Puheenaihe

Nuorten vammaisten kohtalo nyt täysin auki – kaupunki sulki taas Esperin hoitokodin Helsingissä

Helsingin kaupunki on tänään sulkenut palvelupuutteiden vuoksi hoitokoti Yhteiselon Ruskeasuolla.

Hoitokoti on tarkoitettu tilapäishoitopaikaksi liikuntavammaisille, kehitysvammaisille tai muunlaista erityistukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille.

Kaupunki on ostanut Yhteiselon vammaispalveluja Esperi Care Oy:lta. Yhteiselon toinen osa, Villa Aallokko on suljettu aiemmin.

Helsinki on tehnyt tarkastuskäynnit hoitokoti Yhteiseloon ja näillä käynneillä todettiin sellaisia puutteita, jotka ovat johtaneet nyt tapahtuneeseen osaston sulkemiseen. Päätös sulkemisesta tehtiin yhteisymmärryksessä palveluntuottajan kanssa.

– Olemme tiiviissä yhteydessä hoitokoti Yhteiselon kanssa ja valvomme korjaavien toimenpiteiden toteutumista. Myös Aluehallintovirasto pidetään ajan tasalla tapahtumista. Teemme tällä viikolla tarkastuksia myös muihin kehitysvammahuollon yksiköihin, vakuuttaa vammaistyön johtaja Katja Raita Helsingin sosiaali- ja terveystoimialalta.

Vammaispalvelu ottaa mahdollisimman pian yhteyttä hoitokoti Yhteiselon palveluja käyttäneisiin ja mahdollisesti ilman tilapäishoitoa jääviin asiakkaisiin ja heidän omaisiinsa.

Omaiset voivat halutessaan olla myös itse yhteydessä sosiaalityöntekijään. Tarvittaessa asiakkaille etsitään vaihtoehtoisia palveluntuottajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yhdeksän perhettä otti lapsensa pois vammaisten nuorten hoitokodista – Äiti Ylelle: "Se oli idyllinen paikka, kunnes se myytiin Esperille"7.2.2019 09.50
Esperi Caren hoivakoti peri muistisairaalta 15 euroa vessapaperin vaihdosta – näin kommentoi nyt vt. toimitusjohtaja31.1.2019 13.40
Vanhus voi valittaa hoivakodistaan vain, jos maksaa kaiken itse tai palvelusetelillä – kuluttajaviranomainen vaatii nyt muutosta6.2.2019 07.05

Kommentit (1)

Kommentit

Kuinkakohan moni lapsi,

Kuinkakohan moni lapsi, vanhus tai vammainen jää heitteille nyt vellovan hoitokohun seurauksena? Onnekkaimmilla on läheisiä, jotka pystyvät huolehtimaan heistä. En kuitenkaan usko, että kaikki vaatimukset täyttäviä laitoksia pystytään millään rahalla polkaisemaan tarvittava määrä pystyyn lyhyessä ajassa. Luulisi, että puutteellinenkin hoito voittaisi väliaikaisesti vaihtoehdon, missä hoitoa ei saa ollenkaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu