Minne mennä

Helsinkiläiskuorolla on mittarissa jo 135 vuotta – taival jatkuu juhlien

Ylioppilaskunnan Laulajien taiteellisena johtajana toimii Pasi Hyökki (etualalla).

Lauri Tamminen

Ylioppilaskunnan Laulajat viettää 135-vuotisjuhlaansa tänä vuonna, Suomen vanhin ja kansainvälisesti tunnetuin mieskuoro perustettiin huhtikuussa 1883 Helsingissä.

Kuoro juhlistaa pitkää ja historiallista taivaltaan juhlakonsertissa Helsingin yliopiston juhlasalissa (Unioninkatu 33) 14. huhtikuuta kello 18 alkavassa konsertissa, jossa kuullaan tunnettuja kappaleita kuoron historian varrelta.

Konserttia johtaa YL:n taiteellinen johtaja Pasi Hyökki. Konsertissa vierailevat johtajina myös kuoron emeritus-johtajat Matti Hyökki ja Heikki Peltola. Konsertissa esiintyy lisäksi vanhoja kuorolaisia. Loppunumerossa kuoron kanssa esiintyy modernin musiikin lipunkantaja Paleface.

YL syntyi nuorten ylioppilaiden halusta laulaa suomen kielellä. Jean Sibelius antoi kuorolle oman sävelkielen. Kuoro tulkitsee eri tyylilajeja kansallisromantiikasta moderniin taidemusiikkiin ja pop-musiikkiin.

– YL on perustettu luomaan suomenkielistä kulttuuria, mikä on YL:n tarinan ydin. Kuoro on ollut olemassaolonsa aikana kulttuurisesti erityisasemassa tilatessaan ensimmäisenä suomenkielisistä kuoromusiikkia. Tämä on myös syy, miksi Sibelius ja muut merkittävät säveltäjät ovat säveltäneet kuorolle, sanoo Pasi Hyökki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Kuoro on osiensa summa ja

Kuoro on osiensa summa ja yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Nyt yksittäisistä ihmisistä, jäsenistöstään koostuvalla kuorolla ei voi olla mitään yhteistä vuoden 1883 laulujoukkueen kanssa. Perinteisiin viittaavat kappalevalinnat voisi tehdä mikä tahansa kuoro.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat