Puheenaihe

Menikö oikein? Nainen pelasti koiransa varmalta kuolemalta – IL: Työnantaja antoi tylysti potkut

Kuvituskuva.

Anton Soinne / Arkisto

Koirastaan huolehtinut nainen ei saanut ymmärrystä työnantajaltaan, vaan joutui kuulemaan tylyt uutiset. Asiasta kertoi Iltalehti

Nainen heräsi varhain aamulla ja huomasi, että hänen Kida-koiransa oli syönyt yöllä konetiskiainetta. Nainen juotti koiralle maitoa, joka neutraloisi myrkyn ja lähti kiidättämään koiraa eläinsairaalaan. 

Matkalla nainen yritti useaan kertaan soittaa työpaikalleen huoltoasemalle, ettei ehtisi kello 8.00 alkavaan työvuoroon. Työpaikalta vastattiin, että toinen työntekijä etsittäisiin tilalle. 

Nainen sai koiran hoitoon ja hänelle kerrottiin, että ilman maitoa ja hoitoon tuomista Kida olisi jo kuollut myrkytykseen. Koira toipui ja kaikki tuntui olevan hyvin. 

Koiranomistaja kuitenkin järkyttyi, kun vuokratyöfirmasta soitettiin puolentoista viikon kuluttua ja ilmoitettiin, että nainen oli irtisanottu, koska ei ollut mennyt sovittuun työvuoroon. 

Nyt nainen ihmettelee, olisiko hänen pitänyt mennä töihin, vaikka hänen koiransa olisi sillä aikaa kuollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (26)

Kommentit

Nimet tiskiin, niin

Nimet tiskiin, niin huoltamoyrittäjän, kuin vuokratyöfirmankin! Kyllä ne vielä jonnekin nettiin päätyy...ja hyvä niin. Pieni julkisuus ja palautepostit varmaan vähän auttaa suitsimaan toimintatapoja noilla. Niin, vieläkö sitä irtisanomissuojaa piti jonkun mielestä höllentää Suomessa? Aika helppoa ja helpoin perustein se onnistuu nytkin.

Kyseessä oli kai koeajalla

Kyseessä oli kai koeajalla työssä ollut ja vuokrafirman kautta vuokrattu henkilö. Silloin saa erottaa, jos ei tule töihin.

Kylläpä kyllä, eli kun se on

Kylläpä kyllä, eli kun se on sallittua se ei ole väärin ja on jopa suotavaa, niinkö? El ilmeisesti olet sitä mieltä, että sinullekin voi mielivaltaisesti tehdä mitä vaan?

Eihän tuossa mitään

Eihän tuossa mitään mielivaltaista tapahtunut. Työntekijä jätti tulematta töihin ja työnantaja menetti sen takia mainetta ja rahaa. On ihan normaalia erottaa työntekijöitä, jos ne ei ole hyviä työntekijöitä. Etenkin koeajalla olevat. Tai vuokrafirman kautta olevat. Siksihän he ovat vuokratyötä tai koeajalla, että heidät voi erottaa, jos eivät ole tuottavia.

Ei ole normaalia erottaa

Ei ole normaalia erottaa työntekijää jos hänellä on hyvä syy myöhästyä, ja hän ilmoittaa siitä etukäteen. Kuten toisesta uutisesta saamme lukea, nainen olisi varmasti joutunut raastupaan ja syytteeseen eläinrääkkäyksestä jos ei olisi vienyt koiraa hoitoon. Kyllä tässä maassa pitäisi vielä vähän noudattaa inhimillisyyttäkin, vai kuinka?

Nyt ei ollut 'hyvä syy',

Nyt ei ollut 'hyvä syy', siksi erotettu. Toisekseen hän ei ilmoittanut 'etukäteen' vaan juuri ennen työvuoron alkua. Syyte 'eläinrääkkäyksestä', no ei - Suomen laki ei ole sama kuin sinun moraalikoodisi - onneksi. 'Inhimillisyyttä' toki voi noudattaa, sen merkitys tosin on kovin subjektiivista. Toisekseen argumenttisi on invalidi, sillä eläimeen ei ole järkevää vaatia kohdistettavan 'inhimillisiä' oikeuksia.

Hauskaa, että nämä

Hauskaa, että nämä pyykkipojat melkein ymmärtävät lukemansa.

Olihan nainen useaan kertaan

Olihan nainen useaan kertaan soittanut työnantajalle ja vuokrafirmaan, mutta kummastakaan ei vastattu hänen puheluihinsa.Vasta 9 jälkeen sai jonkun henkilön kiinni.Sitten tuli ilmoitus,että kenkää tulee,kun ei ollut ajoissa ilmoittanut asiaansa.

Työnantaja varmaan nukkui.

Työnantaja varmaan nukkui. Siksi sinne on varmaan joku palkattu, että se voi nukkua aamulla. Vuokrafirmassa myös joku työntekijä vastaamassa puhelimeen vasta työaijan alkaessa klo 9, niin ei voi olettaa siellä olevan jonkun jo töissä sitä ennen..

Joo´o eli kenkää vaan

Joo´o eli kenkää vaan siinäkin tapauksessa kun tulet yöllä kipeäksi etkä saa yhteyttä huoltamoyrittäjään ja vuokrafirmaan kun nämä nukkuvat ainakin klo 9:n.

Jos olet sairas, on sulla

Jos olet sairas, on sulla lain mukaan oikeus sairaslomaan. Siinä joutuu sitten vuokarfirman esimies selittämään, että miksi ei homma toiminut ja sijaista saatu tilalle.

Logiikkasi mukaan kenkää vai

Logiikkasi mukaan kenkää vai kaikille, jotka ei kykene ajoissa ilmoittamaan poissaolostaan, joten älähän nyt ala muuttelemaan tarinaa. Sama tilanne tässä, että miksi ei vuokrafirman esimies hoitanut hommiaan. Jos lapsesi on sairas on sulla lain mukaan oikeus poissaoloon. Kerro miten nämä asiat muuttuvat vaikkei ilmoitus ole ajallaan perillä.

Esimiehen on oltava

Esimiehen on oltava tavoitettavissa työvuoron aikana. Jos ei ole, niin siitä ei voi työntekijää rangaista. Jos työntekijä olisi tullut töihin ja koira kitunut kotona, olisiko työpanos ollut paras mahdollinen? Entä työhyvinvointi pitkällä ajalla. Ei ole puolusteltavissa nuo potkut. Palkatta olisi voinnut olla poissa, kuten omassa työpaikassani olisi toimittu myös uusien työntekijöiden kohdalla.

Tämähän on

Tämähän on vuokraorjayritysten idea, ei yhdellä vuokraorjalla väliä kun toinen on jonossa tulossa. Suomi 100 vuotta taaksepäin.

Tähän sipilä ja muut pyrkii,

Tähän sipilä ja muut pyrkii, että kaikki olisi vain kasvotonta vuokratyöporukkaa joita voi heittopussina pitää ja heittä roskiin, kunhan ensi on puristettu mehut irti.

Kiitos Ay tästäkin. Yrittäjät

Kiitos Ay tästäkin. Yrittäjät eivät enää uskalla palkata työntekijöitä itse, joten tällaiset vuokrafirmat kukoistavat. Seuraukset ovat raakoja kuten tässäkin tapauksessa.

Ajakaa vaan AY-liikeet alas

Ajakaa vaan AY-liikeet alas ja tuo tulee olemaan arkipäivää työelämässä...! Tosin koeajalla on työnantajalla rajaton mahti....

AY: tä saat kiittää näistä

AY: tä saat kiittää näistä vuokrafirmoista. Jos irtisanominen olisi helpompaa, näitä vuokrafirmoja ei kukaan käyttäisi.

En kyllä ymmärrä miten

En kyllä ymmärrä miten työntekijän irtisanominen voisi olla helpompaa kuin se jo on. Syyksihän näyttää kelpaavan ihan mikä tahansa.

Myös työntekijällä on

Myös työntekijällä on koeajalla 'rajaton mahti' irtisanoutua ja lähteä samantien. Syy ei nyt ole 'ihan mikä tahansa' vaan poissaolo ilman pätevää syytä. Lemmikin sairastuminen ei ole sama kuin oma tai lapsen sairaus - vaikka yllä moraaliposeeraajat eivät eroa näe.

Entäs jos olisitkin se

Entäs jos olisitkin se asiakas, joka on lähdössä aamulla töihin ja olisit laskenut sen varaan, että saat polttoainetta ja tuulilasin pesunestettä. Asema olisikin kiinni, lapsi kyydissä menossa päivähoitoon. Odottelisit empaattisena asemalla ja miettisit, että mitähän kamalaa on tapahtunut, koska asema on kiinni. Vai kiroaisitko omistajan ja päättäisi, että tämä on viimeinen kerta tässä paikassa ja kirjoittaisit vielä someen kommentin törkeästä päivän pilaamisesta.

Kaksi mustaa ei tee valkoista

Kaksi mustaa ei tee valkoista. Bensa-aseman heikko tyllistysvarmuus ja miehittäminen vuokratyöläisellä on varmasti epävarmuutta tuova säästökeino joka voi aiheuttaa haittaa asiakkkaalle kuvaamallasi tavalla. Samaan aikaan on luonnollisesti väärin se, miten vuorkatyöläisten oikeuksia voidaan polkea. Mielestäni lisäksi tekopyhää sekin, miten suhteellisen surkeasti työläisten oikeuksia isoissa asioissa puolustaneet ammattiliitot toitottavat tärkeyttään vaalien alla lakkoilemalla jälkikäteen pikkuasioista kun isot muutokset on annettu mennä aiemmin läpi ja heitetty jo aikaa sitten kovimmat työläisten puolustajat liittojen johdosta susien suuhun.

Ja mitä jos Venäjä on asettaa

Ja mitä jos Venäjä on asettaa pakotteet EU:lle ja kieltäytyy myymästä öljyä ja tulee polttoainepula. Sinä tulet asemalle, eikä polttoainetta ole missään?

Tuskin potkut tullut

Tuskin potkut tullut pelkästään tuon takia. Seuraavaksi varmaan riitautetaan irtisanominen ja yritetään saada vuoden palkat tms.

Niin mikä huoltsikka ja mikä

Niin mikä huoltsikka ja mikä välittäjä? Ei niillä ole itsellään munaa tulla esiin eli kuka tietää? Tuolle hultsikalle voi joutua muuten vahingossa. Täysin epäinhimillistä toimintaa!

Firman nimi puuttuu jutusta..

Firman nimi puuttuu jutusta...

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu