Vaalit

Uusi tutkimus: perussuomalaisten kannattajat eivät kelpuuta muita hallituskumppaneiksi

SDP suosituin puolue maan hallitukseen

Jussi Halla-aho tuomitsi hänkin osaltaan ulkoministeri Timo Soiniin (sin.) kohdistuneen hyökkäyksen.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

SDP on selvästi suosituin puolue maan hallitukseen.

Tämä selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön tuoreesta tutkimuksesta. Lähes puolet, 45 %, suomalaisista haluaa SDP:n maan hallitukseen. Seuraavaksi suosituimpia ovat vihreät, 35 %, kokoomus 33 % ja keskusta 32 %.

Tutkimuksessa kysyttiin myös eri puolueiden kannattajien hallituskantoja. Keskustan kannattajat hamuavat kolmen suuren hallitusta, oppositiopuolueiden tukijat punavihreää pohjaa.

Keskustan tukijat toivoisivat kolmen suuren puolueen hallitusta, jossa siniset korvattaisiin SDP:llä. Kokoomuksen kannattajat kelpuuttaisivat hallitukseen keskustan lisäksi lähinnä RKP:n ja vihreät.

Keskustan kannattajista aiempaa pienempi osa kaipaisi kokoomusta maan hallitukseen. Kokoomuksen tukijoista taas aiempaa hieman useampi toivoo keskustaa maan hallitukseen. Kokoomuksen suosio hallituspuolueena on murentunut etenkin SDP:n kannattajien keskuudessa.

SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton tukijat kaipaisivat ensi sijassa näistä puolueista muodostettua punavihreää hallituspohjaa. Sen sijaan perussuomalaisten kannattajille eivät kumppaniksi kelpaa oikein hyvin mitkään puolueet.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla helmikuun alussa. Haastatteluja tehtiin yhteensä runsaat tuhat. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hurjia muutoksia Ylen gallupissa: SDP repii kaulaa, kokoomus romahti ja PS jatkaa nousuaan7.3.2019 08.03
Vaalit tuottavat Helsingissä jättiyllätyksen – Asiantuntija: Vihreät kaappaavat vallan kokoomukselta8.3.2019 06.45
USU: Tutkija uskoo perussuomalaisen kannatuksen jatkavan nousuaan – vertaa tilannetta vuoden 2011 jytkyyn13.3.2019 07.00

Kommentit (18)

Kommentit

No peräkammarin pojat eli

No peräkammarin pojat eli persut tuskin on hallitusneuvotteluissa.

Punamulataa tämä maa kaipaa,

Punamulataa tämä maa kaipaa, mutta onko keskustasta aitoon konsensukseen ja sopimiseen? En oikein jaksa uskoa, että Sipilän kaltainen öykkäri ja päsmäri kykenee sopeutumaan pelkän duunarin osaan hallituksessa.

Tämä maa kaipaa punamultaa

Tämä maa kaipaa punamultaa samalla tavalla kuin terve ihminen kaipaa ruttoa.

onneksi on rajat auki

onneksi on rajat auki ulospäin kun maailmanpelastajat pääsee valtaan,silloin meiltä loppuu rahat

hei mut sittenhän me

hei mut sittenhän me saatetaan saada uudet vaalit, kun rinne on ensin ajanut maan konkurssiin ja vaihtanut kansan insinööreihin

Olen työeläkkeellä, liikun

Olen työeläkkeellä, liikun autolla ja syön lihaa! Joten mikäli äänestäisin demareita, eläkettäni taas leikattaisiin, kuten Rinne teki 2015, lihansyönnin joutuisin lopettamaan, autoiluni lopetettaisiin, sekä kylkiäisenä hallitukseen tulisi Vasemmistoliitto ja Vihreät emma kareineen jotka eivät tajua sitä että , ilmastonmuutoksen aiheuttaa väestönkasvu, eikä lihapullat suomalaisen eläkeläisen ruokalautasella?

Itse aion myös äänestäessäni

Itse aion myös äänestäessäni pitää huolta siitä, että meille ei tulisi Vihervasemmistosuvakkihallitusta.

Tästä näkee taas hyvin miten

Tästä näkee taas hyvin miten jotkut äänestäjät ovat hitusen pihalla. Rinne oli oppositiossa vuonna 2015. Sinun eläkkeitä leikkasi Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset. Ei SDP.

Riippuu varmaan mihin aikaan

Riippuu varmaan mihin aikaan vuodesta leikkaus tapahtui. Edelliset vaalit olivat 2015, eli alkuvuodesta istui vielä hallitus jossa vaikutti myös Rinne.

Antti Rinne oli

Antti Rinne oli valtiovarainministeri ja leikkasi jo taitettua eläkeindeksiäkin , koska se olisi korottanut työeläkkeitä , joten hän leikkasi 50 %, asia on tosi vaikka muuta yritetään väittää! !

No onpa taas saatu aikaan

No onpa taas saatu aikaan raflaava otsikko! Ensinnäkään perussuomalaisten kannattajat eivät päätä tulevasta hallituskokoonpanosta. Hallitus muodostetaan hallitusneuvottelujen pohjalta ja kyllä nyt jokainen persujen kannattaja ymmärtää ettei mikään puolue muodosta hallitusta yksinään ellei onnistu saamaan reilusti yli 50% kannatusta vaaleissa, joka Suomalaisessa monipuoluejärjestelmässä on käytännössä mahdotonta. On kuitenkin jo nyt selvää, että mikäli demarit ottavat vaalivoiton ja aloittavat suurimpana puolueena hallitustunnustelut, niin siellä ei ole persuille sijaa. Jos kuitenkin kävisikin niin, että kokoomus onnistuisi nousemaan vaaleissa suurimmaksi puolueeksi, niin silloin myös persut saattaisivat olla taas mukana neuvotteluissa. Voi nimittäin olla että persut olisivat kokoomukselle mieluisampi hallituskumppani kuin demarit. Kokoomuksen on kuitenkin pakko lieventää kantaansa soten täydestä valinnanvapaudesta jos mielii saada kannatuksensa nousuun. Mielenkiinnolla odotan tulevia Maaliskuun puoluekannatusgallupeja jotka onkin sitten viimeiset ennen vaaleja.

Tälle uutiselle on tosiaan

Tälle uutiselle on tosiaan väkisin laadittu pieleen mennyt klikkiotsikko. Myös uutisessa kerrottu "... Sen sijaan perussuomalaisten kannattajille eivät kumppaniksi kelpaa oikein hyvin mitkään puolueet" on pielessä. PS:n hallituskumppaneiksi suosituimmat ovat tässä mittauksessa SDP (24%). Kokoomus (19%), KD (17%), Siniset (13%) ja Keskusta (13%). Reilusti alle 10% alapuolelle jäävät Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP. Mm Etelä-Suomen Sanomien vastaavan uutisessa kerrotaan: "Perussuomalaiset nousussa" ja itse uutisessa "Perussuomalaiset on ainoa puolue, jonka kannatus hallitukseen on lisääntynyt viime vuoden kesästä. Puoluetta tukee vajaa viidennes väestöstä". Miksi Mäntsälän Sanomat kopioi Ylen yksipuolista ja vääristelevää uutista eikä tutustu alkuperäiseen raporttiin, joka on luettavissa osoitteessa https://kaks.fi/wp-content/uploads/2019/03/tutkimusosio_sdp-olisi-suosituin-puolue-maan-hallitukseen.pdf

Demarit lyö maan pohjille

Demarit lyö maan pohjille verotuksellaan.

Ihmettelen ylipäätään miten

Ihmettelen ylipäätään miten jotkut mielestäni halveksii demokratiaa. Jos kansa äänestää jonkun puolueen esim. voittoon mutta muut puolueet eivät heitä halua , niin miten tämä äänten enemmistön saanut puolue voidaan jättää huomioimatta hallitusta muodostettaessa ? Eikö silloin pitäisi jo ennen äänten antamista ilmoittaa ,että pitää äänestää vain tiettyjä puolueita ja jos niiden joukosta ei sopivaa löydy niin unohda koko juttu ? Eikö maassa ole demokraattiset vaalit ? Vantaalla kyllä saattaisi tapahtuakin varmaan mitä tarhansa , mutta asiaa ei Vantaalla päätetä . Olen nimittäin kauhistellut Vantaan uutisia lukiessani myös sitä miten kaupunginjohtajan suulla kerrotaan että ulkomaalaistaustaiset ja ulkomaalaiset nuoret ovat Vantaalla etusijalla työpaikkojen saannin suhteen. Maahanmuuttajiin panostetaan todella runsaasti niin rahaa kuin monenlaista palvelua työpaikan löytämisen osalta Vantaalla. Ei siinä pahaa ole mutta kyllä , hyvänen aika , myös kantasuomalaiset pitäisi tasavertaisesti ja yhtä suurella aktivoinnilla ja avustamisella huomioida . Tuo nykyinen käytäntö on härskiä selkeää käänteistä rasismia alkuperältään suomalaisia ihmisiä kohtaan ? Meillä on liikaa kantasuomalaisia syrjäytymisvaarassa olevia vain peruskoulun käyneitä nuoria ihmisiä ja hieman vanhempiakin työttöminä vaikka kuinka paljon. Ehdokkaan valinta Vantaalta täytyy tehdä todella harkintaa käyttäen ja valita hänet joka ei ensisijaisesti ajan vain maahanmuuutaneiden tai heidän jälkeläistensä etua .

Soili Nurminen

Kannattaisikohan ottaa

Kannattaisikohan ottaa perusasioista selvää ennen kommentointia? Suomessa eniten ääniä saanut puolue on käytännössä se, joka saa ensimmäisenä vuoron yrittää hallituksen muodostamista. Jos se ei saa muita mukaansa, niin voi voi, eihän nyt muita puolueita voi pakottaakaan yhteiseen hallitukseen jonkun kanssa, jota eivät halua.

nasevasti todettu ja totta

nasevasti todettu ja totta

Säälittävää populismia

Säälittävää populismia joltain toimittajanplantulta.....

Älytönä vääristämistä

Älytönä vääristämistä toimitukselta, tiedätte hyvin etteivät monet ihmiset lue kuin otsikot ja siksi kirjoittatte noin älyttömiä otsikoita. Kaikki tietää ettei hallitusta muodosteta vain yhdestä puolueesta, miksi näin harhaan johtavasti kirjoitatte, Perussuomalaiset ovat olleet kaiken aikaan oikeassa monissa asioissa, nyt muut niitä epätoivoissaan matkii kun tietävät tämän.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu