Makumaailma

Salven paikan vallanneen ravintolan tilalle avautuu Hangosta lähtöisin oleva kalaravintola – "Pöytävarauksia on jo yritetty tehdä"

Ravintola Hiedan taru Hietalahdenrannassa jäi lyhyeksi. Tilaan aukeaa På Kroken Seaside -ravintola marraskuussa.

Päivi Tuovinen

Hietalahdenrannan ravintoladraama saa omanlaisensa välitilinpäätöksen marraskuun alkupuolella, kun kesällä kiinni menneen Hieta-ravintolan tilalla aukeaa uusi På Kroken Seafood -ravintola.

Restamaxin omistukseen päätynyt, legendaarisen ravintola Salven liiketilat napannut Hieta ehti olla auki vain reilun vuoden eli keväästä 2017 kesään 2018, kunnes Restamax myi sen pois.

Alkuperäinen Salve muutti näköetäisyydelle entisistä liiketiloistaan syksyllä 2016. Salven ravintoloitsijana on HOK-Elanto.

– På Kroken tarkoittaa suomeksi koukussa, eli on the hook, kertoo tulevan ravintolan taustayhtiön eli Ekströms Fiskebodin Magnus Ekström.

På Kroken tarkoittaa suomeksi koukussa."

Hankolaisella yhtiöllä on entuudestaan På Kroken -niminen ravintola sekä kalapuoti ja saaristolaiskahvila Hangossa.

Hakaniemen kauppahallin väistötilassa Hakaniementorilla on Ekströmin kalapuoti ja På Kroken Bar. Yhtiö harjoittaa myös cateringtoimintaa sekä kala- ja äyriäistuotteiden maahantuontia.

– Pääsemme aloittamaan Hietalahdenrannassa ihan puhtaalta pöydältä. Olemme etsineet Helsingin keskustasta sopivaa ravintolatilaa jo noin viiden vuoden ajan.

På Kroken Seafoodista tulee perinteinen kala- ja äyriäisravintola.

– Tarjolle tulee kaikenlaisia kaloja ja äyriäisiä. Valtava saaristolaispöytä kuuluu ravintolaamme, à la carte -listalla pääpaino tulee olemaan kotimaisella kalalla, Ekström selostaa.

Hän on vanhaa kalastajasukua ja kalastaa edelleen isänsä kanssa. Ammattikalastajan lisäksi hän on keittiömestari ja savustusmestari.

– Hiedan jäljiltä tilassa on loistavassa kunnossa oleva keittiö. Maalaamme ravintolassa nyt seiniä uusiksi ja uusimme vanhaa kalustusta. Marraskuun ensimmäisellä viikolla on tarkoitus avata, jos saamme kaikki luvat kuntoon ajoissa.

Saaristolaispöytä kuuluu ravintolaamme."

Ekströmin yhtiö tuo Göteborgista Suomeen eläviä äyriäisiä, joten äyriäisten saanti on taattu.

– Tuomme muun muassa merirapuja, taskurapuja, hummereita ja simpukoita. Oman pyynnin lisäksi myös kalaa tulee Norjasta ja Ruotsista.

Ekströms Fiskebodet myy kalaa myös muille ravintoloille.

– Hietalahdenrannan ravintolaan tulee noin 100 istumapaikkaa. Pöytävarauksia on jo yritetty tehdä, koska pikkujoulukausi on tulossa, Ekström ilmoittaa.

Ekströmien kala-, äyriäis- ja ravintolabisnes

Magnus Ekström on hankolainen kalastaja jo kolmannessa polvessa.

Ekstömien suvussa on kalastettu jo yli 100 vuotta ja kalastetaan edelleen, ympäri vuoden.

Kalastuksen lisäksi pyöritetään kalapuoteja sekä ravintoloita ja kahviloita Hangossa ja Helsingissä.

Juuret ulottuvat vuoteen 1925, jolloin isoisä Torsten Källström savusti ja suolasi tuoreen kalansaaliin Hangon troolisatamassa verkkovajan kyljessä. Paikalliset osasivat tulla hakemaan kalansa suoraan rannasta.

Vuonna 1987 Magnus Ekström avasi ensimmäisen kalakauppansa Helsinkiin, Hakaniemen kauppahalliin.

Vuonna 2004 toiminta laajeni Hangossa kalapuodiksi ja saaristolaiskahvilaksi. Ekströmin kalapuoti toimii myös Hangonkylän vierasvenesataman asiakkaiden palvelutoimistona.

Vuonna 2008 kalapuodin kylkeen Hangonkylän satamaan tehtiin laajennus, ravintola På Kroken.

Hangon På Kroken laajeni viime keväänä pieneksi kala-, äyriäis- ja viinibaariksi Hakaniemen hallin kalapuodin yhteyteen.

Lähde: www.ekstromseafood.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsinki saa uuden rantaravintolan – "Keskustassa on tosi vähän paikkoja, joissa on ilta-aurinkoa tarjolla"29.3.2018 13.26
Kaksi uutta ravintolalaivaa Helsinkiin – tämä ranta nousi suosikiksi5.7.2018 07.50
Restamax vahvistaa: Salven tilalle tullut ravintola Hieta on myyty – "Ei saatu riittävän kannattavaksi"9.8.2018 13.33
Ei tullutkaan Salvea – Satama-altaan reunalle syntyi uusi ravintola25.4.2017 07.25
Klassinen kortteliravintolaperinne jatkuu Helsingin Hietalahdessa - kasvisbuumi ei pääosassa22.4.2017 12.40

Kommentit (1)

Kommentit

Helsingissä ei ole enää

Helsingissä ei ole enää yhtään vanhan ajan ravintolaa jäljellä kun legendaarinen ravintola Hietakin on lopettanut toiminnan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu