Puheenaihe

Raju kiusaaminen jatkunut pitkään eskarissa Itä-Helsingissä – osa vanhemmista on jättänyt viemättä lapsiaan hoitoon

PÄIVÄHOITO Osa eskarilaisten vanhemmista on huolissaan helsinkiläisen päiväkodin arjesta. Vanhempien mukaan päiväkodin henkilökunnalla ei ole keinoja puuttua kiusaamiseen.

Osa itähelsinkiläisen päiväkodin eskarilaisten vanhemmista harkistee valituksen tekemistä aviin, sillä ongelmat eskariryhmässä ovat jatkuneet syksystä asti.

Sanna Jompero

Kiusaaminen itähelsinkiläisen päiväkodin esikouluryhmässä on johtanut siihen, että joukko lasten vanhempia harkitsee valituksen tekemistä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avi) päiväkodin toiminnasta.

– Muuta vaihtoehtoa ei enää ole kuin viedä asia eteenpäin, sanoo erään pojan äiti.

Päiväkoti on pessyt kätensä."

Eskariryhmässä on vanhempien mukaan joitakin lapsia, joka terrorisoivat koko ryhmää, eikä päiväkoti ole saanut tilannetta aisoihin. Vanhemmat ovat huolissaan erityisesti työntekijöiden piittaamattomuudesta lapsia kohtaan.

– He sanovat suoraan, että onneksi on enää muutama viikko jäljellä ja kohta päästään lomalle. Jos jotain tapahtuu ja hoitajat sen huomaavat, niin sanotaan, että hyi hyi, eikä asiaan puututa, sanoo eskarilaisen isä.

Vanhemmat haluavat pysyä jutussa nimettöminä.

Osa vanhemmista on jättänyt jopa viemättä lapsiaan eskariin, koska heistä tuntuu, että lapset eivät ole päiväkodissa turvassa.

– Itse olen perunut työvuoroja ja jäänyt lapsen kanssa kotiin, sanoo äiti.

Päiväkodin eskariryhmässä erityisesti muutaman pojan käytös on puhuttanut vanhempia. Muihin lapsiin kohdistunut kiusaaminen on ollut sekä henkistä että fyysistä. Lapsia on potkittu, lyöty, tönitty maahan ja käyty käsiksi. Osalla lapsista kielenkäyttö on ollut rajua ja on puhuttu jopa tappamisesta.

– Päiväkoti on pessyt kätensä koko hommasta, yksi äiti sanoo.

– Ongelmia ei oteta tarpeeksi vakavasti. Väkivalta ei ole satunnaista, vaan jokaviikkoista, toinen äideistä toteaa.

Vanhemmille tilanne alkoi paljastua vähitellen syksyn aikana. Tilanteesta huolestuneet vanhemmat perustivat yhteisen WhatsApp-ryhmän, jossa ongelmat ja niiden laajuus alkoivat paljastua.

– Päiväkodissa sanotaan, että tilanteisiin on puututtu, mutta lapsilta tulee aivan toisenlaista palautetta. Päiväkodilla ei ole keinoja puuttua tilanteisiin, sanoo pojan äiti.

Lapset ovat tulleet eskaripäivän jälkeen kotiin itkuisina ja nähneet painajaisia.

Päiväkodissa on vanhempien mukaan myös monia outoja käytäntöjä.

– Toimintamalli on ollut lapsen jättäminen ilman välipalaa sekä fyysiset rangaistukset. Ne eivät kuulu kasvatuksen alan ammattilaisille eivätkä edes kenenkään omaan kotiin. Jos esimerkiksi tekee jotain tuhmaa, joutuu tekemään 10 punnerrusta, isä sanoo.

Vanhemmat ovat olleet myös huolissaan toteutuvatko eskarivuoden tavoitteet opetuksessa.

– Eskaritehtäviä on tehty vain nimeksi. Verrattuna muihin alueen esikouluihin on saavutettu ehkä puolet siitä, mitä toimintasuunnitelmassa on luvattu. Muun muassa kirjaimia on harjoiteltu noin kymmenen kirjaimen verran, äiti sanoo.

Lue myös jatkojuttu: Levoton eskariryhmä sai lisävoimia: uusi hoitaja aloitti

Vanhemmilta valitus aviin

Maaliskuussa 16 esikoululaisen vanhempaa kanteli Tuusulan kunnan varhaiskasvatuksen johdon toimimattomuudesta Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Taustalla oli yhden eskari-ikäisen lapsen väkivaltainen käytös useita lapsia kohtaan.

Joukko vanhempia on ollut huolissaan itähelsinkiläisen päiväkodin arjesta ja lasten turvallisuudesta.

Vanhemmat harkitsevat valittamista Aluehallintovirastoon (avi), sillä muutosta päiväkodin arkeen ei ole pyynnöistä huolimatta saatu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Älä lohduta kiusattua lasta väärin, neuvoo asiantuntija – "Uhrin ei tarvitse ymmärtää, vaikka kiusaajallakin olisi vaikeaa"8.8.2017 20.02
Lapsi hoitoon ja sitten risteilylle tai bileisiin – ikävä ilmiö on tuttu vuoropäiväkodeissa5.4.2018 06.07
Kymmeniä tapauksia vuodessa: Päiväkoti ei päästä lasta tokkuraisen vanhemman mukaan ­– "Moni yrittää usein viimeiseen asti skarpata"12.3.2018 06.10
Robottihylje ui päiväkodin arkeen – rauhoittaa ruokahetket ja opettaa hoivaa lapsille1.4.2018 09.05
Puretun leikkipuiston luvattiin uudisrakennus, rahat loppuivat – "Meillä on tosi petetty olo"3.4.2018 06.50
Viisivuotiaiden perheille iso alennus päivähoitomaksuun31.3.2018 11.35
Karut tilastot koulukiusaamisesta julki: Tämä on Suomen synkin kunta – katso oman alueesi tilasto22.3.2018 13.30

Kommentit (30)

Kommentit

Viesti tulee selväksi rivien

Viesti tulee selväksi rivien välistä lukiessa.

Itä-Hlesingin tarhoissa on

Itä-Hlesingin tarhoissa on paljon ulkomaalaisia lapsia joiden kulttuuriin kuuluu rajut leikit ja jopa tappelu. Keskustelu ei auta varsinkaan jos kotona ei haluta kiusaamiseen puuttua. Paras keino olisi antaa porttikielto häirikkölapsille ja vanhemmille rangaistus jos tämäkään ei tehoa. Leikki on lasten työtä ja lasten kuuluu saada työrauha, kuten aikuistenkin omalla työpaikallaan. Miltä tuntuisi jos työkaveri vetäisi tukasta, potkisi ja purisi? Ei kivalta.

"Lapsia on potkittu, lyöty,

"Lapsia on potkittu, lyöty, tönitty maahan ja käyty käsiksi. Osalla lapsista kielenkäyttö on ollut rajua ja on puhuttu jopa tappamisesta." Kulttuuria.

Lapsille ihanaa rikkautta

Lapsille ihanaa rikkautta vain ja toisinpäin olisi rasismia

Olisko kyseessä taas ns.

Olisko kyseessä taas ns."rikkaiden" lapsoset, joita kuvataan totuusmedian toimesta usein termeillä "kultamuna", "rikkaus" ja "voimavara"? Jos niin on niin voisi sanoa että vääräuskoisten kakaroille siellä vain opetetaan tarhasta asti tulevaa yhteiskunnallista orjan paikkaansa. Eikös se niin ollut että "Meillä on unelma!"? Orjuuttamisella ja alistamisellahan on useassa kulttuurissa ikivanhat perinteet ja se voidaan toteuttaa velkaannuttamisen ohella monin eri tavoin.

Jos/kun kyseessä on MATUjen

Jos/kun kyseessä on MATUjen lapset, niin paras keino on: KOKO perhe lähetetään siihen valtioon, mistä nämä häirikköpenikoiden vanhemmat ovat tulleet!!! Suvakki-hörhöt jaksavat vielä puolustella näitä MATUja....Hulluja!!! Jos/kun Suomen virkavalta EI halua puuttua häirikkö-matuihin, niin silloin kansan on otettava ohjat, ja ruveta antamaan "korpilakia" näille "kunniakansalaisille, rikkauksille ja moniosaajille...." Olen valmis, Oletko SINÄ???

Kumma juttu jos kritisoidaan

Kumma juttu jos kritisoidaan sekä "kiusaamiseen puuttumattomuutta" että sitä, että kiusaajat saavat rangaistuksen. Tuskin kiusaaminen ainakaan sillä loppuu, että vapaan kasvatuksen hengessä vaan leperrellään "olisitko kulta pieni nyt kiltisti".

Vai olisko niin että nyt

Vai olisko niin että nyt asiat on liian mustavalkoisia kun ei puututa.

Ei tässä tarvitse harrastaa

Ei tässä tarvitse harrastaa mielikuvitusta rivien välistä lukemisella. Kun henkilöt jättävät tekemättä työnsä joka tässä tapauksessa tarkoittaa lasten kasvatusta ja opetusta yhdessä olemisen opettelussa ja asioiden oppimista niin ei muuta kuin irtisanominen ja kielto tämän työn tekemiseen. Niin tehdään eläitenkin kyseessä ollen. Miksi ei lasten kohdalla tehdä samoin? Se sopii kaikille aloille. Ja palautus vastuusta myös voimaan. Esimerkin voimalla ja osaamisella sekä yhteistyöllä rakennettiin hyvinvointivaltiokin. Jos olisi ollut tällainen vastuuttomuus sodan jälkeen niin olisi jäänyt hyvinvointi ja innovaatiot rakentamatta ja sotavelat maksamatta. Asiat joista suomi on kuuluisa. Ehkä se ei sovi enää nykyaikaan, kun kaikilla on vain oikeuksia täysihoitoon ilman vastinetta jopa ulkomaalaisilla maahantunkeutujillakin. Jokin on mennyt rikki jopa poliitikkojen ymmärryksestä, kun osaa suomalaissta kohdellaan kuin rikollisia.

Ongelmat ovat hyvin usein

Ongelmat ovat hyvin usein pomoportaasta lähtöisin. Sieltä tulevat ne ukaasit jotka määrittävät mahdollisuudet kurinpitoon ja moneen muuhun asiaan.

Kuten yllä sanottu, rivien

Kuten yllä sanottu, rivien välistä löytyy juurisyy. Ei tallaiseen voi oikeasti puuttua, koska muuten 'rasismi'. Pakko ymmärtää ja hyväksyä paikkansa - pienestä pitäen. Nauttikaa, sillä monikulttuurisuus on rikkaus ja voimavara.

Tuo sama käytös jatkuu koko

Tuo sama käytös jatkuu koko loppuelämän.

Kyse on eskari-ikäisistä.

Kyse on eskari-ikäisistä. Mitä mahtaa meno olla tulevina vuosina koulussa ja aikuisena!!?? Ei nämä opi eikä heille voi mitään käytöstapoja opettaa tai vaatia, niin hyvin on nykyään kunniakansalaisten asema Suomessa turvattu. Kantasuomalaiset veronmaksajat käykööt töissä ja koittakoot vaan jaksaa ja pärjätä ja nöyristellä.

Koulunkäynnin ohjaajana voin

Koulunkäynnin ohjaajana voin kertoa, että suurin osa käytöshäiriöisistä on ihan kantasuomalaisia. Ja kyllä, käytöshäiriöt näkyvät jo 1.luokalla, valitettavasti! Monen oppilaan kohdalla lähdetään ihan alkeellisista käytöstavoista. Mm. jonottaminen, toisten huomioiminen ja oman vuoron odottaminen on monelle 1.luokkalaiselle haasteellista.

"Päiväkodin johtaja... ..

"Päiväkodin johtaja... ...Joillekin lapsille siirtymätilanteet saattavat olla vaikeita." Tarkoitetaanko tuolla ihan fyysistä päiväkotiin tuloa tai lähtöä? Mikä selitys tuo on olevinaan? Joka päivähän päiväkotiin tullaan ja lähdetään. Onneksi ongelmat Helsingissä ovat keskittyneet yhdelle alueelle, sieltä voi muuttaa pois. Ongelmien "hajasijoittaminen" olisi kamalaa.

Kyseisen eskarin oppilaan

Kyseisen eskarin oppilaan vanhempana, on pakkoa kommentoida, että kiusaajista puolet on ihan kantaväestöön kuuluvia lapsia. Joukon johtaja, ei ole maahanmuuttaja, vaan ihan suomalainen.

No se selittääkin miten

No se selittääkin miten tämmöinen uutinen on päätynyt lehteen julkaistavaksi. Kun (useimmin) kyseessä on pelkästään maahanmuuttaja jengistä koostuva kiusaajalauma tai ryöstelyporukka yms. niin niiden tekosiahan piilotellaan viimeiseen saakka ja paljastuttuaan viranomaisia myöden selitellään asiat parhain päin ja lopunviikemksi syyllinen on aina rasisti kantasuomalainen.

Ei ole yllätys et

Ei ole yllätys et päiväkodissa Hesassa on kulttuurinrikastuttajien lapsia .Tässä taas syy et meidän maa menee pilalle monella tapaa jos tuolla tasolla jo "tapetaan "

Ankimummo

Kyllä nämä ihan suomalaisia

Kyllä nämä ihan suomalaisia lapsia ovat. Elämämkoululaisten vapaan kasvatuksen tulos.

Tuusulassa oli samanlainen

Tuusulassa oli samanlainen ongelma,maahanmuuttajataustainen lapsi asialla.

Ja tätä halutaan tänne oikeen

Ja tätä halutaan tänne oikeen haluamalla lisää eräiden tahojen toimesta. Ei pysty ymmärtämään.

http://www.kolmisivu.com

http://www.kolmisivu.com/tarha/ <-- Tuolta voi lukea sensuroimattoman version vanhempien suusta

Esimiestyö on kovin vaikeaa.

Esimiestyö on kovin vaikeaa. Kyseisten päiväkotien (samalla johtajalla näitä on kaksi) molempien toiminnassa paljon poikkeuksellisia "omituisuuksia". Ns. rauhallisemmassakin yksikössä henkilökunta selvästi voi aika huonosti ja hyvät työntekijät lähtevät pois ihan yllättäen. Toimintakulttuuri sellainen, ettei positiivisia asioita löydetä lapsen päivästä, vaan pelkästään negatiivisia. Omaa lastani en hoitsujen puheista tunnista samaksi lapseksi, joka vielä edellisessä päiväkodissa oli. Nyt on diagnosoitu puhevikaa ja vaikka mitä taantumista, mitä ei neuvolassa, edellisessä tarhassa tai harrastuksessa huomata. Parhaimmillaan tätä palautetta annetaan lapsen kuullen. Erityistarpeiset lapset vievät kaiken huomion ja ujompia ei ehditä tukemaan. Siunaillaan näitä häiriköitä, mutta samaan aikaan vetäytyvämpi ja hiljaisempikin lapsi tuntuu olevan ongelma. Johtaja on myös puhelimessa yhtäkkiä puhelimessa kivahtanut asiasta, joka tuskin normaalisti herättää kenessäkään aikuisessa erityisemmin tunteita. Eli siis painetta tuntuu olevan.

Samat kiusaajat jatkavat

Samat kiusaajat jatkavat koulussa muiden kiusaamista, jollei näitä saada kuriin. Myös vanhemmilla on vastuu lastensa käyttäytymisestä. Eikö enää kodeissa anneta lapsille minkäänlaista tapakasvatusta. Toisaalta, nyt nämä lapset alkavat olla älylaitevanhempien perillisiä, en yhtään ihmettele, jos hakevat huomiota keinolla milä hyvänsä, jolleivat mitään huomiota kotona saa.

Onko juurisyy kulttuurierot,

Onko juurisyy kulttuurierot, ja vaikeuttaako kielimuuri asiaan puuttumista? Itse en äkkiseltään ainakaan keksi mitään muuta järkevää syytä että tällaista tapahtuu ja se saa jatkua.

Koiran pentuja kasvatetaan

Koiran pentuja kasvatetaan palkitsemalla hyväksyttävästä käytöksestä pikku namupalalla ja kehumisella pentua heti hyvän käyttäytymisenn jälkeen. Ruokkii pentua hyvään käytökseen . Huonokäytöksinen näykkiminen joka pennuilla yleistä , jätetään huomiotta ja vetäydytään heti tilanteesta. Pennun lyöminen , fyysinen rankaisu ei ole suotavaa. Pentu saa pelkotiloja ja menettää luottamuksen omistajaansa. Koirien ja lasten kasvatuksessa on paljon samaa.

Päälykäiset on päivittäneet

Päälykäiset on päivittäneet käytäntöjä puoli vuotta, Monet hakevat lastentarhanopettajakoulutukseen jotta pääsisi seur. vuonna luokanopettajakoulutukseen. Tuota ammattia ei monet ota tosissaan, kunhan hengailevat ja jauhavat jargonia, "korkeasti koulutettu", pedagogia ym. kun pitäisi ipanalle panna jauhot suuhun ja nostaa seinälle. Miten "kasvatat" naapurin räksyttävän pystykorvan. Ota paksut rukkaset. Nosta rakki rintakarvoista (erittäin arka paikka) ylös, tuijota 15s silmiin, laske alas. Kun menet seur. kerran postilaatikollesi naapurin rakki luikkii viivana koppiinsa.

Ei ole helppoa päiväkodin

Ei ole helppoa päiväkodin hlökunnalla, kun mihinkään ei saa puuttua negaatioita tuottavin keinoin vaan on lässytettävä eläimen oloiselle kakaralle, vaikka tämä hakkaa pienempiään ja muitakin sekä potkii ja puree hlökuntaa. Kultanuppujen lässyttäjävihervaihtoehtomamuvanhemmat kiljuvat oikeusistunnoista jos heidän eläinlastaan edes katsoo tai unohtaa polvistua tuon räkänokkaisen pikkuperkeleen edessä. Heille tuo maailmalle epäonninen siitos on suurempaa kuin oma tyhmyytensä. Olisi palautettava ne 10 punnerrusta ja huoneen nurkat ja luunapit sekä pelon ilmapiiri, josta kasvaa rautaisia lihansyöjäveronmaksajia eikä vihermamuvassarivaihtoehtolässyn lässyn lässyn - iskiä ja äiskiä!

Unity unites - diversity

Unity unites - diversity divides Yhtenäisyys yhdistää - moninaisuus jakaa Multikultti johtaa kaikenlaisiin konflikteihin ja ongelmiin. Missä ******* siellä ongelma.

Ei tuossa mitään voi tehdä.

Ei tuossa mitään voi tehdä. Kun ongelmaporukka on päästetty sisään mitään ei voi tehdä. Alle 15-vuotiailla ei ole rikosvastuuta joten ainakin siihen asti voivat tehdä mitä haluavat. Sopii miettiä mitä vanhemmat kotona opettavat näille. Ei tuollainen käytös itsestään synny. Ainoa keino olisi velvoittaa vanhemmat opettamaan lapsilleen käytöstapoja mutte sehän ei käy koska "rasismi".

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu