Puheenaihe

Eduskunnan pääsihteeri ei usko Emma Karin äänestyslaitteen toimimattomuuteen – "Kari jätti todennäköisesti painamatta äänestyspainiketta"

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari.

Johanna Erjonsalo

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola kiistää, että eduskunnan äänestyslaitteiden toiminta olisi vaikuttanut perjantaina Vaasan sairaalan päivitystä koskevaan äänestystulokseen.

Eduskunta hylkäsi perjantaisessa täysistunnossaan Vaasan sairaalan laajan päivystyksen äänin 92–91.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari kertoi äänestyksen jälkeen äänestäneensä aloitteen puolesta, mutta ääni ei jostain syystä rekisteröitynyt.

Hän totesi itse mokanneensa, mutta arveli, että syy voi löytyä reistailleista äänestyslaitteista.

Paavolan mukaan tämä ei ole mahdollista.

– Äänestysjärjestelmä on suunniteltu ja rakennettu niin, että äänestyspainikkeissa olevan vian tulisi ilmetä laajempana ongelmana kuin vain yhden edustajan kohdalla, Paavola vakuuttaa eduskunnan lauantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Perjantain äänestyksessä näin ei ollut, vaan kansanedustaja Emma Kari oli ainoa edustaja, jonka kohdalla asia nousi esille, kun äänestettiin Vaasan keskussairaalan päivystysasiasta.

– Edustaja Kari jätti todennäköisesti painamatta äänestyspainiketta ja rekisteröityi poissaolevaksi, Paavola arvioi.

Viime keskiviikon äänestyksen yhteydessä ilmenneellä valotauluvialla ei ollut yhteyttä varsinaisen äänestysjärjestelmän toimivuuteen.

– Edustajien paneelissa olevat äänestyspainikkeet toimivat sekä keskiviikkona että perjantaina virheettömästi, Paavola kertoo.

Kaikkien kansanedustajien äänestyspainikkeiden toimivuus todennetaan jokaviikkoisessa salitestauksessa. Testaus toimitetaan käytännössä istuntokauden aikana joka maanantai.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Ja taas vihreä selittämässä

Ja taas vihreä selittämässä satuja ja yrittää huijata.

No mutta kenellekkään ei tule

No mutta kenellekkään ei tule yllätyksenä tämä. Mutta onhan niitäkin,jotka uskoo astral-tv:hen ja vihreisiin. Ja vasureihin.

Sanois vain suoraan, että

Sanois vain suoraan, että räpläs puhelimenta ja katsoi kissavideoita tms ja unohtui painaa nappulaa, kun se video kiinnosti enemmän kuin toimia "kansan"edustajana ja tehdä sitä työtä mistä se kansan verorahoista revitty palkka maksetaan.

Hänhän näki matu

Hänhän näki matu mielenosoituksessa kärsiviä naisia ja lapsia, vaikka paikalle todellisuudessa oli ainoastaan parrakkaita raavaita miehiä, joten tälläinen "näkijä"?

Vuoden vaasalainen - Emma

Vuoden vaasalainen - Emma besserwisser Kari. Isä Ilkka Kari vankilassa talousrikoksista, appiukko taistolaiskommunisti Jaakko Laakso.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu