Puheenaihe

Sisäministeri Mykkänen Ylelle: Törkeiden seksuaalirikosten pitäisi olla kansalaisuuden menettämisen peruste

Ministeri kommentoi Ylelle Oulussa ilmi tulleita uusia seksuaalirikosepäilyjä.

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mukaan kaksoiskansalaisilta pitäisi voida poistaa Suomen kansalaisuus törkeissä seksuaalirikostapauksissa, kertoo Yle.

– Ei voi olla niin, että jos Suomesta hakee turvaa, aiheuttaa sen jälkeen itse turvattomuutta, Mykkänen sanoo Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

Mykkänen kommentoi Oulun epäiltyjä seksuaalirikosepäilyjä. Perjantaina Oulussa tuli ilmi neljä uutta alle 15-vuotiaisiin tyttöihin kohdistunutta seksuaalirikosepäilyä. Tekijöiksi epäillään ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Joulukuussa poliisi alkoi tutkia viiteen alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää seksuaalirikosepäilyä.

Ei tässä Maamme-laulun sanoja haeta.

Mykkäsen mukaan selvityksen alla on esimerkiksi, voidaanko kansalaisuuslain muutoksella vaikuttaa Suomen kansalaisuuden saamisen ehtoihin.

– Ei tässä Maamme-laulun sanoja haeta, vaan sitä, että fyysinen koskemattomuus, sukupuolten seksuaalinen tasa-arvo, puuttumattomuus, näihin pitää sitoutua, Mykkänen sanoo Ylelle.

Lue Ylen koko juttu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (17)

Kommentit

Eiköhän lopu seisoskelu

Eiköhän lopu seisoskelu lentokoneissa. Se kun on jo kohta tulkittavissa kantaväestövihaksi moinen pomppiminen. Ja eipäs unohdeta myöskään niitä poliitikkoja, jotka tämän tilanteen Suomeen ajoivat lähestulkoon väkipakolla. Alkaen yhdestä entisestä maahanmuuttoministeristä. Kaivelkaa. En sano nimeä ettei laita minuakin linnaan. Ei tykännyt kansalaisten kritiikistä. Ei paljoa googlailemalla enään löydä vanhoja uutisia hänenkään tekemistensä ympäriltä. Puhumattakaan siitä miten masinoi YLE:n mukaan. Lienee siivottu myös Waybackmachinesta.

Taitaa olla vaalit tulossa

Taitaa olla vaalit tulossa kun noin kovia puhutaan. Johonkin verukepykälään noi lennätykset tökkää tai jonkun ööpelön seisoskeluun. Kävellen perille asti.

Ministeri Mykkäselle kiitos

Ministeri Mykkäselle kiitos selkeästä kannanotosta. Näin sen kuuluu mennä. Kuten presidentti Halonenkin linjasi, naiset ja lapset saakoon turvaa, riskit miehet takaisin kotiinsa rauhaa rakentamaan. Nyt näitä roikkuu joka tavaratalossa pikkutyttöjä houkuttelemassa.

Sehän juuri haluaa tänne

Sehän juuri haluaa tänne 10kertaistaa kiintiöpakolaisten määrää(samaa sakkia) Ja nämä pitäisi ja pitäisi sanat sipulin ja mykän suusta alkaa riittämään. Jatkunut jo vuodesta 2015,mitään ei ole tapahtunut.

Eiköhän maahamme tulleet

Eiköhän maahamme tulleet raiskaajat pelästyneet Mykkäsen "tiukkaa lausuntoa" ? Joten voidaan lähettää mahdollisimman iso lentokone Kongoon hakemaan uusia maahanmuuttajia, että Suomi pelastuisi ilmastonmuutoksen kurimukselta? ?

Ihan sama mitä Mykkänen

Ihan sama mitä Mykkänen "lupailee...." Teot ratkaisee, eikä suuret puheet!!! Mykkänen hamuaa lisää elättejä, ja ihan Kongosta asti. Suurella todennäköisyydellä tulijat ovat viriilejä miespuolisia, joilla jo on metkut mielessä. STOP kaikille afrikan ja lähi-idän miespuolisille tulijoille. Jos otetaan pakolaisia, niin otetaan VAIN perheitä. Nämä ns. ala-ikäiset (jotka väittävät niin), ovat jo yli 30v.... Kyllä se roti löytyy näille ulkomaalaisille rooming-jengiläisille, jos/kun joku pollari väittää, että ne Oulun tapahtumat ovat yksittäistapauksia, niin se on suoranaista valetta meille suomalaisille. Onko se natsi-Merkel, joka ohjailee meidän "hamekankaisia" päättäjiä??

Sieltä mistä juuri on 90%

Sieltä mistä juuri on 90% naisista raiskattu. Ei muutakun onnea!

Sisäministerin olisi jo syytä

Sisäministerin olisi jo syytä kantaa vastuunsa ja Erota tässä vaiheessa tapahtumia. Turha selitellä mitä pitäisi hänen mielestään alkaa nyt tekemään.

Koko hallituksen sietäisi

Koko hallituksen sietäisi erota kkoska eivät ole aknataneet vastuutaan. Onneeksi huhtikuu on lähellä, koska ei hallitus ala mihinkään erota kun "eivät ole mihinkään" syyllistyneetkään.

Pitäisi erota, tottakai,

Pitäisi erota, tottakai, mutta ennemmin se aurinko jää huomenna nousematta kuin meillä virheen tehnyt päättäjä eroaa omasta halusta! Ja edelleen haluaisin kuulla Vihreiden edustajan kannanoton Oulun tapaukseen?

Seuraavat hiljaa vierestä

Seuraavat hiljaa vierestä,kuten vasurit. Muutenhan ovat aina arvostelemassa kaikkia kurjuudesta ja vihapuheesta

Näillä tilanteilla on

Näillä tilanteilla on seurauksensa, samoin sillä, että mitään ei valtaapitävien tahojen osalta tehdä. Puhe on halpaa. Ihmiset tekevät sitten hiljaa omat päätelmänsä ja toimivat niiden mukaan, sitä ei voi yksikään poliitikko estää. Varmasti lähitulevaisuudessa nähdään asenteiden koventumista, kun tytöt on pakko ihan pienestä lähtien kasvattaa aiempaa tiukemmin varomaan tiettyjä asioita miehissä/ihmisissä ja tekemään tiettyjä asioita, jos jotakin tapahtuu. Myös pojat on pakko kasvattaa tällaisen varalta, koska osa raiskaajapedofiileistä tykkää pojista tai sitten molemmista.

Tuskin jäävät nämä Oulun

Tuskin jäävät nämä Oulun yksinoikeudeksi. Ihme kun media ei löytänyt isommista kaupungeista yhtään vastaavaa tapausta?

Vaasassa ollut pidemmänaikaa

Vaasassa ollut pidemmänaikaa,mille ei voi kukaan mitään. Helsinki,epsoo,vantaa...varmasti piiloteltu matonalle,niinkuin on tapana,kun lehdistö ei ole saanut tietoa. Turku,kotka...

Sipilä vähättelee edelleen

Sipilä vähättelee edelleen Oulun raiskauksia? Missään muualla mediassa ei voi edes kritisoida tätä. Onko meidän demokratia vajonnut näin alas?

No nyt on Roihuvuoressa

No nyt on Roihuvuoressa säpinää.Alkaako totuus räjähtää silmille. Puoluejohtajien haastattelut kahden puolueen edustajia lukuunottamatta , kaikkien mielestä pitää lisätä viranomaisten yhteistyötä , poliiseja lisää valistustyöhön ja kotouttamiseen lisää resursseja.Kriisiapua uhreille ja vanhemmille vastuu valvomaan lasten tekemisiä.Hyviä asioita.Kukaan ei puhunut turviksien vastuista ja miten puututaan paperittomien ja luvattomasti maassa olevien poistamisesta maasta.Eikun lisätään heidän palvelut , majoitus, terveydenhuolto , tupakka ja puhelinrahaa.Irak ei halua ottaa vastaan pakkopalautettavia.Olisiko mahdollista palauttaa kielteisen päätöksen saaneita sinne mihin rantautuivat eurooppaan itse voisivat järjestellä paluumatkan sieltä kotimaahan.Kaduilla kulkee turvapaikan hakija kenen kunnia asia oli katkaista vastustajan pään ja roikottaa sitä käsissään kun toinen sankari kuvasi.Jatkuuko kulkeminen edelleen kun suomen tuomarit heitti ehdollisella.Onko suomalaisilla oikeus olla huolissaan ilman että huoli syyllistetään vihapuheeksi.

Oli hauska lukea

Oli hauska lukea kommentteineen tämän Hallituksenne kolmannen Sisäministerin täysin muilta varastama heitto julkisuuteen, josta jo mm.myös Joulukuun alussa lakialoiteen kyseisestä aiheesta laittanut Al- Jewari jää täysin tämän uutisen varjoon... :-)

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu