Minne mennä

Valokuvanäyttely paljastaa, mitä Suomenlinna oli 100 vuotta sitten – ja mitä se on nyt

Suomenlinnan telakka kesällä 1918 ja kesällä 2018.

Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto / Lönnqvist/Toivonen/Sundström ja Tim Bird.

Suomenlinna-museossa (Suomenlinna C74) on auennut valokuvanäyttely, jossa pääsee näkemään, miten Suomenlinna on muuttunut sadassa vuodessa.

Näyttelyn valokuvat on otettu vuosina 1918 ja 2018 samoista paikoista Suomenlinnan saarilla. Suomenlinnasta tuli suomalainen sata vuotta sitten, kun edellisenä vuonna itsenäistyneen maan lippu nostettiin merilinnoituksen salkoon toukokuussa 1918 ja venäläiset lähtivät linnoituksesta.

ValokuvaajatGunnar Lönnqvist, Niilo Toivonen ja Eric Sundström kuvasivat Suomenlinnaa kesällä 1918. Sata vuotta myöhemmin, kesällä 2018 valokuvaaja Tim Bird kuvasi maailmanperintökohde Suomenlinnaa samoissa paikoissa.

Vuonna 1918 otetut valokuvat ovat olleet linnoituksen suomalaisen kauden ensimmäisen siviilikomendantin Carl von Wendtin kokoelmassa. Satavuotiaat valokuvat on lahjoitettu Suomenlinnaa hallinnoivalle Suomenlinnan hoitokunnalle, joka vastaa näyttelystä.

Näyttely on osa Suomenlinna 100 -merkkivuoden ohjelmistoa, jossa käsitellään linnoituksen 100 vuotta kestänyttä suomalaista kautta. Samalla muistetaan linnoituksen historian suomalaisen kauden synkintä vaihetta, vuoden 1918 sisällissotaa ja vankileirejä.

Vanhat ja uudet valokuvat ovat nähtävillä museossa 30. huhtikuuta 2019 asti.

Merkkivuoteen liittyviä tapahtumia voi seurata aihetunnisteella #Suomenlinna2018.

www.suomenlinna.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Sveaborg

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu