Puheenaihe

Taksifirma paljastaa: tässä kellonajat, jolloin pikkujoulutaksi on tiukassa Helsingissä

Kun pikkujoulukausi on kiivaimmillaan, on turha kuvitella saavansa taksia helposti ainakaan Helsingin keskustassa. – Kuva ei liity tapaukseen. 

Taksi Helsinki on selvittänyt pikkujoulusesongin korkeimmat kysyntäpiikit Helsingissä. Parhaiten kyydin saa sovelluksella tilaamalla tai taksitolpilta ydinkeskustan ulkopuolelta. 

Pikkujoulusesongin perjantait ja lauantait tuottavat luonnollisesti pahimmat tilauspiikit ja jonot taksitolpille – muina viikonpäivinä taksiliikenne sujuu normaalisti.

Lisäksi itsenäisyyspäivän aattona ja itsenäisyyspäivänä on havaittavissa selvä nousu taksien kysynnässä. Taksi Helsingin selvitys pohjautuu yhtiön omaan dataan viime vuoden pikkujoulusesongilta 13.11.–10.12.

Pikkujoulusesongin aikaan perjantaisin taksien kysyntä alkaa nousta iltapäivällä jo kello 14. Kello 16.00 ja 18.30 välisenä aikana kysyntäpiikki on huipussaan. 

Pikkujoululauantaisin aikana kysyntä nousee puolestaan hieman perjantaita myöhemmin noin kello 16.30 ja illan pahin ruuhkapiikki taittuu kello 18 jälkeen. Perjantaisin ja lauantaisin yöllä taksijonot ovat suurimmillaan aikavälillä 24.00–04.00.

Pikkujoulujen aikaan taksikyytien menosuunta on alkuillasta luonnollisesti keskustaan päin, jolloin taksien saaminen on hitaampaa kaupungin laitamilta.

Yöllä taksien menosuunta on vuorostaan keskustasta kaupungin laitamille, jolloin taksin saamiseen keskustasta kannattaa varata aikaa ja kärsivällisyyttä.

Pikkujoulukautena täydet ravintolat ja taksijonot toteutuvat varmasti.

Itsenäisyyspäivän aatto on perinteisesti pikkujoulujen juhlapäivänä myös suosittu. Taksien kysyntää lisää samana päivänä Helsingissä käynnissä oleva kansainvälinen teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush. 

Itsenäisyyspäivänä taksiliikenne on vilkkaimmillaan kello 15.00–19.00 välillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliitikko ajoi taksia 10 tunnin vuoron: Käteen jäi 46,92 euroa – ”Pisti miettimään”6.11.2018 19.30
Taksikyyti keskustasta Lauttasaareen 85 euroa – "Pahimmillaan puhutaan laillisesta ryöstöstä", sanoo tarkastaja5.11.2018 05.55
Taksien uhkapeli häiritsee asiakaspalvelua – "Meilahden kelavalikoija" sai 1 117 kyytitilausta, hyväksyi vain 221.11.2018 19.50

Kommentit (3)

Kommentit

Kuka hullu noita juhlijoita

Kuka hullu noita juhlijoita ajaisi yöllä kuin itse voi olla juhlimassa.

Keskustassa asumisen

Keskustassa asumisen parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti muutaman minuutin hoipertelumatka baarista himaan.

Ehkä kolminkertainen hinta

Ehkä kolminkertainen hinta pikkuisen hillitsisi kysyntää.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu