Puheenaihe

Sankaripoliisi hyppäsi hyiseen jokeen ja koira vainusi kadonneen – Kaksi poikkeuksellista pelastustehtävää päättyi onnellisesti

Kuvituskuva.

JOHANNAERJONSALO

Itä-Uudenmaan poliisi on hoitanut parin viime viikon aikana kaksi erittäin vaativaa pelastustehtävää.

–  Poliisipartioiden ammattitaitoisen, ripeän, rohkean ja periksi antamattoman toiminnan ansioista pelastettiin kahden ihmisen henki, kiittää Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikomisario Maarit Pikkarainen.

Sunnuntaina Nurmijärvellä itsetuhoinen nainen oli lähtenyt metsään koiransa kanssa. Parin tunnin kuluttua koira palasi pihamaalle yksin ilman naista.

Itä-Uudenmaan poliisin koirapoliisipartio alkoi etsiä naista maastosta siten, että koiranohjaaja lähti sattumavaraisesti kävelemään maastossa vastatuuleen kokeneen 8-vuotiaan poliisikoira, saksanpaimenkoira Zarin kanssa.

Toinen partiossa mukana ollut konstaapeli ajoi autolla läheisellä tiellä ja etsi samalla mahdollisia kengänjälkiä tienpenkalta.

Koiran eleistä ja oleskelupaikasta pihamaalla päätettiin rohkeasti ottaa suunta, josta naista lähdettiin etsimään, vaikka naisen kännykän paikannus osoitti täysin päinvastaiseen suuntaan.

Nainen löytyi tajuttomana kallion päältä painanteesta. Koska nainen oli erittäin huonossa kunnossa ja maasto oli vaikeakulkuista, poliisipartio päätti tehdä hätäevakuoinnin lähimmälle tielle.

Tässä vaiheessa naisen sydän löi enää noin seitsemän kertaa minuutissa. Ambulanssi lähti siirtämään potilasta kiireellisenä Hyvinkään sairaalaan.

Koirapartio kiitteli käytössään ollutta evakuointilakanaa, sillä sen avulla oli helppo siirtää potilas lumihankea pitkin rivakasti tielle.

Toinen hengenpelastustehtävä tapahtui 7. huhtikuuta, kun Itä-Uudenmaan poliisi sai ilmoituksen, että itsetuhoinen nainen oli poistunut Peijaksen sairaalasta.

Hätäkeskuksen paikannusten avulla poliisipartio löysi naisen Peijaksen sairaalan lähellä olevasta joesta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen konstaapeli riisui varustevyönsä ja hyppäsi veteen. Hän sai otteen veden alla olevaan naiseen ja veti hänet pinnalle.

Konstaapeli sai apua partiokaverinsa lisäksi muilta partioilta, yhteistyössä nainen saatiin rantaan ja vietyä Peijakseen saamaan hoitoa.

– Poliisi toimii aina partiona. Näissä molemmissa tehtävissä kummankin partion jäsenen rooli oli merkittävä ja yhteistyö pelastustehtävässä oli saumatonta, kiittelee ylikomisario Maarit Pikkarainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Hienosti tehty!

Hienosti tehty!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu