Puheenaihe

Kuva todistaa: Lumi paljasti autoilijoiden törkeän tempun suojatiellä Munkkivuoressa – "Hurjaa piittaamattomuutta, lähellä on 2 koulua"

Lumi paljastaa, kuinka monet autot oikaisevat suojatien yli Munkkivuoren ostoskeskuksella.

Lukijan kuva / Fatim Diarra

Asukkaat ovat huolissaan autoilijoiden vaarallisista ajoreiteistä Munkkivuoren ostoskeskuksen ympäristössä. Päivittäin useat autot oikaisevat suojatien yli, vaikka käännös pitäisi tehdä viereisessä kiertoliittymässä.

– Se on hurjaa piittaamattomuutta, koska lähellä on kaksi koulua, joiden oppilaat käyvät koulupäivän jälkeen kaupassa. Munkkivuoressa asuu myös paljon vanhuksia. Käännös pitäisi tehdä liikenneympyrässä, jos vain jaksaisi ajaa 10 metriä enemmän. Kyse on laiskuudesta, sanoo Munkkivuoressa asuva kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra (vihr.)

Diarra julkaisi suojatiestä kuvan Facebookin Munkkivuori-ryhmässä, jossa aiheesta on käyty kiivasta keskustelua.

– Ongelma on ollut olemassa pitkään, mutta tänä talvena lumeen jäävien jälkien määrä paljasti, kuinka moni autoilija niin tekee, Diarra kertoo Helsingin Uutisille.

Munkkivuorelaisten ehdotus ongelman ratkaisuun olisi betoniporsaat, jotka estäisivät autojen kulun, mutta jättävät tilaa riittävästi muun muassa lastenrattaille ja pyörätuoleille.

– Toinen munkkivuorelainen asukas ehdotti, että jos emme saa betoniporsaita, niin pitäisikö tehdä lumiukkoja.

Vaarallisesta suojatiestä Diarra on keskustellut tällä viikolla Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen (vihr.) kanssa. Diarran mukaan Sinnemäki lupasi välittää tiedon Munkkivuoren liikenteestä vastaavalle virkamiehelle.

– Tätä ei kannata hoitaa valtuustoaloitteena, koska niihin menee kauan aikaa. Minun kokemukseni mukaan Helsingin virkamiehet ovat tosi kivoja ja yleensä tosi messissä, kun hoidetaan vaaratilanteita. Olen asian etenemisen suhteen hyvin positiivinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kuva: Autoilijoiden käytös ratikkakiskoilla ärsyttää – "160 ilmoitusta kolmen viikon aikana"1.2.2019 11.44
Posti suljetaan Munkkivuoressa ja korvataan pakettiautomaatilla – "Ollut asiointimäärältään Helsingin pienin"11.1.2019 12.39
Munkkivuoren maamerkin paikalle asuntoja – "Pois purettua graniittia käytetään uusien talojen julkisivuissa"16.5.2018 19.50
Tämä hulppea uima-allasosasto tulee uusien asukkaiden käyttöön Munkkivuoressa – "Uskon, että on kysyntää"21.9.2017 20.10

Kommentit (6)

Kommentit

Taksit oikaisevat hiljaiseen

Taksit oikaisevat hiljaiseen aikaan, jotta pääsevät jonon ensimmäiseksi taksitolpalle.

Kolme tolppaa suojatien

Kolme tolppaa suojatien keskikohdalle kolmion muodossa lopettaisi läpiajon. Toki lumi pitäisi lapioida pois.

Toimittelija voisi tarkistaa

Toimittelija voisi tarkistaa kuukkelin Mapsista ko. kohdan. Autot tehneet U-käännöksen parkkiruutujen päältä, EI SUOJATIEN päältä! Miten kaksi koulua, jotka ovat kilometrien päässä, liittyvät tähän juttuun????

Tähtireportteri tarkoittanee

Tähtireportteri tarkoittanee lähistön autokouluja, joissa opetetaan liikennesääntöjä epätietoisille.

Mikäs liikennemerkki tuossa

Mikäs liikennemerkki tuossa kuvassa sitten näkyykään? Parkkikyltti?

Tämä sama vihreä kirjoitti

Tämä sama vihreä kirjoitti facessa aikoinaan näin. Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on ankeata, ainoa syy muuttaa sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua. ------------ Melko kaunista kirjoitusta vihreältä ja kehtaa vielä haukkua elättäjiään.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu