Puheenaihe

Vihreiden lainsäädäntösihteeri yritti estää palautuslennon ja videoi tilanteen Finnairin koneessa – "En aio istua, jos ihmistä viedään tällä tavalla"

Kuvituskuva.

Anton Soinne

Finnairin tiistainen lento Berliiniin viivästyi, kun Vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen protestoi voimakkaasti koneessa olevan pakkopalautettavan puolesta.

Pennanen nousi seisomaan koneessa, eikä istunut alas lentohenkilökunnan tai poliisien pyynnöistä huolimatta. Pennanen kuvasi tapahtumasta live-videota Facebookkiin.

– Tää ihminen huutaa apua ja häntä pidetään tosi monen poliisin toimesta kiinni, Pennanen sanoo videolla.

– En aio istua, jos ihmistä viedään tällä tavalla.

– Useampi ihminen kyseli tilanteesta ja joku huusi minua lopettamaan, koska hänellä on jatkolento. Lentokapteeni ei suostunut pyyntööni vaan kutsui poliisit viemään minut pois, koska en totellut henkilökunnan ohjeita istua. En tiedä mihin tätä ihmistä ollaan viemässä ja mitä hänelle nyt tapahtuu. Mutta tässä tilanteessa en kokenut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää auttaa, Pennanen kommentoi jälkikäteen. (Lue lisää tästä)

Protesti on kerännyt runsaasti kommentteja puolesta ja vastaan.

– Tää on niin järkyttävää. Kiitos Aino, että puolustat ihmisyyttä. Oot niin rohkea, eräs kommentoija hehkutti.

– Tyhmyydestä sakotetaan, toinen toteaa.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto otti kantaa tapaukseen ylistämällä Pennasen toimintaa Twitterissä.

– Rohkea Aino Pennanen yritti estää ihmisen pakkopalautuksen. Huutavien ihmisoikeusongelmien esiin nostaminen ei voi olla kiinni vain yksittäisten ihmisten kansalaisrohkeudesta. Virallisen Suomen on herättävä, Aalto tviittasi.

Lue tästä lisää poliitikkojen kommentteja

Finnairilta vahvistetaan, että yksi henkilö on jouduttu poistamaan lennolta AY 1433 häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Aamupäivällä Helsinki-Vantaalta Berliinin Tegeliin lähtenyt lento pääsi lähtemään noin kymmenen minuuttia myöhässä.

Lue lisää: Tällaisen rangaistuksen voi saada lennon viivyttämisestä

Edit klo 15.52: Muutettu otsikon poliitikko-termi lainsäädäntösihteeriksi.

Hyväksytkö palautuslennon häiritsemisen?

Äänestys on suljettu.

En
76% (72728 ääntä)
Kyllä
24% (22981 ääntä)
Ääniä yhteensä: 95709

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Palautusta Finnairin lennolla vastustanut Aino Pennanen: "Toivon, että useampi ihminen jatkossa nousisi ylös"31.7.2018 15.05
Tällaisen rangaistuksen palautuslennon viivyttämisestä voi saada – "Ensimmäinen kerta Helsinki-Vantaalla"31.7.2018 15.30

Kommentit (14)

Kommentit

Yhteiskunnan rahoilla

Yhteiskunnan rahoilla lentävät loiset on pahimpia kuulin jonkun sanovan ja hän ei kai tarkoittanut pakkopalautettavaa.

Nämä vihreät ovat melkolailla

Nämä vihreät ovat melkolailla alinta shittiä,mitä voi löytää.

Nämä palautustapaukset

Nämä palautustapaukset tutkitaan kyllä ennen kuin palautetaan. Se, että on onnistuttu saamaan aikaiseksi joku ankkuri, ei ole mikään este palautukselle. Ei ole Suomen tai suomalaisten edun mukaista pitää ja kustantaa elatusta maassa ihmisille, joilla ei ole maassaololle perusteluita. Ei, vaikka kuinka vihreiden kukkahattuakat nostaisivat itseään kuinka jalustalle. Suomen ja suomalaisten turvallisuuden on tultava aina ensimmäisenä. Näillä lähtömailla on kaikki edellytykset järjestää kansalaisilleen turvalliset olot. Se, että niin ei tehdä, ei ole mitenkään Suomen tai suomalaisten kukkaroiden tai turvallisuuden vastuulla.

Nämä toukohousut ja pennaser

Nämä toukohousut ja pennaser ulos ainaki eduskunnasta.Jos ihminen on noin pihalla Suomen ja maailman asioista ei ole kyllä eduskunta oikea työpaikka.potkut ja isot sakot.lentohenkilökunnan puolesta nostan hattua.häiriköt ulos.

Samaa mieltä. Vihreiden

Samaa mieltä. Vihreiden porukka alittaa kaiken tason, ei jatkoon.

Kunnon sakko Pennaselle.

Kunnon sakko Pennaselle. Menkööt auttamaan sinne paikanpäälle, ei niitä kaikkia voi tänne ottaa kun ei ole mitään perustetta turvapaikalle. Sinne kyllä voi palata, kun siellä lapset ja naisetkin voivat asua.

Tuollaisille Aino

Tuollaisille Aino terroristeille ikuinen lähestymiskielto lentokentille ja -koneisiin....! Lentämisen pitäisi olla turvallista, ilman tuollaisia "viherpipertäjäpoliitikkoja". -Mitä se muuten teki saastuttavassa lentokoneessa, olisi mennyt fillarilla...?

Juuri niin. Vihreät kyllä

Juuri niin. Vihreät kyllä jatkavat lentämistä kuten ovatkin tähän asti lentäneet, mutta rahvaalle he haluavat lentoveron.

Onko Pennanen Asianajaliiton

Onko Pennanen Asianajaliiton jäsen? Jos on, liiton pitää selvittää onko hänen toimintansa ollut sellaista mitä liiton jäsenyys edellyttää.

Nopeasti tutkintapyynnöt

Nopeasti tutkintapyynnöt lentoturvallisuusrikoksesta oikeusviranomaisille , asiasta on tultava kunnon sanktiot , muuten viherpiipertäjät ovat jatkossa joka lennolla haittaamassa lentoliikennettä. Myös pj. Aallon "kehut" ( voidaan tulkita jopa yllytyksenä rikokseen ) Pennasen toiminnalle pitää tutkia, onhan pj. Aalto eduskunnan jäsen. Kuka vielä uskoo vihreisiin , toivottavasti ei kukaan.

Mitä vihreiden jäsen tekee

Mitä vihreiden jäsen tekee ylipäätään lentokoneessa? Siitä mm. syyllistävät kerran ulkomailla vuodessa käyvää suomiduunaria....

Eihän siinä

Eihän siinä pakkopalautuksesta ole voinut olla kyse, jos mies istuu Berliinin koneessa, ellei kyseessä ollut pakkopalautus Saksaan. Törkeää häiriköintiä.

Nämä ainot eivät ole

Nämä ainot eivät ole sankareita, vaan häiriköitä, joita on rangaistava asiaankuuluvalla tavalla. Jos tyyppi kerta oli palautusmatkalla Saksaan (joka on turvallinen maa), ei edes mitään todellista hätää olisikaan tullut. Olisipa joutunut suomalaisten kukkaronvarasta vain pois.

Lainsäädäntösihteeri pyyhki

Lainsäädäntösihteeri pyyhki lailla perseensä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu