Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Nainen haki eroasunnosta tavaroitaan – Asunnossa odottanut mies raiskasi, kuristi ja heitti alusvaatteisillaan kadulle pakkaseen

Kuvituskuva.

Arkisto/Ari Peltonen

Muun muassa kahdesta raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä tuomitun 31-vuotiaan keskiuusmaalaismiehen kolmen vuoden ehdoton vankeustuomio pysyi voimassa hovioikeudessa.

Mies oli valittanut Tuusulan käräjäoikeuden viime vuoden marraskuussa antamasta tuomiosta katsoen, että alioikeudessa esitetty näyttö oli arvioitu väärin. Mies olisi halunnut vapautusta tuomituista korvauksista tai ainakin alennusta niistä. Lisäksi mies vaati, että hänen rangaistustaan alennetaan ja se määrätään ehdolliseksi.

Mies katsoi, että sukupuoliyhteys asianomistajan kanssa oli tapahtunut vain kerran ja täydessä yhteisymmärryksessä, eikä hän rajoittanut tämän liikkumista, eikä ollut tehnyt väkivaltaa naiselle.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että mies on syyllinen edellä mainittujen rikosten lisäksi myös yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen.

Tuomioon johtaneet tapahtumat vuoden 2015 lokakuussa alkoivat, kun uhri meni hakemaan entisen avopuolisonsa asunnolta sinne jääneitä tavaroitaan. Nainen oli hakenut lähestymiskieltoa miehelle, mutta ei kuitenkaan ollut pystynyt pysymään erossa tästä. Mies houkutteli naisen asunnolle lupaamalla tälle 200 euroa.

Mies antoi naisen kerätä rauhassa omaisuuttaan, mutta kun nainen oli ollut aikeissa poistua asunnosta, oli mies tarttunut häntä ranteista ja sanonut, että ”koti on nyt täällä” ja ”et ole lähdössä mihinkään”. Samassa yhteydessä mies ehdotti ”eheytymisleiriä” suhteen jatkamisen toivossa.

Nainen yritti huutaa apua tajuttuaan, ettei mies aio päästää häntä poistumaan asunnosta ja miehen käydessä häneen käsiksi useita kertoja. Mies esti huutamisen painamalla käden naisen suulle.

Mies oli myös muun muassa kuristanut, työntänyt naista ja tullut istumaan lattialla hänen päälleen. Mies raiskasi naisen kahdesti. Hän otti myös naisen puhelimen pois.

Aamuyöllä nainen pääsi poistumaan asunnosta, kun mies hermostuttuaan työnsi hänet ulos asunnosta parin asteen pakkaseen. Naisella oli päällään vain alusvaatteet, eikä lainkaan kenkiä. Mies sai kuitenkin houkuteltua sokissa olleen ja väsyneen naisen takaisin asuntoon tultuaan naisen perässä autolle.

Nainen lähti aamulla asunnolta sovitulle fysioterapiakäynnille, mutta hän romahti heti tapaamisen alussa. Terapeutin mukaan nainen oli itkuinen, väsynyt, järkyttynyt ja selvästi poissa tolaltaan.

Tapahtumasta ilmoitettiin viranomaisille, kun naisen läheinen löysi naisen kotoa itkeneenä ja hakatun näköisenä. Lääkärin tutkimuksissa naisessa todettiin runsaasti vammoja pään, kaulan, rintakehän sekä ylä- ja alaraajojen alueella. Naisen kertomusta tukivat myös todistajien lausunnot.

Mies tuomittiin maksamaan naiselle kärsimyksestä 12 000 euroa sekä kivusta, särystä ja muuta tilapäisestä haitasta 5 800 euroa.

Ennen hovioikeuden ratkaisua mies oli tuomittu lähestymiskiellon rikkomisista ja lievästä pahoinpitelystä sakkorangaistukseen.

Oikeus määräsi asianomistajan henkilöllisyyden salassa pidettäväksi 60 vuodeksi. Etelä-Suomen Media ei kerro tuomitun miehen nimeä uhrin suojelemiseksi.

Seksivideoita verkkoon

Mies tuomittiin myös yksityiselämää koskevan tiedon levittämisestä.

Hän levitti keväällä 2016 Periscope-suoratoistopalvelussa ja Youtubessa videoita, joissa mies ja nainen harrastavat seksiä tai esiintyvät arkaluontoisissa ja yksityisissä olosuhteissa.

Molemmat olivat kuvissa tunnistettavissa.

Nainen oli tietoinen miehen aikaisemmin kuvaamista videoista, mutta hän ei ollut ajatellut, että mies julkaisisi tai näyttäisi niitä muille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HS: Tutkijoiden keksimä malli kertoo, onko raiskausilmoitus oikea vai väärä – "Muuttakaa lakia"9.7.2018 10.48
Suuseksi puistossa päättyi raiskaukseen – hovioikeus lyhensi vankeutta 2 kuukaudella6.7.2018 09.49
49-vuotiaalle viisi vuotta vankeutta lähisukuun kuuluvan lapsen raiskauksesta ja törkeästä hyväksikäytöstä2.7.2018 21.45
Mies esiintyi Tinderissä "Amandana" – houkutteli naisseuraa etsineen opiskelijanaisen asunnolleen Tuomarilaan ja raiskasi28.6.2018 19.50

Kommentit (1)

Kommentit

Opiksi nuorille ja

Opiksi nuorille ja vanhemmillekin henkilöille: kannattaa valita seuransa tarkemmin. Parempi yksin kuin huonossa seurassa. Päihteiden ja huumeidenkäyttäjät eivät kuulu normaalijärkisen tuttavapiiriin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu