Puheenaihe

Ajattelitko ostaa halvalla Kiinasta? Nyt tuli varoitus 53 prosentin polkumyyntiverosta

Kuvituskuva.

Arkisto

Kiinasta, Malesiasta ja Taiwanista tilatut aurinkosähkömoduulit, -paneelit tai -kennot voivat tulla ostajalle kalliiksi, tiedottaa tulli.

Tulli kertoi maanantaina niin sanottujen polkumyynti- ja tasoitustullimaksujen yllättävästä vaikutuksesta. Näitä maksuja kuluttaja voi joutua maksamaan yleisen tullin ja arvonlisäveron päälle. Ne voivat tullin mukaan lisätä ostokustannusta jopa yli 60 prosentilla.

– Verojen ja tullien määrä riippuu muuan muassa aurinkopaneelin tyypistä ja sen valmistajasta. Kiinasta tilattujen aurinkopaneelien polkumyyntitulli voi olla 0–53,4 prosenttia ja tasoitustulli 0–11,5 prosentti tavaran tullausarvosta, tullin tiedote kertoo.

– Tullausarvo lasketaan lisäämällä ostohintaan kuljetus- ja vakuutuskustannukset. Tämän summan perusteella lasketaan tarvittavat tullit sekä niiden päälle vielä arvonlisävero. 
Esimerkiksi jos tilaisit Kiinasta LDK Solar Hi-Tech (Hefei) Co. Ltd:n valmistaman teholtaan 1000-wattisen aurinkopaneelin ilman minkäänlaisia jännitteensäätö- tai tasasuuntausominaisuuksia, itse paneelin hinta voisi olla 200 euroa ja postikulut 30 euroa. Tullinimikkeen perusteella kannettava yleinen tulli olisi 0 prosenttia.

– Valmistajakohtainen polkumyyntitulli aurinkopaneelille voisi kuitenkin olla 46,7 prosenttia, ja tasoitustullia kerättäisiin 11,5 prosenttia. Näiden päälle laskettaisiin vielä arvonlisävero, joka on 24 prosenttia.

Maahantuontiverojen määräksi tulisi tässä esimerkissä siis yhteensä 221,18 euroa. 

– Näin joutuisit maksamaan 200 euron arvoisesta aurinkopaneelista postikuluineen ja maahantuontiveroineen yhteensä 451,18 euroa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

No vot kyllä on kekseliäitä

No vot kyllä on kekseliäitä nämä kansaetua ajavat luottamushenkilöt. Tavis ostaa tarvitsemansa aurinko paneelin niin pannaan siihen 100% vero päälle? Veroketkut kun käryävät heille lätkäistään 20% vero 10 miljoonasta. Yhdenvertaisuutta vailla vertaa.

Ilmastonmuutos on saatava

Ilmastonmuutos on saatava aikaiseksi eikä sitä saa estää edullisia laitteilla?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu