Puheenaihe

Karu tulos: vain harva kertoo työnantajalle seksuaalisesta häirinnästä

Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Vain joka neljäs ilmoittaa työnantajalle kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä, selviää Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n teettämästä kyselystä.

Taloustutkimuksen tekemä kyselyyn vastasi yli 2 100 työikäistä.

– Seksuaalisesta häirinnästä ilmoittamisen vähäisyys on huolestuttava tieto. Jokaisella työpaikalla pitäisi olla ilmapiiri, jossa häirinnästä halutaan ja uskalletaan kertoa työnantajalle, jotta tämä voi asiaan puuttua, korostaa EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Kyselyn mukaan seitsemän prosenttia työikäisistä ilmoittaa kokeneensa seksuaalista häirintää työssään viimeisten kahden vuoden aikana. Naisista seksuaalista häirintää on kokenut 12 prosenttia ja miehistä kaksi prosenttia.

Alle 25-vuotiaista naisista häirintää on kahden viime vuoden aikana työssään kokenut joka neljäs, kun yli 60-vuotiailla naisilla luku on kuusi prosenttia. Koko työuransa aikana seksuaalista häirintää on kokenut lähes joka neljäs.

60 prosentissa viimeisten kahden vuoden aikana koetussa seksuaalisen häirinnän tapauksessa tekijä on ollut asiakas. Työkaverit ovat olleet tekijänä 36 prosentissa tapauksista ja esimiehet 16 prosentissa tapauksista.

EK kehottaa, että jokaisella työpaikalla otetaan nollatoleranssi seksuaaliseen häirintään. Seksuaalista häirintää koskeva lainsäädäntö antaa jo laajat mahdollisuudet puuttua häirintään. EK huomauttaakin, että nyt tarvitaan ennen kaikkea asennemuutosta.

Kommentit (2)

Kommentit

Ja samalla voidaan todeta

Ja samalla voidaan todeta,että onko nyt lähtenyt hiukan käsistä tämä?!? Ennen nsiset halusi miehen,joka ei puhu,vaan pussaa. Nyt se on meeetoooooyyyyh! Aiheesta tietenkin,mutta liika on liikaa

Totta on aihe alkaa pikkuisen

Totta on aihe alkaa pikkuisen jo kyllästyttää.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu