Puheenaihe

Video näyttää pysäköinninvalvojan karmean työpäivän – IS: 15-vuotias poika löi, 45-vuotias isä karkasi nykien hinaajan kourista

Parkkisakkojen antaja saa työstään harvoin kiitosta. Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Helsingin kaupungin pysäköinnintarkastaja joutui rajuun tilanteeseen työssään, kun hänen sakottamansa auton omistaja ryhtyi aggressiiviseksi. Tapauksesta kertoo Ilta-Sanomat.

Pysäköinnintarkastaja antoi samalle miehelle jo 18. pysäköintivirhemaksun. Hän ei ollut maksanut yhtäkään aiempaa. Tarkastaja kutsui kaupungin ohjeen mukaan paikalle hinaajan, joka laittoi auton nostimeen kiinni. Sen jälkeen paikalle ilmestyi toinen auto, josta ulos tulivat kiinni olleen auton omistaja, hänen 15-vuotias poikansa ja vaimonsa.

Videolla perhe ajaa paikalle kohdassa 1:20.

Mies kävi aggressiivisen sananvaihdon jälkeen valvojan kimppuun ja huitoi hänen kameransa ja kämmentietokoneensa maahan ja ruhjoi niitä. Hän myös töni, potki ja löi valvojaa.

Videolla näkyy, miten mies hyppää autoonsa, kaasuttelee voimakkaasti ja lopulta onnistuu riuhtomaan autonsa pois hinaajan otteesta.

Tämän jälkeen 15-vuotias poika ja hänen äitinsä tarraavat tarkastajaan kiinni. Videolla kohdan 5:45 jälkeen näkyy, miten poika kaataa valvojan maahan ja lyö häntä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 15-vuotiaan pojan virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hän teki rikoksen nuorena henkilönä.

45-vuotias isän tuomittiin vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. He joutuvat maksamaan pysäköinnintarkastajalle kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 600 euroa. He joutuvat korvaamaan myös pysäköinninvalvojan 900 euron oikeudenkäyntikulut.

Muokattu: 6.7. klo 10.35: Uhri oli pysäköinnintarkastaja, ei pysäköinninvalvoja.

Katso video alla:

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Turistibussien väärinpysäköinnille loppu Senaatintorilla – tässä uudet parkkialueet keskustassa15.5.2018 18.04
Poliisi-valtuutettu esittää: Pysäköinninvalvonta poliisin syyniin Vantaalla – "Tuonut negatiivista julkisuutta koko kaupungille"11.3.2018 18.10
Vantaan parkkiraivo: Pysäköinnintarkastajille tappouhkauksia – kimppuun hyökätään kuukausittain22.6.2017 13.24
Sakkoraivo revähti Vantaalla: Penkerepysäköinnistä rapsuja – "Tielle saa pysäyttää, jos kieltoa tai vaaraa ei ole" 18.6.2017 18.15
Tähtitieteilijä-Matias on työskennellyt 7 vuotta pysäköinninvalvojana – näin hän ajattelee kohutusta aktiivimallista29.12.2017 12.30

Kommentit (8)

Kommentit

Näidenkin pitäisi opetella

Näidenkin pitäisi opetella elämään suomen yhteiskunnan lakien ja sääntöjen mukaan.

Jahas,taas on sensuuri

Jahas,taas on sensuuri iskenyt ja puolet viesteistä kadonnut. No,eräässä parjatussa ”vale”median sivuilla on kuvat ja kertomukset aiheesta. Alkaa M kirjaimella ja loppuu V:hen.

Auto valtiolle ja kortti

Auto valtiolle ja kortti hyllylle. Ehdotonta pitäisi jo antaa kun 18-19 sakkoa maksamatta. Liian lepsu ote viranomaisilta synnyttää näitä tilanteita.

Ihmisten kasvot näkyy

Ihmisten kasvot näkyy ikkunoista. Hyökkääjät näyttäisivät olevan Kaakkois-Eurooppa-taustaisia tai sieltä päin.

Ai mistä sen näkee?

Ai mistä sen näkee?

oho, kommenttiosiossa ilmeni

oho, kommenttiosiossa ilmeni bugi kun sama viesti tuli melkein 10 kertaa?

Heikkojen ihmisten merkki

Heikkojen ihmisten merkki käydä käsiksi kehen tahansa kansalaiseen. Halveksittavaa toimintaa. Mutta myös toisaalta, pysäköinnin valvonta on laila suojattua rikollista ja mielivaltaista toimintaa. Olen ollut tässä yhtiössä, missä myös pysäköinnin valvonta on, ollut jo noin 40- vuotta ja nähnyt sen mielivallan mitä pysäköinnin valvonta harrastaa. Halveksittavaa toimintaa sekin.

Ari Pollari

Se on totta kyllä. Mutta en

Se on totta kyllä. Mutta en nyt sanoisi heikkojen merkki käydä käsiksi. Kyllä urputtajia aina löytyy ja semmoista kun ottaa korvasta kiinni,niin ihanasti alkaa se toisenlainen vaikeroiminen. Niin makaa,kuin petaa. Mutta onhan tuolla pysäköinnille ollut aika selkeät säännöt,mitä tämä sekopääperhe ei noudata ja vielä käy käsiksi.valitsisi vastustajan vähän paremmin,joka ei ole yksin,eikä potki maassa.noiden toiminta kyllä oli säälittävää.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu