Puheenaihe

KL: Sähköautojen hankintatuki piristänyt alkuvuoden autokauppaa – alan edustajat toivovat suurempaa tukea

Autokauppa-alalla työskentelevät epäilevät, etteivät toimet riitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kuvituskuva.

Jyrki Hämäläinen

Vaikka sähköautojen suosio onkin kasvussa ja niiden kauppa on piristynyt, autokauppiaat epäilevät nykyisten hankintatukien riittävyyttä. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Sähköautojen lisäämiseksi on valtion budjettiin kirjattu seuraaville neljälle vuodelle 24 miljoonaa euron tuki.

Valtion tavoitteena on saada Suomen teille vähintään 250 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Tästä syystä uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada vuoteen 2021 asti valtiolta hankintatukea, jonka suuruus on 2000 euroa. Jotta tuen edellytykset täyttyvät, auton tulee olla täyssähköinen henkilöauto ja hinnaltaan alle 50 000 euroa.

Kauppalehden haastattelemien autokauppiaiden ja sähköautoja maahantuovien yritysten mukaan vuoden alussa voimaan astunut tuki on piristänyt kauppaa ainakin jossain määrin, mutta tukisummien pitäisi olla suurempia.

Nissan Nordic Europen maajohtaja Anu Eskola ja Volkswagenin henkilöauto-osaston johtaja Mikko Mykrä pitävät tukea oikeansuuntaisena.

– Tuki on ollut kuluttajien saatavilla vasta muutaman viikon, joten suuria johtopäätöksiä on vielä vaikea tehdä. Vaikka tuki onkin naapurivaltioitamme pienempi, on tämä hyvä ja oikeansuuntainen alku, peukutamme vahvasti, sanoo Eskola Kauppalehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (6)

Kommentit

2000,- egen tuki...heh heh..

2000,- egen tuki...heh heh...ja alle 50 000,- egen auto...haahaahaa!!! On siinä palkansaajalla tukea kerrakseen ja oikein alle 50 000 egen autokin vielä! Osuu muuten promillelle kohdalleen tämänkin Sipilandian palkansaajista. Istu siinä sitten huoltsikalla (joita et löydä..) 2h odottelemassa että tuhat akkua latautuu ja pääset taas 400km eteenpäin ja samaan aikaan bensaonnellinen on jo mökillä päissään ja huutaa electric shittiä! Kyllä tämä on tätä RIKASBernerin höttöä jota se jakaa, jotta eliittituttavat rikastuisivat sähkötuoliautotehtaillaan!

"Tuki" tarkoittaa sitä, että

"Tuki" tarkoittaa sitä, että valtion suojelurahan välistävetäjä periikin 15000 euron auto- ja arvonlisäveroa 2000 euroa vähemmän.

Ei sillä ole mitään väliä

Ei sillä ole mitään väliä tuetaanko antamalla rahaa vai jättämällä verottamatta. Me sen maksamme kumminkin. Ihmeellinen tämä suomalainen "markkinatalous", kun joka kohtaan pitää olla kuppaamassa jotain tukea.

Ei senttiäkään tuke varsinkin

Ei senttiäkään tuke varsinkin kuin sähköauto on valtava saastuttaja jo energian tarpeensa vuoksi.

Tuki kakkosauton hankintaan,

Tuki kakkosauton hankintaan, erikoista.

Itselläni sähköauto ainoana

Itselläni sähköauto ainoana ja akku riittää hyvin ajoihini. Joka aamu akku on täynnä eikä tarvitse käydä tankkaamassa. Ladatessa saa myös lämmitettyä valmiiksi. Ja kesällä jäähdytettyä ilmastoinnilla. HUOM Ilman yhtään käryä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu