Puheenaihe

Kalasataman terveysaseman lääkäriltä karu arvio Ylellä: "Kukaan, joka täällä aikoisi itse työskennellä, ei olisi suunnitellut taloa näin"

Vapaaehtoiset aulaoppaat opastivat asiakkaita liikkumaan helmikuussa avatussa Kalasataman terveyskeskuksessa.

Johanna Erjonsalo/Arkisto

Kalasataman uusi terveysasema on jälleen puheenaiheena.

Yle on haastatellut talon henkilökuntaa. Terveyskeskuslääkäri Outi Seppälä ihmettelee talon suunnittelua vaihtuvien työpisteiden varaan.

Psykiatrian erikoislääkäri Tove Hertzberg on jo äänestänyt jaloillaan ja vaihtanut työpaikkaa Espooseen.

Kalasatamassa lääkärit vaihtavat paikkaa päivittäin, tavoitteena on vähentää päällekkäistä työtä ja lisätä joustavaa tiimityötä.

– En usko, että kukaan, joka täällä aikoisi itse työskennellä, olisi suunnitellut taloa näin, sanoo Seppälä, joka kulkee Kalasatamassa paikasta toiseen matkalaukun kanssa.

– Yleislääkärin pahin vihollinen on aikapula ja kaikki ylimääräinen, mikä vie aikaa, on poissa varsinaisesta hoitotyöstä. Päivittäin vähintään muutamaa potilasta saa etsiä käytäviltä tai haalia huoneisiin sieltä kadonneita instrumentteja, kertoo Seppälä Ylelle.

Hertzberg toteaa Ylellä, että pelkkä paikasta toiseen siirtyminen kerrytti hänelle ylitöitä. Se, mikä lopullisesti vaikutti lähtemiseen, oli kuitenkin päivänvalon puute. Rakennus on suunniteltu kehämäisesti ja keskellä sijaitsevissa vastaanottohuonessa ole ikkunoita lainkaan.

– Tämä on outo ratkaisu, että yli kahdeksantuntisia päiviä tekevä työntekijä ei näe ulos ollenkaan, mutta vastaanottoa viisi minuuttia odottava asiakas kylpee päivänvalossa, arvostelee myös Hertzberg talon suunnittelua.

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen Helsingin kaupungilta toteaa Ylelle, että kaupunki ei ole vielä valmis luopumaan uudesta toimintamallista, vaikka kokemuksia seurataan. Lääkärivaje on Turpeisen mukaan nyt kesän kynnyksellä saatu paikattua.

Helsingin kaikki terveysasemat on tarkoitus keskittää isoiksi keskuksiksi, jotka toimivat Kalasataman terveys- ja hyvnvointikeskuksen mallin mukaisesti.

Kamppiin metroaseman päälle tuleva keskustan jättiterveysasema tulee tarjoamaan palvelut 140 000 helsinkiläiselle.

Kalasataman tieltä Helsinki lakkautti kolmen kaupunginosan terveysasemat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kalasataman terveysaseman itsekseen puhuva ja 55 000 euroa maksanut robotti ärsyttää – ensin avautui professori, nyt psykoterapeutti Hesarissa18.5.2018 09.08
Professori tyrmistyi kohtelusta terveysasemalla Helsingissä – "Kellään ei ole vastuuta potilaasta"10.5.2018 08.30
Kalasataman uusi terveysasema avataan työmaiden keskelle – Tuleva käyttäjä kulkuyhteyksistä: "Melkoinen kuilu"20.1.2018 19.25
Helsingin uudelle jättiterveysasemalle etsitään vapaaehtoisia – "Opastavat liikkumaan uudessa keskuksessa"3.1.2018 11.07
Kolme terveysasemaa sulkee ovensa – palvelut löytyvät jatkossa jättikeskuksesta22.11.2017 07.35
Tällainen on jättimäinen uuden ajan terveyskeskus Helsingissä – "Noin kuusi jalkapallokenttää päällekkäin" 21.6.2017 06.35
140 000 helsinkiläistä saa yhteisen jättiterveysaseman – uudisrakennus Kampin metroaseman päälle28.4.2017 13.53

Kommentit (1)

Kommentit

Vain ”arkkitehdin” sanalla on

Vain ”arkkitehdin” sanalla on väliä enää,sama se on muuallakin. Rakentaminenkin menee paljon vaikeammaksi,kun talosta ei löydy ainuttakaan suoraa seinää,mutta kaikki tekniikka pitää olla kyllä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu