Vaalikoneemme on nyt avattu!

Kulttuuri

Lauantain toivotut -konsertti soi nyt kirkossa – palkitut muusikot Kalevi Kiviniemi ja Risto Lauriala esiintyvät

Risto Lauriala esiintyy nykyään harvoin kotimaassa.

.

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja pianisti, nykyään Suomessa harvemmin kuultu Risto Lauriala soittavat 17. helmikuuta Lauantain toivotut -konsertin Helsingin Mikaelinkirkossa kello 18. Konsertti alkaa nostalgisen radio-ohjelman tapaan ehtookellojen soitolla.

Risto Lauriala nousi vuonna 1970 suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan I palkinnon Maj Lind -kilpailussa. Muutamaa vuotta myöhemmin hän menestyi Stepanov -kilpailussa Wienissä.

Lauriala on esiintynyt kamarimuusikkona, orkesrisolistina sekä lied-pianistina Euroopan maissa, Neuvostoliitossa/Venäjällä, Japanissa ja USA:ssa. Hän on tullut tunnetuksi etenkin esittämistään Beethovenin pianokonsertoista, Bachin Partitoista sekä Schubertin pianosonaateista.

Esiintyvän taiteilijan työnsä lisäksi Lauriala on toiminut Sibelius-Akatemian säestyksen sekä piano- että kamarimusiikin lehtorina. Lauriala on tehnyt useita levytyksiä Naxos- ja Alba-yhtiöille.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi konsertoi yksistään viime vuonna maailman ykköspaikoissa, kuten Pariisin Notre Damessa, Leipzigin Gewandhausissa ja Moskovan Tschaikovski-salissa.

Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja.

Vuonna 2009 hän sai maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon.

Lauantain toivotut -konsertissa kuullaan muun muassa J.S. Bachin vain 19-vuotiaana säveltämä d-molli-Toccata, Manuel de FallanTulitanssi sekä Chopinin tunnettuja teoksia.

Konsertin yhteydessä on yhteisvastuukahvit ja osa konsertin tuotosta menee yhteisvastuukeräykseen.

15 euron hintaiset liput ovat myynnissä ovella kello 17 alkaen.

Levyjä on myynnissä ennen ja jälkeen konsertin. Kaikki maksut käteisellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Kumpikaan näistä esittäjistä

Kumpikaan näistä esittäjistä ei ole erityisen arvostettu soittimensa todellisten taitajien keskuudessa. Maailmalla pääsee kyllä esiintymään, kun vain osaa myydä itsensä, mutta tosi taide jää suurten massojen tavoittamattomiin.

"Tosi taide" on juuri sitä,

"Tosi taide" on juuri sitä, mikä kutakin subjektiivisesti miellyttää ja saa siitä mielen virkistystä tai inspiraatiota. "väärin tai väärästä taiteesta nautittu" on absurdi arvostelma.

Ensimmäinen "Trimo"

Ensimmäinen "Trimo"-nimimerkin kommentti edustaa tyypillistä somekeskustelupalstan pahoinvointia ja väreilee ilmiselvää kateutta maamme eturivin taiteilijoita kohtaan. Kävin konserteissa. Ne olivat fantastisia! Yleisö nousi seisomaan eikä taputukset meinanneet loppua millään. Kirkko tärisi kun pianomaestro Lauriala täräytti Finlandian. Urkumaestro Kiviniemi sai taasen urut säihkymään taikuudellaan. Kiviniemi ja Lauriala ovat maamme kovimpia nimiä, myös maailmalla. Kiitos useille taiteilijoille. Lisää tällaista.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu