Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Suomalaiset nuukailevat kesälomarahojen kanssa – putosiko sinullakin budjetti tälle tasolle?

Kuvituskuva

Arkisto Riitta Ketola

Suomalaiset arvioivat käyttävänsä kesälomaansa tänä vuonna keskimäärin 1 300 euroa kotitaloutta kohden. Tämä on Pohjoismaiden pienin summa. Ruotsissa kesälomaan arvioidaan käytettävän 1 700 euroa , Tanskassa 2 000 euroa ja Norjassa 2 500 euroa. Tiedot ilmenevät Nordean teettämästä kyselytutkimuksesta.

– Maiden väliset erot hintatasossa tasoittavat eroja, mutta maiden järjestys ja Suomen suuri ero muihin maihin säilyy, vaikka tämä otettaisiin huomioon, Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen kertoo.

Kotitalouksien arvioima keskimääräinen lomabudjetti oli Suomessa tänä vuonna viisi prosenttia viime vuotta pienempi. Suomen lisäksi myös Ruotsissa (-8 prosenttia) ja Tanskassa (-2 prosenttia) kesälomabudjetit laskivat viime vuodesta. Sen sijaan Norjassa keskimääräinen lomabudjetti kasvoi viime vuodesta huimat 14 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kyseenalainen ennätys rikki: Jopa 379 000 suomalaisella maksuhäiriömerkintä – "Asuntolainaa, avoimia korttiluottoja, kuukausimaksullisia palveluita..."2.7.2018 12.03
Tynellin valaisin löytyi Hangon kesätorilta – Nämä paikat kannattaa koluta kesäloman aikana8.6.2018 06.00
Kotitalouksien varallisuus kasvoi velkoja nopeammin29.9.2017 22.10

Kommentit (10)

Kommentit

Suunilleen tuota tasoa ja

Suunilleen tuota tasoa ja toisinaan Tanskalaisten tavoin on ollut kulutus, mutta yhteissovulla tänä vuonna pudotettiin vastakikyilynä se ykkönen pois edestä. Matkataan kotimaassa omalla diesel henkilöautolla. Teemana paluu perinteiseen ja perustaitojen elvyttäminen. Ei navigaattoreita vaan paperiset kartat, retkeily, kansallismaisemat, historialliset kohteet jne. Tuotetusta luettelosta tuli niin pitkä, että menee useampi kesä. Ei ole mikään pakko käyttää tonnikaupalla rahaa lomailuun maassa, joka vaatii kansalaisiltaan ikuista joustoa jonkin poliittisen utopian tähden.

Mites tuo käy yksiin sen

Mites tuo käy yksiin sen hirveän vippien ja luottojen sumeilemattomien ottojen kanssa josta kerrotaan joka päivä ? Pankit syytää lainaa ja pikavippejä ihan kaikille . Lomalla kuulemma velkaannutaan ja pannaan ranttaliksi velkarahalla . Senkin ymmärtää kun Suomessa kotimaan matkailu on hirmuisen hintavaa, samoin syöminen ulkona ja mökin vuokraaminen samoin . Aina kesälomista puhuttaessa sanotaan että kaikki menee mökille ,kaikki menee huvipuistoihin, ulkomaan matkalle ja pah. Ei mene muut kuin ne joilla on omaa rahaa, velka rahaa ja sossurahaa jota myönnetään edelleen perheen yhteiseen hauskanpitoon ainakin joillekin. Keille sen te näette kun menette vaikka Lintsille , keitä sillä on sankoin joukoin edustettuna .

Soili Nurminen

Lomarahoista napattiin jo osa

Lomarahoista napattiin jo osa pois, niin tottakai se vähentää ostovoimaa. Ja sekin toteutettiin vain osalla, ei kaikilla!

Vippejä otetaan

Vippejä otetaan terveydenhoitokuluhin, lääkrilaskuihin , asumismenoihin, Ruokaan ja vaatteisiin.Jos ihminen kustantaa pienistä palkoista kaikki elin ja asumiskulut, ehkä lasten kulut vielä päälle, ei ylimääräisiä sairaala ym.erikoissairaanhoitokuluja varten jää euroja.Jotkut perussairauksien lääkkeet ovat satoja euroja kuukaudessa.Esim. opiskelijalle iso summa.Suomalainen ei ole oikeutettu ilmaisiin läkkeisiin eikä ilmaiseen terveydenhuoltoon kuten siirtolaiset ja laittomasti maassa olevat.

Hevonkukkua. Sinä se sitten

Hevonkukkua. Sinä se sitten jaksat jatkaa valittamista maahanmuuttajista. Ota nyt edes perusasioista selvää. Aloita vaikka sanoista siirtolainen, pakolainen, maahanmuuttaja. Lääkkeiden vuosiomavastuu on 605,13€. Sen jälkeen voi loppuvuoden asioida apteekissa lähes ilmaiseksi. Omavastuu on 2,50€/lääke. Suomessa saa toimeentulotukea terveydenhoitokuluihin, lääkärilaskuihin (ei tarvi käyttää yksityistä!), asumismenoihin, ruokaan ja vaatteisiin. Näihin ei ole tarvetta ottaa pikavippejä. Liian helposti saatavia vippejä käytetään lähinnä juhlimiseen, matkailuun, yms itsensä viihdyttämiseen. Opiskelijat saavat halpaa opintolainaa ja myös opintorahaa, jota ei tarvitse maksaa takaisin.

Hevonkukkua vaan ihan

Hevonkukkua vaan ihan itsellesi, eipä todellakaan toimeentulotukea saa jokainen ja kun rahaa jää käteen alle 350€/kk, niin toivon että itse joutuisit sairaana ja umpiköyhänä elämään sillä pakollisten laskujen jälkeen ja maksamaan lääkkeet sekä lekurit niin loppuisi tommonen huutelu.

Ei tietenkään

Ei tietenkään toimeentulotukea saa jokainen. Vain, jos tulot ovat erittäin pienet. Olen elänyt kuvaamallasi tavalla jo vuosia, ja elätettävänä on myös lapseni. Ei lopu huutelut. Pienilläkin rahoilla selviää, kun katsoo mihin ne tunkee. "Lääkkeet ja lekurit" -osiosta tuli viime vuonna iso lasku. Kuitenkin se oli noin 40 000€ halvempi, kuin vastaava leikkaus yksityisen kautta... Mietippä sitä.

Kesäloma? Kesälomarahat? Mitä

Kesäloma? Kesälomarahat? Mitä ne on? Työtön tai työkyvytön ei saa koskaan lomaa tai ylimääräistä rahaa mistään. Ja sehän on ihan hyvä juttu, ettei tällaisia etuuksia nauttivat törsää kaikkea menemään. Parempi vaihtoehto on säästää, kuin elää pikavipeillä ja valittaa sitten, että luottotiedot on menneet.

Maahanmuutosta 1,5 miljardin

Maahanmuutosta 1,5 miljardin lisälasku Suomalaisille. Sipilän mielestä " jakovaraa ei ole." 1,5 miljardia jakovara ihmisille , jotka tulevat ulkomailta, Suomalainen ei ole ihminen.

Syy ja seuraukset Suomi on

Syy ja seuraukset Suomi on köyhin maa kaikista Skandinavian maista eniten velkaa ja pienimmät palkat.Norja on satutarina niin kauan kuin öljy ja Ruotsi mahtava talous ja bisnesmaa niin kuin Tanskakin . Islannista ei ota selvää mutta selättävät kriisejään aina hyvin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu