Puheenaihe

Helsingin poliisipäällikkö pidätettiin virasta – taustalla syyte Aarnio-vyyhdissä

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio on pidätetty virastaan.

Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio on pidätetty virastaan, kunnes häntä vastaan nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta on käsitelty.

– Virasta pidättäminen ei ole kannanotto Aapion syyllisyyteen tai syyttömyyteen. Katsoimme, ettei Aapiolla ole edellytyksiä johtaa Helsingin poliisilaitosta oikeusprosessin aikana. Kansalaisten luottamusta poliisiin ja muihin viranomaisiin on varjeltava kaikissa tilanteissa, sisäministeri Kai Mykkänen toteaa.

Helsingin poliisipäällikön tehtävää hoitaa väliaikaisesti normaalien sijaisuusjärjestelyjen puitteissa apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen.

Aapiota vastaan nostettiin toukokuun alussa syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta hänen toimiessaan vuosina 2012 ja 2013 Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä. Syytteet nostettiin myös entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta vastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta. Paatero ja Riikonen ovat nykyään molemmat eläkkeellä.

Syytteet liittyvät Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikosjuttuun. Syytteet koskevat Helsingin poliisilaitoksen huumausainerikosyksikön laiminlyöntiä tietolähteiden käytön kirjaamisessa ja tietolähteiden rekisteröimisessä sekä esimiesten laiminlyöntiä puuttua viipymättä mainittuihin tiedossa olleisiin virheisiin.

Aapion mahdollisuudet jatkaa tehtävässään arvioidaan sisäministeriössä uudelleen viimeistään tuomioistuimen lainvoimaisen päätöksen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sisäministeriö: Virkarikoksesta epäiltyä poliisipäällikköä kuullaan kahden viikon sisään4.5.2018 14.47
Helsingin poliisilaitoksen päällikölle syyte huumeyksikön tietolähteiden valvonnasta – syyte myös Mikko Paaterolle ja Jukka Riikoselle2.5.2018 10.22

Kommentit (9)

Kommentit

Konnat kuriin!

Konnat kuriin! Poliisirikollisia on aivan liikaa Suomessa, liekkö isoin "liivijengi" ?

Kummallista ettei tullin

Kummallista ettei tullin pääjohtaja Hakkaraista ei hyllytetty. Yhtä syyllinen kuin Aapiokin.

Seuraavaksi dennis pasteri

Seuraavaksi dennis pasteri,sehän on pahin kaikista..

Autoilevan kansalaisen

Autoilevan kansalaisen painajainen....

Nyt on virkasuhteen

Nyt on virkasuhteen puitteissa palkkaa nauttivalla Aapiolla itse henkilökohtaisesti aikaa järjestellä Organisoituja vainoja ja Trevoc:in laitteilla harjoitettavaa elektronista häirintää ja teknologian mukanaan tuomaa kidutusta kansalaisten kotirauhankin piirin jossa ei tarvitse olla millän tapaa rikollinen, sillä pelkästään hyvä nimi riittää... :-)

Kolehmainen voisi avautua jo

Kolehmainen voisi avautua jo nyt nykyisestä hänen mielestään hallinnassa olevasta JTT - koulutuksen saaneista tolvanoista, joiden toimet eivät ole Aarnion aikaisen ja koko Helsingin Poliisin uudistuneen toiminnan myötä muuttuneet mihinkään heidän olleessa yhtä tonttuja kuin itse toiminnan järjestelyistä vastaavatkin... :-) - Kansalaisille tiedoksi, että tässä on kokonaisuutena artikkelista poiketen kyse jo vuonna 2009 alkaneesta järjestelmällisestä kirjaamattomasta tietolähde toiminnasta, eli mihinkään kirjaamattomien Vation varallisuuden, eli nk.pimeän, verottoman rahan jakamisesta (Poliisin mukaan alamaailman), mutta todellisuudessa vain omaan taskuun ja täysin omia etuja ajavaan täysin henkilökohtaiseen toimintaan. Aarnio nyt hävitti omansa kokonaan jo 2008, ennen ensimmäistä häneen kohdistuneen rikostutkinnan alkamista. Räsänen antoi tämän toiminnan takia Paaterolle mahdollisuuden erota itse virastaan, mutta katsoi olevansa kykenevä toimimaan Poliisiylijohtajan virassa nyt auki revityistä toimistaan huolimatta, niin kuin oli myös pari viikkoa sitten Aapiokin. On varmasti hienoa herätä aamusta toiseen ollen Yhteiskunnan asialla.

Maanne media olisi ollut myös

Maanne media olisi ollut myös kiinnostunut kertomaan kansalaisilleen enemmän tästä aiheesta Lännen- Median hakiessa jopa Hovioikeudesta asti käyttöönsä tätä Hallituksenne Poliisille myöntämää kokonais summaa tähän "alamaailman tietolähde toimintaan", mutta hävisi sen Hovioikeuden Tuomarin päätökseen aika tasan tarkkaan kaksi vuotta sitten, jossa hän totesi näiden tietolähteiden henkilölisyyksien vaarantuvan mikäli Hallituksenne myöntämä kokonais summa kerrotaan julkisuuteen... :-) - näin teille suuntaa antavaa totuutta hakenut Lännen- Media joutui poistumaan osin korruptoituneesta koko Oikeuslaitoksestanne oikeudenkäynti kulut maksettavanaan tästä aivan täysin järjenvastainen päätös mukanaan. Avoin yhteiskunta malli on kaunista kuultavaa ja Demokrattisen Sivistyneen Oikeusvaltion edellytys, jonka kapitalistien luoma nyky yhteiskunta on syössyt valheita suoltaen ja Anarkiaa luoden jo aikoja sitten tuonelaan :-)

Trevocin asiakkaina poliisin

Trevocin asiakkaina poliisin lisäksi ainakin sisä- ja ulkoministeriö. Pitäisikö tästä seuranta- ja valvontalaitteistosta pikkuhiljaa alkaa avautumaan kansalaisille, jonka ansiaosta kaiken mailman ei tappavat aseet pystytään kohdistamaan millintarkasti haluttuun kohteeseen. Oli mukava nähdä että Mykkäsen hymy oli vihdoin aiheesta oli hyytynyt kympin uutisissa.

Oli oli... :-) - jokainen

Oli oli... :-) - jokainen yllä oleva sana totta Aapion lisäksi kuuden muun saadessa myös syytteen. Mutta kuten Mykkänen artikkelissa toteaa "luottamusta Viranomaisiin on varjeltava kaikissa tilanteissa" ja se onnistuu tässä maassa helposti, todellisen totuuden tulematta tuskin ikinä esiin. Toivottavasti maanne kansalaisten tulevaisuuden kannalta olen väärässä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu