Puheenaihe

Lordin ex-kosketinsoittaja "Awa" siirtyy Dingon jäseneksi – Neumann: Ei olisi tullut vuosia sitten mieleen, että Dingossa soittaa nainen

Pertti Neumannin johtama Dingo uudistuu jälleen.

Toni Tervo

Suomen legendaarisimpiin yhtyeisiin kuuluva Dingo julkisti tänään uusia jäseniä yhtyeen kokoonpanoon.

Dingon klassinen kokoonpano palasi viime keväänä yhteen ensimmäistä kertaa vuosiin ja soitti viime kesänä nipun festivaalikeikkoja ja syksyllä muutaman konserttisalikeikan. Loppuvuodesta alkuperäisjäsenet Quuppa Seittonen ja Pete Nuotio ilmoittivat kuitenkin lähtevänsä omille teilleen.

Muiden dingojen jatkohalut olivat kuitenkin selvät ja yhtye päätti käyttää aikaa löytääkseen rumpuihin ja koskettimiin uudet soittajat. Nyt etsintä on päättynyt ja tulevilla keikoilla Dingon kosketinsoittajana kuullaan muun muassa Lordin riveissä soittanutta Leena Peisaa (Awa) ja rummuissa Hybrid Childrenistä tutuksi tullutta Saska Ketosta.

– Vähän kaikkien yllätykseksi 2017 loppuvuodesta Pete ja Quupp päättivät lähteä Dingo-yhtyeestä menestyksekkään paluun jälkeen. Tilanne korjaantui kuitenkin varsin nopeasti, kiitos hyvien yhteistyökumppaneiden sekä meihin aktiivisesti yhteydessä olleiden soittajakollegoiden. Lopulta haaviin jäi energinen ja sympaattinen Saska Ketonen (Ex-Hybrid Children) ja kosketinsoitintaiteilija Leena Peisa (Ex-Lordi), Dingon keulahahmo Neumann toteaa.

– Allekirjoittaneella ei joitakin vuosia sitten olisi tullut mieleen, että nainen soittaisi Dingossa. Mutta nyt soittaa, mikä on hienoa! Näin uuden Dingon alkumetreillä tilanne on vähintäänkin herkullinen -ja mikä tärkeintä, motivoiva!! Myös uudet Dingo-biisit odottavat julkaisuaan näillä näppäimillä, joten energiaa löytyy. Ja soittamisen nälkää. Sitä tarvitaan aina,

Myös Dingon uudet jäsenet ovat iloisia uuden pestin äärellä.

– Dingo on lapsuuteni lempibändejä ja Pete Nuotion maagiset synakuviot ja -soundit varmasti suurin vaikutin, mikä sai minut kiinnostumaan jo pienenä tyttönä kosketinsoittajan hommista. Siispä mahkua päästä soittamaan Dingossa ei vaan voi jättää välistä! Olen ihan täpinöissäni, iloinen ja otettu tästä paikasta. En malta odottaa, että päästään keikoille ja julkaisemaan uutta materiaalia, Peisa toteaa.

– Olin hyvin otettu saadessani Neumannilta puhelinsoiton Dingon rumpalin pestiin liittyen ja asiat etenivät nopeasti ja nyt ollaan tässä. Tätä voisi kuvailla jopa haaveiden ja unelmien toteutumiseksi joten fiilikset ovat superkorkealla. Dingon legendaarisuudenhan tietävät kaikki ja on kunnia olla nyt osa sitä. Koulussa jo ala-asteella alkanut bändin diggailu on jatkunut läpi vuosien ja en malta odottaa että päästään keikoille ja uusien Dingo-biisien kimppuun, Ketonen jatkaa.

Porissa vuonna 1982 perustettu Dingo on jäänyt suomalaisen kevyen musiikin historiaan yhtenä kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista yhtyeistä. Dingon klassisen kokoonpanon kultavuosina 1984–1986 yhtye rikkoi kaikki siihen asti tehdyt levy- ja konserttimyynnin ennätykset Suomessa.

Myös yhtyeen kaikki 1980-luvulla julkaistut albumit olivat vuoden myydyimpiä kotimaisia albumeita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Bändin vahvistuksista puuttuu

Bändin vahvistuksista puuttuu enää Suomen paras laulaja Tauski.

Tällaiset uudelleen

Tällaiset uudelleen lämmitetyt pappa-bändit ei kauaa porskuta. Neumann taitaa olla melkoinen sovinisti, jos on tähän päivään saakka kuvitellut, että hyvään soittotaitoon tarvitaan miehen sukupuolielimiä.

Oikealla artistilla on pilli

Oikealla artistilla on pilli kuanon alla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu