Puheenaihe

Palautusta Finnairin lennolla vastustanut Aino Pennanen: "Toivon, että useampi ihminen jatkossa nousisi ylös"

Finnairin lento Berliiniin myöhästy protestin vuoksi. Kuvituskuva.

JOHANNA ERJONSALO

Finnairin lentoa Berliiniin tiistaina aamupäivästä vastustanut vihreiden eduskuntaryhmän Aino Pennanen kommentoi kohuttua protestiaan ja avasi tapahtumien kulkua.

Pennanen esti lentoa lähtemästä seisomalla paikkansa edessä, lennolla olevan henkilön pakkopalautusta vastustaakseen. (Lue lisää tästä)

Vihreiden viestintäpäällikkö Henna Hakkarainen kertoi Pennasen kommentit Facebook-viestissään.

Pennanen kertoo useamman poliisin vieneen hänet koneesta maijaan, jolla hänet kuljetettiin pois.

– Tämä, koska kapteeni ei suostunut pyyntööni olla nousemasta ilmaan palautettavan kanssa. Palautettava oli takarivissä, useamman poliisin todella tiukasti pitelemänä ja vaikersi, pää painettuna penkin alle.

Pennasen mukaan useampi ihminen kyseli tilanteesta ja huusi häntä lopettamaan jatkolennon vuoksi. Lopulta lentokapteeni pyysi paikalle poliisit.

– En tiedä mihin tätä ihmistä ollaan viemässä ja mitä hänelle nyt tapahtuu. Mutta tässä tilanteessa en kokenut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää auttaa. Siinä en onnistunut.

Pennanen toivoo teon herättelevän ihmisiä nousemaan ylös vastaavanlaisissa tilanteissa ja toivovansa, että "useampi lentokapteeni- ja yhtiö vastaavissa valitsisi toisin".

– Suomen palautuspolitiikka ei ole tällä hetkellä kestävällä pohjalla: kokeneet juristit ovat jo pitkään viestineet, että turvapaikkamenettelyssä on vakavia puutteita, oikeusapu on romutettu ja suojelujen saamisen kynnystä nostettu.

Esimerkiksi Pennanen nostaa palautukset vaarallisina pidettyihin maihin.

– Suomi palauttaa ihmisiä esimerkiksi Afganistaniin johon ei ihmisoikeusjärjestöjen mukaan pitäisi lähtökohtaisesti lähettää ketään. Nämä ovat niitä aikamme isoja ihmisoikeuskysymyksiä, joita koen että minulla on velvollisuus nostaa, sillä ketään ei pidä lähettää hengenvaaraan, Pennanen päättää.

Hyväksytkö palautuslennon häiritsemisen?

Äänestys on suljettu.

En
76% (72728 ääntä)
Kyllä
24% (22981 ääntä)
Ääniä yhteensä: 95709

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vihreiden lainsäädäntösihteeri yritti estää palautuslennon ja videoi tilanteen Finnairin koneessa – "En aio istua, jos ihmistä viedään tällä tavalla"31.7.2018 14.20
Tällaisen rangaistuksen palautuslennon viivyttämisestä voi saada – "Ensimmäinen kerta Helsinki-Vantaalla"31.7.2018 15.30
Näin poliitikot reagoivat Finnairin lennolla nähtyyn protestiin – Kerro oma mielipiteesi palautuslennon häiritsemiseen31.7.2018 16.58

Kommentit (31)

Kommentit

Toivon, että ei nouse.

Toivon, että ei nouse. Nämä palautustapaukset tutkitaan kyllä ennen kuin palautetaan. Se, että on onnistuttu saamaan aikaiseksi joku ankkuri, ei ole mikään este palautukselle. Ei ole Suomen tai suomalaisten edun mukaista pitää ja kustantaa elatusta maassa ihmisille, joilla ei ole maassaololle perusteluita. Ei, vaikka kuinka vihreiden kukkahattuakat nostaisivat itseään kuinka jalustalle. Suomen ja suomalaisten turvallisuuden on tultava aina ensimmäisenä.

Tässä oli kyseessä

Tässä oli kyseessä palautuslento Berliiniin Saksaan. Ei Saksassa ole kuolemantuomiota käytössä ja se on siten muutenkin Suomen kaltainen turvallinen maa myös rikollisille.

Yllättäen aika harva

Yllättäen aika harva mediataho tätä muistaa jutuissaan mainita..

Toivoitaan,ettei moisia

Toivoitaan,ettei moisia ainoja synny enää tähän maailmaan.

Toivoisin enemmän Ainon

Toivoisin enemmän Ainon kaltaisia solidaarisia ihmisiä maailmaan, sillä maailmasta tulisi paljon parempi paikka kaikille ihmisille.

´ Kapteeni ei suostunut

´ Kapteeni ei suostunut pyyntööni olla nousematta` Näinkö asioita hoidetaan? Kun Aino pyysi, niin kapteenin olisi pitänyt olla nousematta. Tässä on ihan hupsu ajatus ja hupsua toiminta, mutta pääsihän Aino julkisuuteen. Minä en ainakaan tiennyt aikaisemmin ko. henkilöstä mitään. Jos asiaan haluaa vaikuttaa, eu tämä ainakaan ole oikea tapa.

Mutta eikö ihmisten pitäisi

Mutta eikö ihmisten pitäisi ottaa myös itse vastuuta omasta elämästään? Minä kyllä epäilen, että ryhtymällä kovin solidaariseksi käy niin, ettei maailmassa ole hyvä olla enää kenenkään. Kuvittelepa omille kotinurkillesi esim. kaksi miljoonaa työtöntä pakolaista. Ja kuvittele tilannetta, kun koulutuksesta, sairaanhoidosta ja uskonnostta päättävät enemmistönä olevat pakolaiset. Luultavasti et enää sen jälkeen kuulekaan sanaa "solidaarisuus".

Tuollaisille Aino

Tuollaisille Aino terroristeille ikuinen lähestymiskielto lentokentille ja -koneisiin....! Lentämisen pitäisi olla turvallista, ilman tuollaisia "viherpipertäjäpoliitikkoja". -Mitä se muuten teki saastuttavassa lentokoneessa, olisi mennyt fillarilla...?

Jos ketään ei palauteta, niin

Jos ketään ei palauteta, niin kaikki Eurooppaan tulevat turvapaikanhakijat tulevat Suomeen. Määrä olisi luokkaa miljoona per vuosi

Juuri sitä nämä ainot

Juuri sitä nämä ainot haluavatkin.

Mä toivon,että Pennanen

Mä toivon,että Pennanen karkoitettaisiin myös.

Mikä on Vihreiden virallinen

Mikä on Vihreiden virallinen kanta tällaiseen rikolliseen toimintaan ja Pennasen rikokseen yllyttämiseen? Kuka vastaa taloudellisista tappiosta jos esimerkiksi matkustaja myöhästyy jatkolennolta Pennasen toiminnan vuoksi? Vihreiden olisi syytä antaa lausunto kannastaan tähän.

Seuraavaksi sitten jokainen

Seuraavaksi sitten jokainen joka alkaa ainon tyyliin hölmöilemään, niin muuta kun palautettavan mukana pois. Antaa näiden ainojen sitten paapoa palautettavaa palautettavan kotimaassa vaikka maailman tappiin. Toivotaan, että saisi ikuisen porttikiellon kaikkien lentoyhtiöiden koneisiin.

Taas yksi

Taas yksi äärifundamentalistivasemmistolainen joka on niin tyhmä ja niin huomionkipeä että kehtaa kopioida lähes täsmälleen briteissä tehdyn tapauksen kun huomasi että siitä saa muilta idiooteilta kehuja (ja todennäköisyyden sille että vasemmistokoneisto antaa hänelle palkinnoksi rahaa veronmaksajilta varastetusta rahapotistaan).

Kuinkahan luotettava on

Kuinkahan luotettava on helsingin uutisten äänestys, puolet muka kannattaa häirintää pakkopalautuslennolla. Vähän näkyy eri kanavien keskusteluissa kuitenkin puolustajia. Onkohan hu lähtenyt mukaan mamupropagandaan?

Alussa oli eri numerot.

Alussa oli eri numerot. Vaikuttaa siltä, että punavihreät mobilisoivat porukkansa äänestämään "oikein". Punavihreät ja niitä lähellä olevat SJW-porukat ovat erittäin hyvin organisoituneita, heti uhriutuvat, triggeröityvät. Seuraavaksi käyvät varmasti "väärien" kommenttien kimppuun.

Jos pianat f12, otat konsolin

Jos pianat f12, otat konsolin esiin ja painat kohtaa info niin huomaat, että äänet lisääntyvät kahdella molemmin puolin joka sekunti. Eli ihmiset ovat laittaneet botteja äänestämään.

HÄLYYTYS!!! TAKKU FORUMI TAAS

HÄLYYTYS!!! TAKKU FORUMI TAAS BOTTEINEEN ASIALLA!!! HÄLYTYS!!! THE SYSTEM IS RIGGED!!! HÄLLYTYS!!!

Kukapa ei vastustaisi

Kukapa ei vastustaisi tuollaista pelleilyä, sakkoja tai jopa vankeusrangaistus välittömästi tuollaisesta käytöksestä.

ei kyl yhtään ebin homma

ei kyl yhtään ebin homma

Hajosin

Pennanenko ei tiennyt

Pennanenko ei tiennyt etukäteen, ettei hänen auttamisyrityksensä vaikuta? Halusi auttaa? En ole koskaan aikaisemmin Pennasesta kuullutkaan. Missä lienee toinen auttaja Marjaana Toiviainen?

Finnairin maineelle hallaa,

Finnairin maineelle hallaa, kohta ei maksavat asiakkaat lennä koneilla. Riskaapelia ja epämukavaa ;maksaa matkustamisesta jossa kriminaaleja ja pakkopalautettavia maahantunkeutujia. Maksava asiakas ansaitsee parempaa.

Minä ainakin aion varata

Minä ainakin aion varata seuraavan lentoni Finnairilta. Finnair ei ole tässä asiassa mitenkään vastuussa, vaan valtio-omisteisena joutuvat todennäköisesti myös toimimaan valtion asialla. Toivottavasti tämä Aino saa kunnon seuraamukset lennolla häiriköinnistä, kuten kuuluukin. Poisto oli oikeutettu. Ettäs kehtaakin häiritä kunnon ihmisten lentomatkailua siksi, että tutkitusti poistettavaksi päätetty henkilö oli samalla lennolla. Oksettaa tuollaiset ainot, jotka käyttävät mielellään muiden rahoja omien sinisilmäisten agendojensa edistämiseen.

Aivan käsittämätöntä!

Aivan käsittämätöntä! Miten suomalaisen, korkeasti koulutetun ihmisen mieli voi mennä jostain suvakista ideologiasta niin sekaisin, ettei suostu ja usko totuuteen, vaikka itse näkee sen? Uskovainen uskoo, vaikka ei näe. Suvakit eivät usko, vaikka itse näkevät. En tiedä, mikä auttaisi? Lobotomia vai maastakarkoitus? Ajatella, että tuon harhaisen ideologian toteuttaminen menee jopa oman perheen, puolison ja lasten hyvinvoinnin edelle. Minkälainen mahtaa olla hänen miehensä ja minkälaisia lapsistaan mahtaa tulla -tuollaisella esimerkillä?

Se raiskaaja, ahdistelija ja

Se raiskaaja, ahdistelija ja väkivaltainen ryöstelijä, joka nyt pakkopalautettiin sekä karkoitettiin täältä isoisiemme maasta, ei ollut sopeutunut eikä edes yrittänyt sitä, vaan eli täällä ihan omilla ehdoillaan. Otin selvää taustoista. Ja näitähän riittää. Paljon enemmänkin olisi palautettava. Suomi on edelleen liian kiltti ja höveli näitä loisia kohtaan. Oman maan kansalaisia pitäisi ensisijaisesti auttaa. Niitä, joilla on hätä ja tarvitsevat apua.

Aino Pennanen on toiminut

Aino Pennanen on toiminut esimerkillisesti. Hänen toimintansa osoittaa mieletöntä rohkeutta ja toivottavasti jatkossa useammat ihmiset uskaltavat jäädä nousta epäeettisiä pakkopalautuksia vastaan. Hyvin usein useat palautuksen kohteeksi joutuvat todellisen vaaran kohteeksi. Useita Suomesta palautettuja on jo kuollut.

Mitä nämä henkilöt ovat

Mitä nämä henkilöt ovat tehneet kotimaassa ennen lähtöä sieltä kun kaikki palautettavat on kuolemanvaarassa.Silti siellä elää edelleen naiset , lapset ja vanhukset.Miksi kulkivat pitkän matkan Suomeen ,halki turvallisia euroopan maita , ruotsin kautta pohjoissuomeen.Mitä jos Pennaset ynnä muut selvittäisivät omakustannushinnalla palautettavien kotimaantaustoja

Suomen lain säädäntö on

Suomen lain säädäntö on tunnettava Aino Pennosen , tai ymmärtääkö hän sitä käytännössä? Jokin sopiva käytännön rangaistus tästä, ehkä muutama laiton maassa olevan paperittoman kaikki kulut maksettava 1 vuoden ajalta Suomessa Pennosen maksettava. Ei kansan verorahat kaikkeen riitä.

Suomalainen

Toivottavasti tämä aino

Toivottavasti tämä aino pistetään samaan pakettiin seuraavan raiskaaja rikollisen kanssa kun tällainen saasta Suomesta poistetaan.

Pennanen vaan matki

Pennanen vaan matki ruotsalaista Elin Eriksson joka teki saman tempun viimeviikolla.Lepsut viranomaiset vaan poistivat Erikssonin ja palautettavan henkilön.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu