Makumaailma

Ensimmäinen Bär Bar on avattu – alkaako marjojen maailmanvalloitus smoothiebaarista?

Bär Barin Jasmiina Ojala.

_

Itäkeskuksen Prisman yhteydessä on avattu suomalaiseen superfoodiin keskittyvän välipalabaari Bär Bar, joka tekee juotavia ja syötäviä välipaloja suomalaisista marjoista.

– Seurasimme harmistuneina, miten suomalainen terveys- ja välipalatoiminta on keskittynyt ulkomailta tuotuihin raaka-aineisiin, ja mietimme, miten saisimme kotimaiset – maailman puhtaimmat marjat – brändättyä ansaitsemaansa arvoon, kertoo Bär Barin Jasmiina Ojala.

Bär Barin perustajien Ojalan ja Petri Vilpposen mukaan suomalaisuus, terveellisyys ja läpinäkyvyys ovat Bär Barissa avainroolissa. Raaka-aineista 93 prosenttia on suomalaisia, ja perustajat toivovat, että pian päästään vielä lähemmäs 100:aa prosenttia. Tuotteisiin käytettävät mehut tehdään itse, jotta vältyttäisiin lisäaineilta ja piilosokereilta.

– Olen itse ollut marjametsässä pienestä pitäen ja ihmetellyt jonkin aikaa sitä, miten Pohjolan puhtaita marjoja ei ole onnistuttu brändäämään maailmalla, tai edes täällä kotimaassa, samalla tavoin kuin vaikkapa goji-marjat ja acai-marjat. Suomalaiset marjat ovat kuitenkin todellisia supermarjoja ja kasvavat puhtaassa maaperässä. Ne myös tulevat läheltä, mikä on ympäristöystävällisempää logistiikan kannalta, Ojala jatkaa.

Bär Barista saa smoothieita, smoothie-kulhoja ja jugurtteja. Bär Barin perustajat ovat markkinointi- ja brändialalla, reseptiikan kehitykseen he saivat apua ulkopuolisilta ruokakonsulteilta.

Kaksikon tavoitteena on perustaa lisää marjabaareja jo tänä vuonna. Pitkällä aikavälillä tarkoitus on viedä suomalaiset marjat maailmalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinkiläisyritys aikoo tehdä rikkaruohoista vientituotteen – "Kiinnostava brändäys on puuttunut täysin"14.12.2017 20.30
Viikonloppuna alkaa vihdoin mansikkaruletti – Uudenmaan marjasato viivästyi pari viikkoa13.7.2017 20.05
Mustikka on oikeaa superfoodia - ja nyt myös vuoden marja10.1.2013 09.30
Maajoukkuekokki suosii "helppoa, hyvää ja terveellistä" – Video: Näin valmistuu vihersmoothie6.10.2015 10.33
Viikon välipalavinkki: Näin teet helpon marjasmoothien6.8.2015 17.10
Näin syntyy supervihreä smoothie13.7.2015 06.00
Mitäpä jos laittaisit äidille bageleita ja smoothien? Katso koululaisten herkkuresepti8.5.2015 14.10
Näillä ohjeilla teet smoothien aamu- tai välipalaksi12.1.2015 20.27

Kommentit (1)

Kommentit

Nimi ei ole ajateltu loppuun

Nimi ei ole ajateltu loppuun saakka. Olen silloin kävellyt ks. tiskin ohi, muttei mitään kiinnostusta firmaan. Ensin tulee mieleen, että taas on ruotsalaisten tekemästä bisneksestä. Kotimaisuus ei tule mitenkään esiin. Menettävät paljon asiakkaita, jotka haluaisivat tukea kotimaista yritystä. Eli enemmän suomalaisuuden alkuperää esille.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu