Puheenaihe

Helsingin keskustaan 800 uutta parkkipaikkaa – luolatyömaalla vältettiin räjäytyksiä päiväuniaikaan

Töölönkadun pysäköintilaitos avaa ovensa 13. marraskuuta eli kahdeksan kuukautta suunnitellusta aikataulusta etuajassa.

YIT

Helsingin keskustan parkkipaikkapulaan saadaan helpotusta, kun YIT:n rakentama Töölönkadun pysäköintilaitos avaa ovensa 13. marraskuuta. Pysäköintilaitos valmistuu kahdeksan kuukautta etuajassa.

Maan alla osoitteessa Töölönkatu 23–25 sijaitsevan P-Töölön noin 800 pysäköintipaikkaa tuovat helpotusta Töölön alueen asukkaiden, yrittäjien ja muiden autoilevien vierailijoiden arkeen. Hallin kolmesta kerroksesta yksi eli vajaat 300 autopaikkaa on varattu lyhytaikaiseen pysäköintiin, loput vuokrataan vuosisopimuksilla.

– Parkkihalli valmistui mukavasti juuri ennen talvea, mikä oli meille autopaikkojen vuokraamisen kannalta tärkeää, kertoo toimitusjohtaja Juha Salomäki Töölönkadun Pysäköintilaitos Oy:stä.

Suuren luolaston rakentaminen koetteli välillä naapuruston hermoja. Työmaan lähiympäristössä asuvien ja työskentelevien tiedontarpeet haluttiin huomioida mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi porauksien aloittamisessa pyrittiin huomioimaan läheisten suurten hotellien toiveet ja räjäytyksiä pyrittiin välttämään päiväkotien päiväuniaikaan.

Räjäytyksistä pystyi myös tilaamaan tekstiviesti-ilmoituksen 30 minuuttia ennen räjähdystä.

Työmaan lähellä sijaitsevat suuret hotellit Scandic Park ja Crowne Plaza.

– Näin jälkikäteen ajateltuna työmaaviestinnän onnistuminen oli tärkeä osa-alue, koska sen avulla saimme työrauhan tuotannolle ja myös ympäristö oli tietoinen siitä, mitä hankkeessa tapahtuu, kertoo projektipäällikkö Oleg Sarantsin YIT Rakennukselta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tonttikatujen pysäköintiä aiotaan muuttaa ympärivuotisesti – tavoitteena lumenaurauksen helpottaminen30.10.2018 11.59

Kommentit (6)

Kommentit

Ai 350€/kk parkkiruudusta? Ei

Ai 350€/kk parkkiruudusta? Ei kiitos!

Se on vain sinun mielipiteesi

Se on vain sinun mielipiteesi. Itse en löytänyt artikkelista moista väitettä. Sinulla on fake news ongelma. Toivottavast paranet.

Ei tuossa hintojen suhteen

Ei tuossa hintojen suhteen kovinkaan väärässä oltu. Tällaisia hintoja ainakin on tulossa. Kannattaisi selvittää taustoja ennen kuin alkaa huutelemaan. Hinnasto (kts. sopimusehdot vuokrakaudesta alla) Yksityishenkilöpysäköinti (12kk määräaikainen sopimus) 250€/kk (sis. alv) Yksityishenkilöpysäköinti (toistaiseksi voimassa oleva sopimus) 295€/kk (sis. alv) Yrityspysäköinti (12kk määräaikainen sopimus) 250€/kk + alv Yrityspysäköinti (toistaiseksi voimassa oleva sopimus) 295€/kk + alv

Jos on varaa autoon on varaa

Jos on varaa autoon on varaa parkkipaikkaan.

Jos on varaa asua suomessa,

Jos on varaa asua suomessa, niin on varaa maksaa 1500€/kk 12m2 yksiöstä! Jos on varaa asua suomessa, niin on varaa maksaa 90% veroa palkasta! Jos on varaa asua hyvinvointivaltiossa, niin on varaa elättää miljoona pakolaista.

Onhan se kohtuullinen

Onhan se kohtuullinen kuukausivuokra lämpimästä valaistusta pysäköintitilasta ulkopuolisilta suljetussa ja valvotussa hallissa, jonne kaduilla kulkevat peilien ja antennien rikkojat eivät pääse. Arvoauton omistaja maksaa summan mielellään, vanhan romutuspalkkioauton omistajat eivät.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu