Puheenaihe

Uskoisitko? Tämä kuva ei ole saasteiden piinaamasta Kiinasta, vaan Helsingistä – "Ilmanlaatu jopa erittäin huono"

Ilmanlaatu on Ilmatieteen laitoksen mukaan ollut tänä aamuna erittäin huono eri puolilla Suomea. Kaupungeissa siihen vaikuttaa nyt etenkin katupölyn suuri määrä.

Arkisto

Kevään tulo on lisännyt katupölyn määrää hengitysilmassa merkittävästi, ja ilmanlaatu on nyt paikoin Suomessa erittäin huonoa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan katupölyä oli esimerkiksi Helsingissä Mäkelänkadulla keskiviikkoaamuna todella paljon.

Tästä yhtenä merkkinä Ilmatieteen laitos jatkoi Twitterissä meteorologi Ida-Riikka Virranjoen kuvan, jonka voisi äkkiseltään kuvitella olevan saasteiden piinaamasta kiinalaisesta suurkaupungista.

Kuva on kuitenkin Helsingistä, eikä sitä ole käsitelty kuvankäsittelyohjelmalla.

– Tämä kuva näyttää, siltä kuin sitä olisi käsitelty seepia-filtterillä. Oikeasti kuva on käsittelemätön. Ilmassa on todella paljon katupölyä, ja ilmanlaatu on paikoin huono tai erittäin huono, meteorologien Twitter-tilillä kerrottiin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan katupölyn määrä on Suomessa huipuissaan lähipäivinä.

Ilmanlaatua voi seurata Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta liki reaaliajassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

Monissa suurkaupungeissa

Monissa suurkaupungeissa yksityisautoilua rajoitetaan, tai se kielletään jopa kokonaan sellaisilla arvoilla, joille Suomessa keväisin vain naureskellaan. On tämä itsekkäiden sarvikuonojen maa, ennen kuollaan keuhkosyöpään, kun rajoitetaan autoilijoiden vapautta.

Ai hiekotus vähenee, jos

Ai hiekotus vähenee, jos autoilua rajoitetaan? Ei enää olisi liukasta eikä lumi tarvitsisi aurata? Jos vaikka talvela pyörätietä pitkin ajaisi 5 pyöräilijän sijan vain 2, niin pyörätiet voisi harvemmin aurata tai suorita hiekotus vain joka toinen viikko? Vai millä tavalla autoilijoiden/pyöräilijoiden/jalankulkijoiden määrä vaikuttaa kunnossapitoon?

Ei ole mikään uutinen sinänsä

Ei ole mikään uutinen sinänsä.Ilmanlaatu ei ole vuosikausiun ollut stadissa hyvä!

Säästetään lisää ja jätetään

Säästetään lisää ja jätetään hiekat ja pölyt kaduille vappun asti, sitten ihmetellään, miksi ilmanlaatu on huono.

Taustalla on Suomalainen

Taustalla on Suomalainen idioottimainen tapa levittää hiekkaa ja suolaa tolkuttomasti kulkuväylille. Toinen vaarallista katupölyn irrottaja on nastarenkaat. Kitkoilla on tullut ajettua kohta parikymmentä vuotta ympäri Suomenmaan ja koskaan en ole kitkoilla liukastellut.

Juu kitkat on myös busseissa

Juu kitkat on myös busseissa ja rekoissa ja joka vuosi ihmetellään, että kun on vähän jäätä, niin bussit on jumissa ei pääse edes pienelle mäelle ja rekkoja on kilometrin välein ojissa.

Hiekka ja pöly mutta Hesassa

Hiekka ja pöly mutta Hesassa poltetaan kivihhilltä jonka merkitys ilman saasteissa on todella iso , vihreät on vallassa ja kiviihen käyttö vain lisäänyyy?Ilman nastarenkait a ei liikenne suju suomessa turvallisesti siitä on minullakin n. kuuden vuosikymmnen kokemus?

Joka vuosi sama tilanne ja

Joka vuosi sama tilanne ja koko kuukausi ulkoilijoille täyttä kärsimystä pölyn takia. Tämäkin ongelma varmasti saataisiin ratkaistua, jos haluttaisiin. Voisiko näille autoilijoille antaa suosituksia turhasta autoilusta pidättäytymisestä. Autoliikenne nostaa pölyn ilmaan. Mutta niin vaan rullataan pitkin teitä ilman huolta huomisesta nastat alla ja pölyt ulkoilijoiden keuhkoihin. Teitäkin luulisi voivan putsata vaikka on yöpakkasia. Kyllähän tiet ehtivät auringossa sulaa päivällä. Ollaan Suomessa niin nössöä porukkaa, että mitään kunnollista ei uskalleta tehdä, kärsitään mieluummin ja tiedotetaan vaan. Pitäisi laittaa tiukemmat säännöt autoiluun, nastarenkaisiin, hiekoitukseen, teiden puhdistukseen ym. liittyen. Kunnon kiellot ja rajoitukset, jos tarve on.

A. Hiekka ja pöly ei irtoa

A. Hiekka ja pöly ei irtoa maasta, jos maa on jäässä. B. Lakaisukoneet käyttävät vettä, pakkasella koneet vain tekevät tiet luisteluradoiksi. C. Edelleen koneet käyttävät vettä, pakkasella Koneet eivät toimi, Koska letkut jäätyvät.

Ihmetyttää tämä autoihmisten

Ihmetyttää tämä autoihmisten selittely näissä kommenteissa, että "vihreät vallassa" ja sitä sun tätä. Ei vihreät ole vallassa yksin, eikä se ole edes suurin puolue helsingissä. Jos joku puolue on vallassa, niin se on autopuolue kokoomus. Ja valitettavasti se näkyy. Jalkakäytävät täynnä autoja, turha toivoa rajoituksia yksityisautoiluun, vaikka ilmanlaatu olis mitä, kivihiili palaa, autoiluun investoidaan satoja miljoonia...

Eduskunnalla ei ole mitään

Eduskunnalla ei ole mitään tekemistä Helsingin kaupunginvaltuuston kanssa. Eduskunta ei voi vaikuttaa Helsingin sisäisiin asioihin, eivät halunneet käsitellä edes Malmin lentokentän säilyttämistä koskeva kansalaisaloitetta, koska se on muka Helsingin sisäinen asia. Ja Helsingin kaupunginvaltuustossa enemmistö on puna-vihreitä.

Kuten aiemmisa kommenteista

Kuten aiemmisa kommenteista ttuli ilmi kärsimme kaupungin aiheuttamasta joka keväisestä hiekoituspölystä. Karujen ja erityisesti jalkakäytävien hiekoitus on on tarpeetonta tuhlausta ja estää asukkaiden liikkumista keväisessä kaupungissa. Tässäkin olemme valitettavasti jäljessa läntisiä naapurimaitamme, joiden suurimmissa kaupungeissa hiekoitus on kielletty.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu