet tekivät tämän mahdolliseksi, Leppä totesi.

Lentokentältä Pyryn ja Lumin matka jatkui rekkakuljetuksella kohti niiden uutta kotia Ähtärin eläinpuistossa.

Eläinpuistoon rakennettua Pandataloa kehuttiin vastaanottotilaisuudessa maailman parhaaksi Kiinan ulkopuolella sijaitsevaksi pandojen asuinpaikaksi.

Eläinpuisto odottaa Lumista ja Pyrystä ympärivuotista vetonaulaa. Toisin kuin kotimaiset karhut, jättiläispandat pysyvät hereillä ympäri vuoden.

– Odotamme, että Ähtärin eläinpuisto kehittyy Pohjoismaiden johtavaksi eläintarhaksi, totesi Ähtäri Zoon hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola.

Ähtärin eläinpuistossa pandapariskunta on nähtävillä 17. helmikuuta alkaen.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (6)

Kommentit

Mikä lahja se on ,jos 'saaja'

Mikä lahja se on ,jos 'saaja' maksaa 1-1,6 miljoonaa vuodessa vuokraa pandoista, sopimus 15 v ja bambu-eväät 100 000 euroa/ vuosi. Yhtensä 15 vuoden kulut vähintään, 16,2-25,2 miljoonaa euroa+ Ähtäriin rakennettu Panda-talo 8,6 M + hoitajat+ vartijat. ja ylläpito.Ei ole halpaa huvia Kyllä suomalaiset piiperöpäättäjät on tyhmiä.

Tuota pandojen rakennusta

Tuota pandojen rakennusta voidaan ehkä vielä hyötykäyttää niiden jälkeenkin muilla eläimillä, mutta minäkin uskon mainitsemasi haarukan yläpäänkin rikki menee tuona aikana? Mutta ei hätää; laskuhan lankeaa ensin alkuvuosina Ähtärin kunnan veronmaksajille ja sitten valtio apuun huudettuna avustuksien kautta meille kaikille. Mutta sehän on päättäjille siis ilmaista rahaa, mikä ei näy missään ja sitähän on paljon jaettavana! Siksi sellaisella rahalla voi mällätä mielin määriin, mihin kohteisiin vaan?

Milläköhän eväillä sitä

Milläköhän eväillä sitä pääsee maa- ja metsätalousministeriksi, jos ei ymmärrä mitä eroa on lahjalla ja vuokralla?

Maa ja metsätalous

Maa ja metsätalous ministeriksi pääsee. Kun on 48 numeron lantsarit jalassa kävellyt pellon laitaa ilman paitaa, heinänkorsi suupielessä roikkuen. Eihän noi ymmärrä mitä eroa on lahjalla,lahjonnalla ja lahjuksella.

Ekologisesti ala-arvoinen

Ekologisesti ala-arvoinen projekti.

"Lentokentältä Pyryn ja Lumin

"Lentokentältä Pyryn ja Lumin matka jatkui", "Eläinpuisto odottaa Lumista ja Pyrystä ympärivuotista vetonaulaa". Lumi, lumin, lumista, lumia, lumeja ?. Olis pitänyt valita karhuille ulkomaalaiset nimet kun suomea ei osaa yksikään toimittaja tähän mennessä taivuttaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu