Makumaailma

Suomalaispanimolle huikea sopimus: Oluet myyntiin 2300 Lidliin ympäri Eurooppaa – "Ainutlaatuista"

Pyynikin panimon Veikko Sorvaniemi ja Tuomas Pere iloitsevat uudesta sopimuksesta.

Ronja Honko

Päivittäistavarakauppaketju Lidl ja tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo ovat tehneet yhteistyösopimuksen, jonka myötä panimon oluita aletaan viedä Euroopan markkinoille.

Ensi keväästä lähtien Pyynikin oluita saa Lidl-kaupoista 12 Euroopan maasta ja yli 2 300 myymälästä. Mukana jakelussa on myös perinteisiä olutmaita kuten Belgia, Tanska ja Hollanti. 

Pyynikin panimo kertoo, että Eurooppaan aletaan viedä esimerkiksi World Beer Awardseissa palkittuja Ruby Jazz Ale ja Mosaic Lager -oluita.

Panimon mukaan sopimus on suomalaispanimolle ainutlaatuinen ja se antaa rahkeita kasvaa myös kotimaassa.

 – Tämä on meille merkittävä sopimus. Viimeiset kaksi vuotta olemme olleet Suomen kasvavin panimoalan toimija. Tämä sopimus mahdollistaa kasvun jatkumisen ja kasvumme jatkuu myös kotimaassa. Tänä vuonna lähes kolminkertaistamme viime vuoden myynnin. Ensi vuonna on tarkoitus tuplata tämän vuoden määrä, arvioi panimon olutmestari Tuomas Pere tiedotteessa.

– Panimoalalla tämän kaltaisia sopimuksia ei ole aiemmin syntynyt. Suomalainen alkoholituotteiden vienti on jo nyt merkittävää, mutta panimotuotteille tämä on poikkeuksellista. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lidlille valmistettu suomalaisolut valittiin maailman parhaaksi – myös toinen suomalainen pokkasi voiton11.8.2017 20.49
Markettivahvuinen suomalaisolut valittiin maailman parhaaksi31.8.2018 08.45
Suomalaisoluelle huikea noteeraus – maailman paras sarjassa, jota Guinness on aiemmin hallinnut30.8.2018 09.37
Suomalaisolut nousi Ruotsin "Alkon" myyntilistan kärkeen hämmästyttävällä vauhdilla – 600 000 myytyä tölkkiä8.8.2018 20.03

Kommentit (6)

Kommentit

Lidlissä on huonoin laatu

Lidlissä on huonoin laatu kaikessa niin ei ollut vaikeata varmasti saada sopimusta.

Vaikea sanoa laatuvertailusta

Vaikea sanoa laatuvertailusta, mutta itse olen huomannut, että Lidlistä löytyy oikeaa ruokaa suhteessa aika helposti. Jos muista kaupoista pitäisi ettiä niin kuolis nälkään ennen kuin löytäs tarpeeksi monta ruokatuotetta joita ei ole jollakin tavalla myrkytetty väärillä pakkausmateriaaleilla tai polttoaineteollisuudelta ylijääneille "kasvisrasvoilla".

Ostin Suomalaisesta

Ostin Suomalaisesta Kirjakaupasta muutaman kympin sähkölaitteen vuoden takuulla. Eka hajos takuu aikana. Sain tilalle uuden, hajos. Ostin vastaavan Lidlistä kolmen vuoden takuulla. Pelaa kuin enkeli jo monta vuotta. Samoin mm. miesten sukat ja alushousut hinta/laatu suhde ylivoimaisia. Vrt. Sloggi. Lidli tehnyt hyvää ässälle ja koolle. Pahus vaan, että ässän bonukset juoksettaa suomalaisia. Valikoima sama Hangossa ja Utsjoella. Jatkuvasti tulee lisää halpoja tuotteita Puolasta, halpahalli, laatu?

Lauri Sipponen hoitanut

Lauri Sipponen hoitanut hommansa todella hyvin. Jos et tiedä, niin on boossi Litlillä Suomessa.

Todella upea juttu näille

Todella upea juttu näille kundeille ja suomalaiselle oluelle, onnittelut!

Täytyy pistää faksia

Täytyy pistää faksia Hollannin ja Saksan kundeille, että kymistelee koska on saatavilla ja millä hinnalla. Hiekkaa Saharaan. Hieno homma. Vuoden olen pärjänny ilman ässää kun sitä ennen en muuta käyttänyt. Lidl on osottautunut toimivaksi kaupaksi myös suomessa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu