Puheenaihe

Paavo Arhinmäeltä kova kommentti ex-ystävästään Ari Lahdenmäestä – IS: ”Karmaisevia, hirvittäviä rikoksia”

Paavo Arhinmäki pitää Ari Lahdenmäen tekemiksi väitettyjä tekoja karmeiksi. – 

Vesa Marttinen / Arkisto

Vasemmistonuorten puheenjohtajana vuosina 2001–2005 toiminut Paavo Arhinmäki kritisoi voimakkaasti toimittaja Ari Lahdenmäen toimintaa naisten kanssa.

Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Useat naiset kertoivat Journalisti-lehdelle Lahdenmäen päällekäyvistä toimista, joita on jatkunut vuosikausien ajan. 

Eräs naisista kertoi, että lähdettyään Lahdenmäen kanssa jatkoille vuonna 2004 hän heräsi yöllä siihen, että Lahdenmäki oli hänen sisällään. Pelokas ja hämmentynyt nainen ei uskaltanut vastustella.

Samanlaisesta kokemuksesta kertoi toinen nainen vuodelta 2006. Kolmas nainen kuvaili, kuinka Lahdenmäki pakotti hänet lattialle ja työntyi hänen peräaukkoonsa. Naisten mukaan Lahdenmäki ei suostunut käyttämään kondomia, ja osa naisista sai sukupuolitaudin.

Paavo Arhinmäki kiistaa Journalistin haastattelemien ihmisten näkemykset, että Lahdenmäen toiminnan täytyi olla vasemmistonuorissa yleisestikin tiedossa. Hän sanoo kuulleensa huhuja, mutta uudet tiedot tulivat järkytyksenä.

– Karmaisevia, hirvittäviä rikoksia. Tuli fyysisesti pahoinvoiva olo, kun luki sitä, Arhinmäki sanoo IS:lle Journalistin artikkeliin viitaten.

– Luulen, että osa on tiennyt ja osa ei ole tiennyt ja osa ei ole ymmärtänyt sitä, mitä on yritetty sanoa, Arhinmäki pohtii.

Lahdenmäki on liikkunut 2000-luvulla Vasemmistonuorten liepeillä, mutta hän ei ole ollut järjestön jäsen. 

Arhinmäki kertoo olleensa 2000-luvun vaihteessa Lahdenmäen kaveri, mutta viime tapaamisesta on jo useita vuosia. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

12 naista kertoo raiskauksesta tuomitun toimittajan teoista Journalistille – "Heräsin siihen, että hän oli sisälläni"29.11.2018 11.41
Naiset paljastivat toimittajan rajut toimet – HS: Syyttää nyt Journalisti-lehteä kunnianloukkauksesta29.11.2018 17.21

Kommentit (1)

Kommentit

Arhinkäki alkoi jo valmiiksi

Arhinkäki alkoi jo valmiiksi peesaamaan tulevaa. Saa nähdä mitä tästä vielä kehkeytyy ja keitä ilmestyy kuvioon mukaan. Eikö tuo nyt kuitenkin ole sitä parempaa ja suvaittua väkivaltaa, kun on vasemmiston hengessä tapahtunut. Raiskaukset ja hyväksikäytöt ovat silti sairaan ihmisen tekoja jota ei voi hyväksyä koskaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu