Vaalit

Hurjia muutoksia Ylen gallupissa: SDP repii kaulaa, kokoomus romahti ja PS jatkaa nousuaan

Teemu Vestovuo / Arkisto

Ylen Uutisten torstaina julkaisema eduskuntavaaligallup kertoo merkittävistä muutoksista puolueiden kannatuksessa, kun vaaleihin on aikaa enää viisi viikkoa.

Suurin oppostiopuolue SDP on gallupin mukaan selvästi suosituin puolue. Sen kannatus nousi edellisestä mittauksesta 1,2 prosenttiyksikköä ja on nyt 21,3 prosenttia.

Päähallituspuolueet sen sijaan menettivät kannatustaan. Kokoomuksen kannatus romahti neljän vuoden pohjalukemiin 16,2 prosenttiin. Se on Ylen mukaan alhaisin lukema kokoomukselle Petteri Orpon puheenjohtajakaudella. 

Myös keskustan saama 14,1 prosentin kannatus on alkaisin sitten marraskuun 2011. 

Neljäntenä mittauksessa on vihreät, jonka kannatus laski 13,7 prosenttiin.

Eniten kannatustaan nosti perussuomalaiset, joka hengittää jo vihreiden ja keskustan niskaan 13,3:n prosentin kannatuksella.
Ylen mukaan perussuomalaiset saa nyt kannattajia sekä keskustasta ja kokoomuksesta että niistä äänestäjistä, jotka ovat tähän asti olleet epäilevällä kannalla.

Vasemmistoliiton kannatus oli Ylen mittauksessa 8,9 prosenttia, Rkp:n kannatus oli 4,7 prosenttia ja kristillisdemokraatit saivat 3,5 prosentin kannatuksen,

Sinisten kannatus oli 1,8 prosentti ja muut puolueet saivat yhteensä 2,5 prosentin kannatuksen.

Haastattelut teki Taloustutkimus ajalla 6.2.–5.3. Puoluekantansa kertoi 1777 vastaajaa, ja virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kantaansa harkitsevia on vielä paljon, sillä kaikkiaan kyselyyn haastateltiin 2905 ihmistä.

Oletko jo päättänyt, mitä puoluetta äänestät eduskuntavaaleissa?

Kyllä
80% (731 ääntä)
En
20% (185 ääntä)
Ääniä yhteensä: 916

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

En tiedä pitäisikö itkeä vai

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa? Persujen nousu tietysti erittäin positiivinen asia. Kokoomus ansaitsee myös kunnon potkun munille, he tekevät demaripolitiikkaa vaikka äänestäjät kaipaavat heiltä kunnon oikeistopolitiikkaa. Näyttää siltä että saadaan sosialistihallitus venezuelan tapaan. Ehkä se on hyvä. Kun kaikki menee perseelleen, ehkä jengi alkaa tajuta kantapään kautta....

Suomi 29.2, Ruotsi 26.0,

Suomi 29.2, Ruotsi 26.0, Kreml 22.6 ja Saksa 19.7.

Tää on hävitty tää peli,

Tää on hävitty tää peli, Viimeks ku me käytiin täällä häviimässä, ni täällä myytiin makkaraa. -Kummeli

Jussi Halla-Ahon

Jussi Halla-Ahon Perussuomalaisille ääni menee, niillä on valtapuolueista ainoana maalaisjärki tallessa ja Suomen ja Suomalaisten etu mielessä.

Pääministerin työ on sen

Pääministerin työ on sen verran kova pesti, että ainakin sydänvikaiselle se olisi liian kova rasti.

KePu pettää aina ja sekoomus

KePu pettää aina ja sekoomus kusettaa köyhiä, siitä on hyvä jatkaa....?

Rinne on saanut viime

Rinne on saanut viime gallupissa paljon sääliääniä vakavan sairautensa takia ja oli vielä MTV yökylässäkin ohjelmassa 6 eri kertaa muutaman päivän sisällä , siinä syy myös SDP:n äänille, telkkarikansa äänestää juuri sitä joka on paljon telkassa kuten esim. huutokauppakeisari Aki ja apumies, jos olisivat ehdokkaina. Katsotaan seuraavaa galluppia, niin luvut ovat jo aivan toisia, nyt kun hallituskin on kaatunut, Kepu ja Kokoomus nousevat kuin aurinko, Rinteen on syytä ollakin huolissaan kärkipaikasta

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu