Puheenaihe

Näin monta koiraa Suomessa on – liian isot luvut saivat Kennelliiton huolestumaan

Lapinporokoiran pentuja.

Kuva: Hannu Huttu.

Suomessa on Tilastokeskuksen mukaan noin 700 000 koiraa. Määrä on kasvanut neljässä vuodessa noin 10 prosenttia.

Aikaisemmin Suomen Kennelliitolla oli ennakkotieto, että Suomessa olisi jopa 800 000 koiraa. Lukua pidettiin erittäin huolestuttavana. Se olisi merkinnyt sitä, että Suomessa olisi alkuperältään tuntemattomia koiria merkittävästi enemmän kuin on arvioitu.

– Kennelliiton rekisterissä on noin 510 000 elossa olevaa koiraa, joiden kasvattaja, vanhemmat ja terveys tunnetaan. Tarkistettu tieto 700 000 koirasta on sinänsä huojentava, että se on lähempänä meidän arviotamme 650 000 koiran kokonaismäärästä. Samalla kuitenkin vahvistui, että maassamme on lähes 200 000 rekisteröimätöntä koiraa, joista suuri osa lienee myös tunnistusmerkitsemättömiä. Tietoa näiden koirien alkuperästä, terveydentilasta ja luonteista ei ole keskitetysti millään taholla, kommentoi Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Kannelmäessä paskasta

Kannelmäessä paskasta päätellen on 10 000 koiraa

Suomen kennelliitto ry. on

Suomen kennelliitto ry. on YHDISTYS. Yksi yhdistys monien joukossa. Jos tämä yhdistys on huolestunut siitä, että on ”… olisi alkuperältään tuntemattomia koiria …” niin se tarkoittaa siis sitä, että Suomen kennelliitto ry on huolestunut siitä, ettei sen yhdistyksen koiria ole rekisteröity. Kennelliitto ry.:ssä rekisteröidään n. 60 000 koiraa vuodessa. Se pelkästään tekee noin 2,5 – 5,0 miljoonaa euroa vuodessa. Ei veroja. Lisäksi tulevat näyttelymaksut jne jne. Kyse on isosta BUSINEKSESTA. Hyvä niin mutta mikä on tällainen lehtipuffi? Harmittaa kun media ja toimittajat menevät retkuun ja pitävät Suomen kennelliitto ry.:tä jonkinlaisena viranomaisena, asiantuntijana, neutraalina tietolähteenä. Näin tekee tosin kennelliitto itse kanssa :-) Pöhötauti?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu