Puheenaihe

Kuva: Autoilijoiden käytös ratikkakiskoilla ärsyttää – "160 ilmoitusta kolmen viikon aikana"

Ainakin kaksi raitiovaunua joutui odottamaan HKL:n raivausautoa, jotta kiskojen päälle pysäköity auto saatiin siirrettyä Pikku Huopalahdessa tänään aamupäivällä.

Liian lähelle raitiovaunukiskoja pysäköidyt autot aiheuttavat tällä hetkellä jatkuvaa häiriötä julkiselle liikenteelle. Lunta on tänä talvena tullut niin paljon, etteivät autoilijat mahdu normaaliin tapaan parkkiruutuihin, vaan pysäköinti saattaa osua osittain kiskojen päälle. 

– Kuskit eivät osaa aina lumen takia arvioidakiskojen sijaintia tai eivät välttämättä tajua sitä ollenkaan. Tämä on ongelma joka talvi, sanoo HKL:n valvomomestari Eero Sauramäki.

Viimeisen kolmen viikon aikana HKL:n valvomo on saanut yli 160 raitiovaununkuljettajan ilmoitusta väärin pysäköidystä autosta. 

– Ensimmäisenä yritämme saada omistajan siirtämään auton. Jos häntä ei tavoiteta, niin Töölön hallista lähtee raivausauto liikkeelle. Näin on käynyt kolmen viikon aikana 90 kertaa.  

Raivausautolla on aikaa päästä paikalle 10–15 minuuttia. Jos se ei esimerkiksi ruuhkien takia onnistu, joutuu raitiovaunu peruuttamaan poikkeusreitille.

– Näin on käynyt nyt 30 kertaa, Sauramäki laskee.

Lue myös: Kuva todistaa: Lumi paljasti autoilijoiden törkeän tempun suojatiellä Munkkivuoressa – "Hurjaa piittaamattomuutta, lähellä on 2 koulua"

Yksi esimerkki monien kaupunkilaisten matkaa hidastavasta tilanteesta saatiin perjantaina aamupäivällä, jolloin useampi raitiovaunu joutui odottamaan auton siirtämistä Pikku Huopalahdessa. Tilanteesta ärsyyntynyt Helsingin Uutisten lukija lähetti tilanteesta kuvan toimitukseen.

– Siihen saatiin raivausauto paikalle, joten karavaani kulkee taas, Eero Sauramäki kertoo.

HKL:n mukaan Helsingin keskustan lumikaaokseen ollaan saamassa vihdoin helpotusta.

– Kaupunki sai viime yönä tehostettua lumien aurausta. Aurausta priorisoidaan ratikkareittien varrella, Sauramäki kertoo.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kuva todistaa: Lumi paljasti autoilijoiden törkeän tempun suojatiellä Munkkivuoressa – "Hurjaa piittaamattomuutta, lähellä on 2 koulua"1.2.2019 11.20
Autoilijat, varokaa! Lumikaaos Uudellamaalla vain pahenee – lunta tupruaa pian jopa 25 senttiä31.1.2019 17.46
Ihmetteletkö, miksei kotikatuasi aurata heti? – Tässä aurauksen pelisäännöt Helsingissä30.1.2019 18.43
Saako lumiauran ohittaa? – Poliisi ottaa kantaa aurauskaluston oikeuksiin ja velvollisuuksiin31.1.2019 13.30

Kommentit (10)

Kommentit

No tommonen kottero nostetan

No tommonen kottero nostetan veks !

Pitäs ottaa tiukka linja ja

Pitäs ottaa tiukka linja ja hinata autot suljetulle alueelle, josta auton voi hakea sakot + hinauskulut maksettuaan ja paikka olisi auki vaikka vain pari tuntia päivällä kerran viikossa.

Kannattaisi aurata tiet

Kannattaisi aurata tiet paremmin, kuukauden sisällä tarvitsin hinausapua 3 kertaa. Ja kun auto on jumissa, niin ihan sama vaikka takana seisoisi ratikka tai 10 bussia.

Mitä jos kaupunki putsaisi

Mitä jos kaupunki putsaisi lumesta ajotiet eikä tyhjiä pyöräteitä.

Osuit naulan kantaan.

Osuit naulan kantaan. Vihreetä touhua taas. Vihreet myös puuhasteli jo vuosia sitten Helsingin aurauskaluston myynnin ja aurauksen vuokrauksen. Tässä lopputulos. Vihreet on todella haitallinen puolue ja niiden äänestäjät naiiveja typeryksiä.

Törmäyspuskurit sporaan. Kun

Törmäyspuskurit sporaan. Kun tieto leviää rata on varmasti vapaa.

Ratikan olisi yleensä helppo

Ratikan olisi yleensä helppo vaan työntää este sivummalle, ehkä siinä voisi tunkea väliin jonkun apukappaleen ettei seuraavat joudu hidastelemaan. Tämän sallivasta lakimuutoksesta tulee haaveiltua usein kun kasa ratikoita ja yli 100 ihmistä käkkii pitkiä aikoja jumissa jonkun maalaistorven takia. Tehokas tunkkikin voisi olla ratkaisu, usein riittäisi kun kiskoilla olevan auton vaan nostaisi kyljelleen. Autoilija kokisi tietysti (ovat kovia uhriutumaan vaikka pilaavat kaikkien viihtyvyyden, turvallisuuden ja terveyden) suurta vääryyttä, joten vaihtoehtona voisi tarjota että hieman rutistuneen pellin sijasta maksaakin tunnin palkat ja muut myöhästymisestä aiheutuneet kulut ja haitat liikennöitsijälle ja joskus jopa sadoille matkustajille.

Trukilla auto siirtyy.

Trukilla auto siirtyy. Muistan 1980-luvulta, kun K.I.T.T. kohtasi trukin, huonostihan siinä kävi!

Ratkaisu on sulattaa lumet

Ratkaisu on sulattaa lumet Helsingistä. Lisää hiilidioksidia ja metaania ilmakehään, se on ratkaisu.

Miksei spora kiertänyt…

Miksei spora kiertänyt… ainiin on se sähköjuna raiteilla vaan kätevä laite keskellä kaupunkia. Mistähän saisi vielä sellaisia polkupyöriä, mitkä kulkevat sentilleen vain samaa uraa edestakaisin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu