Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Alkon myynti romahti heinäkuussa – lonkeroita myytiin 50 prosenttia vähemmän

Kuvituskuva.

Arkisto / Johanna Halava

Alkon juomien litramyynti on pudonnut peräti 10,5 prosenttia heinäkuussa viime vuoden heinäkuuhun verrattuna. Alko myi heinäkuussa yhteensä 7,7 miljoonaa litraa juotavaa.

Myynti on pudonnut erityisesti mietojen alkoholijuomien kategorioissa. Oluen myynti on pudonnut 33,4 prosenttia, siiderien 20,2 prosenttia ja lonkeroiden peräti 50 prosenttia.

Vodkat ja viinat -kategorian tuotteet putosivat 5,2 prosenttia ja muut väkevät -kategorian juomat 9,4 prosenttia. Väkevien viinien myynti putosi 10 prosenttia ja punaviinien 15,3 prosenttia.

Joidenkin viinien myynti sen sijaan kasvoi: kuohuviinien myynti kasvoi 2,5 prosenttia ja roseeviinien peräti 31,8 prosenttia. Myös alkoholittomien juomien myynti kasvoi, 11,3 prosenttia.

Twitterissä asiasta kertoi viiniasiantuntija ja -kriitikko Petri Pellinen. Pellinen epäilee, että myynnin pudotuksen takana on helteinen kesä.

Myös mediapersoona Tuomas Enbuske on huomioinut myynnin laskun. Enbuske epäilee, että laskuun on vaikuttanut myös uusi alkoholilaki, jonka vuoksi ruokakaupoissa voi myydä entistä vahvempia juomia. Tähän viittaa myös siiderien, lonkeroiden ja oluen myynnin romahdus.

Alkon mukaan  myyntiin on vaikuttanut sekä alkoholilain muutos että alkoholiveron korotus. Alkoholiveroa korotettiin vuoden alussa keskimäärin 10 prosentilla.

– Panimotuotteiden myynnillä on ollut menneinä vuosina kesäkuukausina keskimääräistä suurempi painoarvo Alkon myynnistä, joten se osaltaan vaikuttaa kokonaismyynnin heikompaan kehitykseen, Alkon tiedotteessa kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaisolut nousi Ruotsin "Alkon" myyntilistan kärkeen hämmästyttävällä vauhdilla – 600 000 myytyä tölkkiä8.8.2018 20.03
Näin syntyi Kukko-olut, jolla on nyt ennätysmenekki Ruotsissa – kesähelteisiin sopiva juoma oli alunperin jouluhelles9.8.2018 20.10
Alkolukko tulee yhä useammin lääkärin suosituksesta – "Häpeä estää lukkojen yleistymistä"1.8.2018 19.35
IL:n haastattelemat tutkijat kyseenalaistavat Alkon monopoliaseman: "Aikuisen ihmisen on otettava vastuu itsestään"27.5.2018 14.05

Kommentit (3)

Kommentit

Missä Pekka Puska

Missä Pekka Puska kumppaneineen. Nyt olis uuden teorian paikka miksi suomi ei juokkaan vaikka neloskalja tuli kauppoihin. On taitanut siirtyä koti tuotantoon.

Nythän kaikki on hyvin ellei

Nythän kaikki on hyvin ellei ole huumeet tulleet tilalle.

Kepu siis sai lonkerontekijä

Kepu siis sai lonkerontekijä Hartwallin tuloksen pilviin ja S-Markettien juomamyynnin kans ylös kautta kepulandian. Että sellainen kansanterveysuudistus tällä kertaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu