Puheenaihe

Kohupapista tehtiin 40 kantelua – Kirkko kiittää ja moittii pakkopalautusten vastustajaa

Pastori Marjaana Toiviainen.

ESM arkisto

Helsingin tuomiokapituli on tänään käsitellyt peräti 40 kantelua, jotka on tehty pastori Marjaana Toiviaisen toiminnasta.

Tuomiokapituli toteaa, että Toiviainen on tehnyt merkityksellistä työtä maahanmuuttajien auttamiseksi, mutta hänen käyttäytymistään ja toimintatapojaan on pidettävä joiltain osin moitittavina.

Tuomiokapituli kehottaa Toiviaista huolehtimaan siitä, että hän ottaa jatkossa tuomiokapitulin ohjeistuksen huomioon toiminnassaan.

Kanteluissa paheksuttiin Toiviaisen toimintaa turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten vastustajana, muun muassa viime vuoden huhtikuussa Metsälän vastaanottokeskuksen luona.

Toiviaista on arvosteltu siitä, että hänen toimintansa on omiaan eheyttämisen ja jakolinjojen umpeen kuromisen sijasta aiheuttamaan häiriötä ja tuohtumusta. Toiviaisen toiminnan on katsottu kyseenalaistavan kansanvaltaisen oikeusvaltion puitteita.

– Kriittinen huoli on esitetty siitä, että järjestyksessä toimivan yhteiskunnan rakenteiden vastainen toiminta johtaa anarkiaan, tuomiokapituli arvioi.

Vastineessaan tuomiokapitulille Toiviainen on todennut, että hän pyrkii toiminnassaan edistämään dialogia ja rakentavaa kanssakäymistä.

Mikäli kuitenkin viestinnässä ilmenee rajat ylittävää vihamielistä retoriikkaa, hänellä on tapana ilmaista, ettei hän voi käydä kyseisen kaltaista keskustelua tai sallia aggressiivista ja sortavaa kieltä toisista ihmisistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IS: Kohupappi Marjaana Toiviainen saattaakin jäädä Suomeen – "En tiedä mitä tehdä"24.4.2017 09.27
Kohupappi Marjaana Toiviainen muuttaa pois Suomesta – "Pelkään henkeni edestä"20.4.2017 09.46

Kommentit (9)

Kommentit

Tuohan on umpihullu henkilö

Tuohan on umpihullu henkilö,ei ketään normaali käyttäydy noin,kun tämä. Mutta uskontohan sekoittaa pään,tämä on hyvä esimerkki.

Työnantaja on velvollinen

Työnantaja on velvollinen ohjaamaan mielenterveysongelmaisen työntekinjän hoitoon!

Tämän kaltaiset papit vie

Tämän kaltaiset papit vie kirkolta ne viimeisetkin jäsenet, jäljelle jää vain pakon vuoksi kääntyneet pakolaiset.

Puhdasverinen kristillisyyden

Puhdasverinen kristillisyyden edustaja.

Yksi syy lisää miksi en kuulu

Yksi syy lisää miksi en kuulu kirkkoon.

Onneksi en kuulu kirkkoon.

Onneksi en kuulu kirkkoon. Uskonnot sekoittaa todellakin pään, joskaan kristinuskoisilla voi olla hieman sekaisin, kuten tällä papilla, mutta näillä tulokkailla parempien uskontojen piireillä ne vasta onkin sekaisin kaikkine uskomuksineen....

Tuomiokapituli taitaa olla

Tuomiokapituli taitaa olla täynnä aivan samanlaisia tapauksia eli ei korppi korpin silmää noki.

Onneksi tuollaisesta

Onneksi tuollaisesta rikollisesta toiminnasta pääsee eroon...! -Eroamalla kirkosta, säästää rahojaankin!

Erosin kirkosta viime vuonna

Erosin kirkosta viime vuonna koska kirkko salli Toiviaisen harhaisen toiminnan kirkon nimissä. Tämä uutinen vahvistaa sen että kirkko antaa mandaatin rauhan, vapauden ja turvallisuuden vaarantamiselle avoimen pakolaispolitiikan nimissä. Kehotan muitakin sanoutumaan irti kirkosta joka haluaa olla mukana politiikassa. Sekulaarinen järjestelmämme on tarkoittanut erillistä kirkkoa ja valtiota ja se oli luterilaisuuden syntyperiaate. Nykymuotoinen kirkko vaatii uuden reformin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu