Puheenaihe

Susu: Asiantuntija huolissaan: Lähimaksun enimmäisnostorajan korottaminen voi pahentaa peliongelmia

Peräti 40 prosenttia peliautomaattien korttimaksuista tehdään jo lähimaksulla.

Veikkaus

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että lähimaksukorttien enimmäisnostorajaa halutaan korottaa Suomessa. Nykyinen raja on 25 euroa. Sunnuntaisuomalaisen haastattelema Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n projektipäällikkö Tapio Jaakkola uskoo, että lähimaksujen ylärajan nostaminen saattaa pahentaa uhkapeliongelmia.

Veikkaus ei rajoita maksukortilta tehtyjä maksuja, joten ainoa pelaajan pelaamista rajoittava asia on pankkien asettama yläraja. Veikkaus ei ota kantaa ylärajan nostamiseen.

Jaakkolan mukaan ei ole tiedossa, miten paljon lähimaksaminen tai kortilla pelaaminen lisää rahapeliongelmia, mutta se tiedetään, että useammat vaiheet vähentävät impulsiivisten ostosten tekemistä. Jaakkola pitää lähimaksuylärajan nostoa huonona asiana.

– 25 euroa on rahapeliautomaattien peruspelaajalle kohtuullisen iso summa. Kauppojen peliautomaateissa voittoluokat eivät ole kovin korkeita, päävoitto saattaa olla 75 euroa. Ei sillä maailmaa kierretä, eivätkä sellaiset summat houkuttele hyvin ansaitsevia, selittää Jaakkola Sunnuntaisuomalaiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Lähimaksujen ylärajan tulisi

Lähimaksujen ylärajan tulisi perustua rahan arvoon ja inflaatioon, ei mihinkään muuhun. Nyt tilanne on se, että inflaation perusteella summa tulisi nostaa 30 euroon, siinä se.

Tuon rajan noston pitäisi

Tuon rajan noston pitäisi olla aika helppoa laskemista, minkä kokoinen riski ollaan valmiita ottamaan kortin väärinkäytöstä. Jos se veikkaus hoitaisi tuon pikkuasian omalla tontillaan ja laittaisi rajan niissä automaateissa kohdalleen. Ei sillä pitäisi tarvita koko muuta käyttäjäjoukkoa kiusata. Kuulostaa yleisesti lähinnä huonolta vitsiltä, että tuolla rajalla olisi merkitystä, saako joku pelattua rahansa.

Kielletään kaikki! Jos

Kielletään kaikki! Jos yhdellä on ongelmia, kärsiköön siitä kaikki. Näinhän Suomessa hyysätään kansalaisia. Jos Arska tykkää vetää kännin, rajoitettakoon alkoholin saatavuutta kaikilta. Sinikka Mönkäreen aikaan keksittiin vaatia peliautomaateilla tunnistautumista ja 18 vuoden ikää. Se on hyvä sillä esimerkiksi hedelmäpeli on vaarallinen kapine. Aseen rinnakkaisluvan voi saada 15 vuotiaana, kevytmoottoripyöräkortin 16 vuotiaana mutta hedelmäpeliä voi pelata vasta 18 vuotiaana. Loogista?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu