Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Pankki aloitti aggressiivisen asuntolainamarkkinoinnin – "Erikoistarjous vain pankkia vaihtaville"

Esko Artell / arkisto

Asuntolainojen matalista marginaaleista on tullut jälleen sisäänheittotuote suomalaisille pankeille. Esimerkiksi Danske Bank tarjoaa helmikuun ajan Akavan jäsenliittojen jäsenille nykyistä matalampaa asuntolainojen korkomarginaalia.

Dansken mukaan työ on tuottanut tulosta, sillä reilussa kolmessa viikossa asuntolainojen kysyntä on kaksinkertaistunut ja yhteydenottoja on pankkiin tulvinut tuhansittain.

Pankin nyt saamat asuntolainahakemukset ovat lähinnä uusilta asiakkailta. Kampanjan aikana tulleista yhteydenotoista jopa kaksi kolmasosaa on tullut muiden pankkien asiakkailta.

– Korkeakoulutettujen kasvanut kiinnostus palvelujamme kohtaan on ylittänyt reippaasti odotuksemme. Suomalaiset selvästikin arvostavat pankkia, joka haastaa perinteistä pankkimarkkinaa ja ottaa huomioon asiakkaiden tarpeet, arvioi Danske Bankin Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Kenneth Kaarnimo.

Danske Bankin masinoima tarjous on kuumentamassa jälleen kilpailua asuntovelallisten rahoista. Kilpailu voi hyödyttää lopulta kaikkia asuntovelallisia, sillä Dansken veto pakottaa myös muita pankkiryhmiä alentamaan korkomarginaaliaan.

Marginaalin pysyvän alennuksen ja muiden pysyvien etujen kokonaisarvo on tyypillisellä uudella suomalaisella asuntolainalla ensimmäisenä vuonna keskimäärin yli 1 000 euroa ja sen jälkeenkin normaalilla lyhennysvauhdilla satoja euroja vuodessa usean vuoden ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt tarkkana, asuntolaina-asiakas! – "Korkojen aika palaa alkuvuonna 2019"8.2.2018 08.46
Pankkipomolta varoitus asuntovelallisille – KL: Nykäisy voi tulla nopeasti23.1.2018 20.00

Kommentit (4)

Kommentit

Pohdinkin juuri pankin

Pohdinkin juuri pankin vaihtoa, pois DB:lta.

Pankkien aktiivinen

Pankkien aktiivinen lainanottajien hankinta tietää aina korkojen tulevaa nousua. Pankit tietävät kyllä, mitä on tulossa, ja velallisen ilo jää lyhyeksi.

Näinpä!

Niin. Jos lainan

Niin. Jos lainan kokonaiskorko on muutaman viime vuoden aikana ollut kuukausia miinuksella, pakko sen on jossakin vaiheessa nousta. Aika loogista. Toista se oli kun asuntolainasta sai maksaa yli 18% korkoa. Ne olivat aikoja ne. Sitten mentiin EU:iin ja lainan hinnat romahtivat.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu