Puheenaihe

KKO käsittelee Hilkka Ahteen kiusaamistapausta – piina kestänyt jo lähes 7 vuotta

OIKEUS AKT:n viestintäpäällikkönä toimineen Hilkka Ahteen paljon julkisuudessa ollut työpaikkakiusaamistapaus on KKO:n käsiteltävänä ensi maanantaina.

Hilkka Ahteeseen kohdistunutta työpaikkakiusaamista käsitelläään ensi viikolla KKO:n suullisessa istunnossa.

Heli Nurmi

Korkein oikeus (KKO) käsittelee suullisessa käsittelyssä ensi viikon maanantaina Hilkka Ahteen työsyrjintätapausta.

KKO myönsi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT) viestintäpäällikkönä toimineelle Ahteelle ja kihlakunnansyyttäjä Tuire Tamminiemelle valitusluvan työsyrjintää koskevassa asiassa.

Valituslupa koskee Helsingin hovioikeuden marraskuussa 2016 antamaa tuomiota, jolla AKT:n entistä puheenjohtajaa Timo Rätyä koskenut syyte työsyrjinnästä hylättiin.

Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut Rädyn aiemmin tammikuussa 2014 työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä 80 päiväsakkoon sekä velvoitettiin maksamaan Ahteelle 12 000 euron edestä korvauksia.

Tapahtumat saivat alkunsa kesällä 2011. Ahde teki tuolloin valituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Rädyn käytöksestä. Poliisi aloitti tämän jälkeen esitutkinnan. Ahde kertoi joutuneensa silloisen esimiehensä kiusaamisen kohteeksi. Ahteen mukaan Räty muun muassa lakkasi puhumasta hänelle täysin ja eristi hänet erinäisistä tilanteista ja työtehtävistä.

Oikeudenkäynnissä kuullun työpaikkalääkärin mukaan Ahde sairastui kiusaamisen jälkeen keskivaikeaan masennukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Suomen oikeuslaitos on saanut

Suomen oikeuslaitos on saanut jo monia huomautuksia EU:lta. Tavallinen kansalainen ei uskalla lähteä oikeuteen, vaan nuolee tappionsa yksin. Ja tälläinen useiden vuosien oikeuden käynti ei ole oikeudenmukaista kansalaista kohtaan. Uhritkaan ei nykyään saa Valtiokonttorilta oikeuden määräämiä korvauksia. Pitäisi jotain uudistaa, eikä tekijän puolta ilmaisia oikeudenkäyntejä anneta tosta vaan. Jos oot köyhä, joudut itse maksamaan kaiken.

Tämä tapaus on koko suomen

Tämä tapaus on koko suomen oikeuslaitoksen irvikuva suhteessa siihen kuinka epätasa-arvoisia tavalliset ja isokenkäiset ihmiset on oikeuslaitoksen edessä.

Antas jo olla. Tää Hilpi

Antas jo olla. Tää Hilpi vaikuttaa jo erikoisuuden tavottelialta. Koira haukku vastaantulevaa miestä, niin tää totes et anna olla vikaa se on sinussakin. Ei pääse Hilkka Aarnion hintoihin vaikka yritys on kova.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu