Puheenaihe

Naisia on pörssiyhtiöiden hallituksissa kansainvälisesti verraten huippumäärä, mutta vielä riittää matkaa tasa-arvoon Suomessakin

Naisten runsas määrä pörssiyhtiöiden hallituksissa ei johda suureen määrään naisia johtoryhmissä.

Valtaosa pörssiyhtiöiden johtoryhmätasolle nousseista naisista nimittäin toimii niin sanottujen tukitoimintojen johdossa.

Keskuskauppakamarin naistenpäivän selvityksen mukaan naisten osuus yhtiön hallituksessa ei vaikuta naisten osuuteen yhtiön johtoryhmässä.

Vaikka naisten osuus suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituksissa on kansainvälisesti katsoen huippulukemissa, huomiota on syytä kiinnittää myös johtoryhmien kokoonpanoon ja yleisemmin naisten urapolkuun johtajina.

Samaan aikaan kun naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa on noussut 23 prosentista 29 prosenttiin vuosina 2013–2018, myös naisten osuus johtoryhmissä on noussut 19 prosentista 25 prosenttiin.

Kun pörssiyhtiöiden hallitusten ja johtoryhmien kokoonpanoja tarkastellaan yhtiökohtaisesti, käy ilmi, että tilanteet yhtiöiden välillä vaihtelevat suuresti. Toisessa ääripäässä yhtiön hallituksessa naisia on 60 prosenttia jäsenistä samaan aikaan kun yhtiön johtoryhmässä ei ole yhtään naista.

Toisella puolella yhtiön johtoryhmästä puolet johtajista on naisia, mutta hallitukseen ei ole nimitetty yhtään naista.

Loput 124 yhtiötä sijoittautuvat johonkin näiden ääripäiden väliin.

84 pörssiyhtiöllä naisten osuus hallituspaikoista on suurempi kuin naisten osuus johtoryhmän jäsenistä. 37 pörssiyhtiössä tilanne on päinvastainen, eli johtoryhmässä naisten osuus on suurempi kuin kyseisen yhtiön hallituksessa.

Viidessä yhtiössä naisten osuus on täysin sama sekä hallituksessa että johtoryhmässä.

Keskuskauppakamarin mukaan erityistä huolta aiheuttaa naisten vähäisyys pörssiyhtiöiden liiketoimintajohdossa – valtaosa johtoryhmätasolla työskentelevistä naisista nimittäin toimii niin sanottujen tukitoimintojen johdossa varsinaisen liiketoiminnan johtamisen sijaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Entä paljonko siellä on

Entä paljonko siellä on homoja, mamuja, kommunisteja, ortodokseja, diabeetikkoja tai vasenkätisiä?

Niin,onhan se tämäkin uutinen

Niin,onhan se tämäkin uutinen. Pitäisikö antaa koko paska naisille,niin sitten oltaisiin tyytyväisiä? Se miksi niitä välttämättä ei ole,huomaa jo kaupassa. Se valintojen tekeminen on yhtä tuskaa,kahden samanlaisen juustopaketin valitsemisessakin voi mennä äkkiä 5min.

Oon luullu, että taidot

Oon luullu, että taidot ratkaisee, ei sukupuoli. Naistenpäivän kunniaksi voisi kaikki päättävät virat yms. antaa naisten vedettäväksi, voitaisi tehdä sellainen kokeilu.

Osaaminen ratkaiskoon

Osaaminen ratkaiskoon jatkossakin. Mies-/naiskiintiöt saavat aikaan surkuhupaisia tilanteita julkishallinnossa. Parasta ryhmän kokoonpanoa ei yksinkertaisesti saada kokoon jos joukossa on kiintiöhenkilöitä olivatpa sitten kumpaa lajia hyvänsä. Näinollen asiantuntijaryhmä voi merkittävältä osin koostua täysin pystymetsästä vedetyistä henkilöistä.

Naiskiintiöistä vouhottaa

Naiskiintiöistä vouhottaa eniten politiikkonaiset.Yhtiöiden hallituksiin tarvitaan nimittäin teknologian,markkinoidean ja businessjohtamisen taitoa,ei ns yhteiskuntaosaamista.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu