Puheenaihe

Näin poliitikot reagoivat Finnairin lennolla nähtyyn protestiin – Kerro oma mielipiteesi palautuslennon häiritsemiseen

Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Helsinki-Vantaan lentokentällä tiistaina tapahtunut protesti on saanut runsaasti julkisuutta. Vihreiden Aino Pennanen viivästytti Helsingistä Berliinin Tegeliin matkalla olleen Finnairin lentokoneen lähtöä seisomalla ylös paikkansa vieressä.

Pennanen protestoi koneessa olleen maahanmuuttajan pakkopalautusta ja julkaisi tapahtumasta videon Facebookiin.

Video on kerännyt neljässä tunnissa yli tuhat reaktiota, 520 jakoa ja yli 53 000 näyttökertaa. Videota on kommentoitu yli tuhat kertaa.

Tapaus on jakanut mielipiteitä runsaasti myös Twitterissä.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kommentoi protestia tuoreeltaan. Aalto kehui Pennasen osoittamaa rohkeutta.

– Rohkea Aino Pennanen yritti estää ihmisen pakkopalautuksen. Huutavien ihmisoikeusongelmien esiin nostaminen ei voi olla kiinni vain yksittäisten ihmisten kansalaisrohkeudesta. Virallisen Suomen on herättävä.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen suhtautuu protestiin nuivemmin.

– Vihreiden lainsäädäntösihteerin ei näköjään omasta mielestä kuitenkaan tarvitse noudattaa lakeja? Heinonen kysyy.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Aho kommentoi tapausta kovin sanakääntein.

– Vihreiden puheenjohtaja Aalto lietsoo kapinaa lakeja ja tuomioistuimen päätöksiä vastaan. Onko lakiasäätävä elin oikea paikka henkilölle, jonka mielestä lakeja ei tarvitse noudattaa? Halla-Aho kirjoittaa.

Myös Finnair on liittynyt keskusteluun. Lentoyhtiöltä kyseltiin kantaa pakkopalautuksista.

– Teemme yhteistyötä viranomaisten kanssa, ja lennoillamme kulkee viranomaispäätösten perusteella eri syistä saatettavia henkilöitä. Meillä ei yhtiönä tai yksittäisellä työntekijällämme ei ole riittäviä tietoja eikä osaamista arvioida palautusten perusteita, Finnair kirjoittaa Twitter-tilillään.

Tutkija ja päätoimittaja Johanna Vuorelma painotti Finnairin voivan kieltäytyä pakkopalautettavien lennättämisestä.

– Finnair voisi toimia samalla tavalla kuin Virgin Atlantic ja kieltäytyä pakkopalautettavien lennättämisestä. Kyse ei ole viranomaispäätöksen arvioinnista vaan yrityksen arvoista, Vuorelma sanoo.

Hyväksytkö palautuslennon häiritsemisen?

Äänestys on suljettu.

En
76% (72728 ääntä)
Kyllä
24% (22981 ääntä)
Ääniä yhteensä: 95709

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vihreiden lainsäädäntösihteeri yritti estää palautuslennon ja videoi tilanteen Finnairin koneessa – "En aio istua, jos ihmistä viedään tällä tavalla"31.7.2018 14.20
Tällaisen rangaistuksen palautuslennon viivyttämisestä voi saada – "Ensimmäinen kerta Helsinki-Vantaalla"31.7.2018 15.30
Palautusta Finnairin lennolla vastustanut Aino Pennanen: "Toivon, että useampi ihminen jatkossa nousisi ylös"31.7.2018 15.05

Kommentit (22)

Kommentit

Toivottavasti Aino Pennanen

Toivottavasti Aino Pennanen saa monen vuoden porttikiellon useammalle lentoyhtiölle. Täysin vastuutonta häiritä lentoliikennenttä. Nyt on Finnairilla näytön paikka, että se ei avaa portteja kaiken karvaisille protesteille. Se on mahdollista vain pitkällä porttikiellolla Pennaselle yhdessä muiden lentoyhtiöiden kanssa.

Pitäisikö vihreiden ruveta

Pitäisikö vihreiden ruveta Finnairin lennoilla protestoimaan bisnes-luokassa matkustavia, nämä vievät enemmän tilaa ja kuluttavat luontoa. Lentokone tulee olla täyteen ahdettu. Hukkatila pois.Protestit käyntiin.

Omaa ideologiaa saa kyllä

Omaa ideologiaa saa kyllä julistaa, mutta sillä ei saa aiheuttaa haittaa muille. Kunnon rangaistukset ja porttikielto on oikea lääke tähän hihhulointiin.

Aalto kehui Pennasen

Aalto kehui Pennasen osoittamaa rohkeutta, yllyttäminen rikokseen?

Joo ja jos kyseessä olisi

Joo ja jos kyseessä olisi ollutkin PS:n puheenjohtajan kehuma rohkeus, ,olisi tehty jo kymmeniä valituksia oikeuskanslerille ym. tahoille , vihreitä lainrikkojia ei näytä koskevan lakien noudattaminen, kuvottavaa.

Ainon kannattaa varmaan

Ainon kannattaa varmaan jatkossa varata vähän normaalia enemmän aikaa turvatarkastuksiin lentolippuun jatkossa ilmestyvän SSSS-koodin vuoksi. Voipi olla, että jossain lehtoturvallisuuteen vainoharhaisesti suhtautuvissa maissa pääsee tutustumaan sellaisiin turvatarkastusmenetelmiin, joita tavallinen kadunmies ei ehkä osaisi kuvitellakaan. Ja tämä on vain ihan oikein moiselle terroristille.

Vihreä liike ja sen

Vihreä liike ja sen johtohenkilöt näyttävät tukevan anarkiaa vastustamalla lakeja vaikka ovat vielä eduskunnan jäseniä, on todella erikoista ja vaarallista, etenkin, jos ( toivottavasti ei ) vihreä liike joskus pääsisi taas hallitusvaltaan. Mikä yhteiskunnasta tulisikaan, jos kaikki omien mielipiteidensä perusteella alkaisivat vastustamaan mitä milloinkin ja missä vaaan, jopa lentokoneissa.

Jos jokainen ihminen saa itse

Jos jokainen ihminen saa itse päättää mitä lakeja noudattaa ja mitä ei niin sillä on nimikin, se on anarkismi - ei vihreys.

Pakkopalautukselle on

Pakkopalautukselle on varmasti hyvät perusteet. Todennäköisesti syyllistynyt rikokseen täällä. En muutenkaan ymmärrä, että meidän verorahoilla vankiloissa istuu ulkomaalaisia pitkiä tuomioita. Vapailla vaaleilla valittu Vihreiden puheenjohtaja vastustaa laillisuutta. Tämä antaa viestin suomalaisille, että lait on tehty rikottaviksi. Ja siitä seuraa anarkiaa ja rötöstelyä yleisemminkin.

julkisessa toimessa olevaa

julkisessa toimessa olevaa henkilöä tulee rangaista vähintään kaksinverroin kuin tavan kansalaista. millä nämä nämä toukot ja pennaset saisi noudattamaan lakia? se että on päässyt johtavaan asemaan ei tarkoita että voi tehdä mitä huvittaa. linnaa niille ketkä eivät opi käyttäytymään! ja sen papin joka hyppi poliisin konepellillä voi samalla vangita yhteiskuntarauhan häiritsemisestä ja kristityn ideologian muovaamisesta marxilaiseksi.

"Vihreä liike ja sen

"Vihreä liike ja sen johtohenkilöt näyttävät tukevan anarkiaa vastustamalla lakeja vaikka ovat vielä eduskunnan jäseniä, on todella erikoista ja vaarallista, etenkin, jos ( toivottavasti ei ) vihreä liike joskus pääsisi taas hallitusvaltaan. Mikä yhteiskunnasta tulisikaan, jos kaikki omien mielipiteidensä perusteella alkaisivat vastustamaan mitä milloinkin ja missä vaaan, jopa lentokoneissa." niin, mitä siitä tulisi jos anarkistivihreät yhdessä vasemmiston kanssa pääsee valtaan? -yhteiskunnan hajaannus/sisällissota, moraalin rappio, kansallisvaltion tuhoutuminen ja mikä parasta VAHVIMMAN laki. vahvimman laki sopii hyvin, koska olemme alkaneet varautua jo vuosikymmen sitten. aaltokaan ei mahda mitään aseistetulle rosvojoukolle, joka ottaa mitä haluaa. poliisivoimia tai armeijaahan ei tässä vassaridystopiassa enää ole. siinä sitä sitten nautitaan maailman vihreydestä kun madmax-tyyppinen aika koittaa. itse pidän tasa-arvoa ja nykymaailmaa parempana kuin vassaridystopiaa.

Vastenmielistä Suomen lakia

Vastenmielistä Suomen lakia kunniottamatonta toimintaa kansanedustajalta.

Työtön, jostain mykkää

Työtön, jostain mykkää saaneena lähtee lennolle ja homma kusee, kun nää pätevät alkaa osottamaan mieltänsä. Putkaa, linnaa, vankeutta tommosille. Palautukset on perusteltuja. Ei nettikaupassa mut tässä tapauksessa kyllä. Vastuuministeri?

Vastenmielistä toimintaa.

Vastenmielistä toimintaa. Suorastaan uskomatonta. Ei vihreitä kannata äänestää.

Kansalaistottelemattomuutta

Kansalaistottelemattomuutta on käytetty iät ajat erilaisten asioiden ajamiseen. Se ei ole ollut vierasta myöskään Suomen historiassa ja joitakin tapauksia on pidetty jopa isänmaallisina. Toisaalta muinaisissa O.Petterssonin (1493-1552), t.m.n. Olaus Petri, tuomarinohjeissa sanotaan kauniisti, että mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan sillä kohteella on lakia käytettävä. Voimme hyvinkin keskustella ovatko nykyiset pakkokäännytykset kohtuus. Niinpä T.Aalto onkin perännyt niiden keskeytämistä kunnes niiden oikeutus on perinpohjin selvitetty. Samaisissa ohjeissa sanotaan myös, että järjellä on lakia käytettävä sillä suurin oikeus voi olla suurin vääryys jos armo ei ole mukana. Onko se mukana näissä karkotuksissa? Ja ohjeissa sanotaan myös: "Se tekee lakia vastaan, joka tekee lain tarkoitusta vastaan, vaikka hän näyttäisikin tekevän lain sanain mukaan." Tekeekö karkotuksia toimeenpaneva lain tarkoituksen mukaan sillä eikö lain tarkoitus ole suojella ihmisiä? (https://oikeus.fi/fi/index/esitteet/olauspetrintuomarinohjeet.html)

Lentoyhtiöillä on mustalista

Lentoyhtiöillä on mustalista käytössä eli häiriköt jotka on jouduttu poistamaan, eivät pääse jatkossa ko. yhtiöiden lennoille joilla on yhteinen lista...tais pennaselle koittaa matkustaminen eurooppaan ja maailmalle laivalla ja junalla, siitähän vihereät muutenkin tykkää, kun lentäminen saastuttaa niin paljon....saapahan jatkossa elää niinkuin opettaa, 3kk laivalla matkakohteeseen aina...heh....

"Seisomalla ylös".

"Seisomalla ylös". Suomenkielessä sanottaisi nousemalla ylös... Ongelmana taitaa nyt olla se, että Pennasen puolue on vihreät? Jos lainsäädäntösihteeri ei kiinnitä huomiota hädänalaiseen ihmiseen, niin kuka sitten? Voisi kuvitella, että vastaavanlainen itsensä likoon laittaminen suorastaan kuuluisi työnkuvaan, myös lomalla.

Heh heh, eipä tuolla lenolla

Heh heh, eipä tuolla lenolla kukaan noussut Ainon pyynnöstä seisomaan! Ei edes hänen vieressään ollut aviomies, eli on miehellä ainakin hitusen järkeä päässä, vaikka ei älynnyt pakottaa vaimoaan istumaan ennen riehumista?

Anarkismille loppu

Anarkismille loppu äänestämällä ensi vaaleissa. Eikä mitään perinteisiä populisteja sdp, kok, kesk, vas ym

Miellyttävää matkustaa

Miellyttävää matkustaa koneessa, jossa matkustaja huutaa suoraa huutoa? kuten lehdestä sai lukea. Hullujen huoneessa , Finnair toimii hullujen huoneena. Saivat huudon rauhoitettua ehkä rauhoittavilla tai muulla lääkityksellä... Hullujen ja traumojen hoito voisi kyllä tapahtua muualla kuin lentokoneessa.(Psykiatrinen sairaala. )Miten pienet lapsimatkustajat reagoivat koneessa, jossa mies huutaa , eivätkä muut matkustajat tiedä mitään huutavasta matkustajasta , pelottava tilanne yllätyksenä.

Viime viikolla ruotsalainen

Viime viikolla ruotsalainen Elin Eriksson teki samanlainen temppu kun Pennanen .Lehtitietojen mukaan niin Eriksson kun turvapaikanhakija poistettiin koneesta.Pennanen matkimalla tapaus Erikssonia luuli saavansa mainetta ja kunnia puuttumalla asiaan.Noloa että hänet poistettiin koneesta mutta palautettava ei. Illan A Studiossa oli taas kaksi oikein pätevää asiantuntija haastateltavana.Toinen heistä oikein hakenut netistä tiedot ja totuuksia palautuksista.

Julkisuustemppu, esikuvana

Julkisuustemppu, esikuvana ruotsalainen kollega. Näin uutisköyhänä lomakautena varma konsti päästä esiin. Vaaleissa sitten tuttu nimi. Ja niin "jalo".

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu