Puheenaihe

Hurstin leipäjono sai lahjoittajat liikkeelle – ruokajakelu jatkuu ainakin vappuun

Ruoka-avun ahdinko on kehittynyt vähitellen vuosien saatossa. Järjestö on saanut lahjoituksia yhä vähemmän. Kuvituskuva.

Sauvo Jylhä/arkisto

Lopettamisuhan alla ollut Heikki Hurstin ruokajakelu Helsingissä on näillä näkymin saatu säilymään lahjoittajien avulla ainakin toistaiseksi.

Viime viikolla Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n avustustyöhön tarvittavat varat näyttivät olevan niin lopussa, että jakelu uhkasi loppua kokonaan.

Ruoka-avun ahdinko on kehittynyt vähitellen vuosien saatossa. Järjestö on saanut lahjoituksia yhä vähemmän, mutta samalla leipäjonoihin joutuneiden ihmisten määrä on paisunut.

Helsingin kaupunki on myöntänyt yhdistykselle vuosittain 100 000 euron tukea, mutta se ei enää riitä kattamaan tilavuokraa eikä muita kustannuksia.

Hurstin itsensä arvion mukaan yhdistyksen ruokajakeluun joutuu turvautumaan viikossa nyt jo tuhatmäärin helsinkiläisiä.

Käyntikertoja on alkuvuodesta ollut noin 5 400 viikossa, kun vielä kymmenkunta vuotta sitten viikoittaisia käyntejä oli alle tuhat.

Pitenevät leipäjonot ovat nyt herättäneet melkoisen kansanliikkeen, joka haluaa mahdollistaa Hurstin ja hänen työntekijöidensä avustustyön.

Nyt yhdistys neuvottelee parhaillaan tulevaisuudensuunnitelmista useiden liikemiesten kanssa, mutta sen lisäksi on saatu samalla myös lahjoituksia. Suurin yksittäinen summa on ollut 10 000 euroa.

Ensi torstaina Tavastialla järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti, jonka lipputulot tilitetään avustustyöhön.

Illan aikana Tavastian lavalle nousee joukko eturivin muusikoita. Mukana Hurstin työtä ovat tukemassa muun muassa Olavi Uusivirta, Tuure Kilpeläinen, Anssi Kela, Vesta, Erin, Jonna Tervomaa, Elias Gould, Veljekset von Hertzen, Mikko Joensuu, Vesa Aaltonen Proge Band & Eero Raittinen ja Ringa Manner sitralive.

– Olemme kiitollisia kaikesta avusta ja nyt näyttää siltä, että pärjäämme seuraavat kolme kuukautta eli toukokuun alkuun saakka, sanoo Heikki Hursti.

Heikki Hursti jatkaa vanhempiensa Veikko ja Lahja Hurstin aloittamaa avustustyötä. Veikko Hursti kuoli vuonna 2005.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Mutta tärkein on presidentin

Mutta tärkein on presidentin vauva, leipäjonoista viis.

Meillä on onneksi varaa

Meillä on onneksi varaa lisätä mamuille koulutuksiin ja muihin palveluihin kokoajan lisää ja lisää rahaa.

Lukekaa Suomen uutisista,

Lukekaa Suomen uutisista, mihin avustusrahat menevät.

Kuuluuko hyvinvointi suomeen

Kuuluuko hyvinvointi suomeen leipäjonot ja työttömien rangaistukset tukien vähennyksinä, kun eivät löydä työtä? Vai onko nyt niin, etteivät kaikki olekaan yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia kansalaisia? Pitäisikö heidän anoa turvapaikkaa suomesta kun heillä ei enää ole ihmisoikeuksia suomessa? Paranisiko heidän elämänsä ja tuet suurenisivat? Entä milloin palautetaan laillisuus ja moraali hallintoon? Kun ei enää kelpaa ne hyvät ohjeet kuten älä tapa. älä varasta, älä valehtele, kohtele muita niinkuin haluat muiden kohtelevan sinua, ja muutamaa muuta jo vanhaa ihmisten elämän ohjetta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu